Начало… или край…

В началото на м. февруари, 2019г, администратора на Мултивселена взе решението да закрие сайта, поради липсата на автори, които да работят по публикациите в сайта. За никого не е тайна, че Мултивселена не се издържа финансово по никакъв комерсиален начин. Администраторът е този, който заплаща с лични средства поддръжката на сайта, а за годишната хостинг услуга, вече втора година разчитахме на даренията на своите читатели. Създаването на Мултивселена в началото имаше съвсем различна цел. С времето тази цел се променяше. Но основната идея остана същата - да предлагаме интересни и ексклузивни материали на читателите си. Към днешна дата, обявяваме следното:

Благодарение на Вашите коментари, съобщения и реакции осъзнахме, че не може просто да закрием сайта. Той е извор на информация, за доста хора. За нас всеки човек е важен! Но, когато хората са стотици, че даже хиляди, няма как да не се замислим. Имахме време да премислим. Да потърсим вдъхновение и подкрепа. Най-важната подкрепа дойде от страна на един от най-емблематичните автори, които всъщност спомогнаха за създаването и израстването на Мултивселена - Ива Черногорска. Тя обеща, че когато има време ще пише статии, които със сигурност ще бъдат уникални сами по себе си, както всяка нейна статия за Мултивселена. Прочита на Ива е много оригинален, смислен и дълбок. Друг от авторите, който също ни подаде ръка е с нас от самото начало и работи под мистичния псевдоним Orion. Администратора на сайта Николай Ненков, остана поразен от обратната връзка на читателите, които до един искаха Мултивселена да продължи да съществува.
С подкрепата на двамата автори, за които стана дума по-горе, участието на самия администратор като автор в сайта и надяваме се, на участието и на други автори да съумеем да продължим завета на първоначалния родител на сайта Денка Василева, която днес ни гледа от небето, след като ноември 2017г., тя завинаги напусна земния ни дом. Още тогава бе трудно да се продължи този завет. Синът й Николай Ненков се нагърби изцяло със задачата да мотивира авторите, които до този момент работеха по статиите в сайта, да не напускат общата кауза. Беше трудно да се продължи, беше и тежко. Скръбта витаеше наоколо. Някак все пак успахме заедно да продължим мисията и завета на Денка, но изправени пред ежедневните си лични и професионални проблеми, за малкия екип, който остана, бе много трудно да продължи да развива сайта. Всеки жертва от личното си свободно време, от личния си живот, за да поддържа тази мисия жива. Но става все по-трудно и по-трудно.

Срокът до закриването на Мултивселена е датата 10/12/2019г. Този срок остава и броячът под тази публикация остава.
През това време, всички ние, имаме задачата да се опитаме да продължим този завет, след тази дата. Молим и Вас, нашите читатели, които имате афинитет към езиците и писането, да се включите в създаването на статии. Всеки от Вас може да бъде автор в Мултивселена! Просто пожелайте и ще Ви дадем нейната трибуна от сърце. Защото ако не успеем да сформираме нов екип - тримата автори, които ще продължат да държат Мултивселена жива, до крайния срок, ще го правят в свободното си време и при наличието на физически, психически и духовни сили. Ако някой смята, че е лесно да се пишат статии, греши! Това е мисия. Идеята е не просто да седнеш пред компютъра и да нахвърлиш няколко реда. Идеята е да дадеш гласност за неща, които вълнуват, които са достатъчно ангажиращи, но и предизвикващи у читателите разсъждения, въпроси, изследване и анализиране на прочетеното. За, да не става дълго, накратко: Крайния срок за закриването на Мултивселена остава. Ако до тогава съумеем заедно всички - Вие и ние да допринесем чрез авторство за сайта, той ще продължи да съществува и след тази дата. Но, ако основните автори останат тримата души, за които вече споменахме, няма да има смисъл да продължим това скъпо удоволствие наречено Мултивселена. Още веднъж Ви призоваваме - станете част от нас и пишете статии за Мултивселена свързани с нашите основни теми. Нека заедно се погрижим да продължим мисията й. Както ние работим безвъзмездно за да Ви радваме със статиите в Мултивселена, така призоваваме и Вас, да сторите същото и безвъзмездно да се включите с публикации. Денка би се радвала, ако види, че нейния завет продължава да съществува и след нейната смърт.

Пишете ни на info@multivselena.com или чрез лично съобщение на страницата във Фейсбук. От всички нас зависи, дали Мултивселена ще продължи да съществува, или също като Денка, завинаги ще остане в историята на Земята.

--------------------------------------------

23/02/2019г.
Дойде време да се разделим!
Уважаеми читатели, приятели, колеги и партньори, благодарим Ви за Вашия принос във всяко едно отношение! Без Вас, Мултивселена нямаше да бъде това, което е днес. След много внимателно и продължително обмисляне, взехме решение да сложим окончателен край на приключението наречено Мултивселена. Считано от 18/02/2019г., Мултивселена вече няма да бъде администратор на Фейсбук групите "Мултивселена" и "Древност и съвремние"! Те ще останат в ръцете на администраторите и модераторите им, които и към момента се грижат за тях.
Сайтът Мултивселена, както и настоящата страница, която е официалната ни за сайта, ще престанат да съществуват окончателно на 10/12/2019г.
Длъжни сме да Ви информираме, че до този момент ние не продадохме и няма да продадем аудиотрията си за пари. С края на Мултивселена, слагаме край на съществуването на тази страница и на сайта управлявани от екипа ни окончателно. Възможна е продажбата единствено на домейн името multivselena.com, ако има интерес към него. Но това решение, ще се вземе в последствие и ще Ви информираме за него.
Поклон пред всички Вас и благодарим от сърце, че бяхме заедно 4 прекрасни години!

Окончателно Мултивселена ще бъде закрита след:

204Дни 21Часове 14Минути 21Секунди
(Visited 1 times, 1 visits today)