Духовно пробуждане: 10 основни признака, които сте открили по пътя на душата си

Преминаването през духовно пробуждане е едно от най-объркващите, самотни, отчуждаващи, но и безпределно красиви преживявания в живота.

Просто казано, духовното пробуждане отбелязва началото на вашето посвещаване на духовния път. Без да преживеем духовно пробуждане, ние ходим през целия живот, преследвайки празнотата на парите, славата, властта и уважението, в опит да намерим „щастие“.

Ако сте преживели духовно пробуждане, вие сте започнали да виждате през лъжите и илюзиите на този свят. Дълбоко в душата си осъзнавате, че нищо външно не е могло някога и не би могло когато и да е, да ви донесе истинско щастие или удовлетворение. Това дълбоко осъзнаване ви оставя жадуващи за нещо по-богато, по-пълно и нещо, което ще ви накара да се почувствате цялостни отново.

Какво е духовно пробуждане?

И така, какъв е процесът на духовно пробуждане и как можете да знаете, че сте преживели такъв?

Когато имаме духовно пробуждане, буквално се „събуждаме“ за живота. Започваме да подлагаме на съмнение нашите стари вярвания, навици и идеали и да виждаме, че има много повече живот, отколкото това, което ни е било казвано.

Обичайно е да си задавате въпроси като: „Защо съм тук?“ „Каква е целта на моя живот?“ „Какво става след смъртта?“ „Защо добрите хора страдат?“ и други въпроси, които изследват фундаменталния характер на живота по време на пробуждането. Духовното пробуждане поражда най-дълбоките и най-значимите въпроси вътре в нас, които сме отлагали да задаваме или сме били прекалено уплашени, за да засегнем.

Ако сте преживели духовно пробуждане, може да жадувате да откриете смисъла на живота си и дали има „по-висше състояние“ на съществуване. Търсенето на Бог или на Божественото е обичайно желание по време на това преживяване.

ЗАЩО СЕ СЛУЧВАТ ДУХОВНИТЕ ПРОБУЖДАНИЯ?

И така, защо се случват духовните пробуждания, на първо място?

Духовното пробуждане се случва като естествен продукт на душевната зрялост. Душевната зрялост е процесът на вътрешен растеж, съзряване и разширяване. Точно както всичко в живота расте, така расте и нашата връзка с нашите Души.

Колкото повече се свързвате с вашата Душа, толкова повече преживявате трансформация. Колкото повече започвате да олицетворявате душата си, толкова повече вкусвате истинска и трайна радост, мир, изпълване, свобода и любов.

Докато процесът на духовно пробуждане може първоначално да се почувства болезнен и обезпокоителен, той в крайна сметка ви помага да живеете по-смислен живот. Усещането, че животът ви вече няма смисъл, е продуктът на поставяне под съмнение и често оспорване на всички ваши предишни убеждения, желания и парадигми. Това е травмираща, но необходима част от вашето разширяване.

КАКВО НАТИСКА СПУСЪКА НА ДУХОВНОТО ПРОБУЖДАНЕ?

Може да сте любопитни да знаете какво активира духовното събуждане.

Отговорът е, че много обстоятелства могат да го провокират! Наистина няма един отговор.

Духовните пробуждания може да се случат във всеки един момент или период във вашия живот. Те могат да бъдат спонтанни, но също така могат да бъдат предизвикани от големи промени в живота, болести, трагедии и травми като животозастрашаващи заболявания, автомобилни произшествия, разводи, война, кризи на средната възраст и много други.

Общо казано, процесът на духовно пробуждане се случва във връзка с преживяване, познато като Тъмната Нощ на Душата. Тъмната Нощ на Душата е период в живота, когато се чувстваме напълно откъснати от Бог/Божествеността. Колкото по-съзнателни ставаме за интензивното страдание в света, толкова по-вероятно е да се случи изживяването на Тъмната Нощ на Душата.

Ако сте много чувствителни към страданието на другите и сте дълбоко мислещи по природа, вероятно е да сте преминали или понастоящем да преминавате през Тъмната Нощ на Душата. Вероятно това преживяване е предизвикало духовно пробуждане вътре във вас – или стремежът да намерите смисъл в живота и да прекратите страданието в себе си и другите.

10 СИМПТОМА НА ДУХОВНО ПРОБУЖДАНЕ

Има много симптоми на духовно пробуждане. Всъщност, симптомите на духовно пробуждане са не само емоционални, но и психически, и дори физически. Ето десет от най-често срещаните симптоми. Вижте с колко можете да се идентифицирате:

  • Усещането, че животът ви се е променил завинаги
  • Несигурност и страх
  • Вече не харесвате това, което някога сте искали да правите
  • Изключително желание за самота
  • Усещане за по-голяма съпричастност към другите
  • Повече преживявания на синхронности
  • Ставате по-чувствителни
  • Преживявате пристъпи на тревожност и депресия
  • Задавате си въпроси като „Защо съм тук?“ и „Каква е целта на живота ми?“
  • Жажда за истината и духовно самоусъвършенстване

Духовните пробуждания бележат началото на нашите духовни пътеки. Духовните пробуждания обаче могат да бъдат шокиращи, болезнени и изключително нестабилни периоди от нашия живот. Често хората, които изпитват духовно пробуждане, се чувстват така, сякаш целият им живот е обърнат с главата надолу и с хастара навън. Това преживяване може да доведе до самоизолация и дори до проблеми като депресия и хронична тревожност.

Основният начин, по който можем да ви помогнем през това преживяване, е чрез пътя, който наричаме Работата на Душата. Работата на душата е практиката да се свържете отново с вашата Душа и научавайки се как да се свържете отново с нея, ще израснете до Пробуденото същество, в което сте предопределени да се превърнете.

И двамата сме преживели процеса на духовно пробуждане и най-добрият съвет, който можем да ви дадем в този момент, е да се научите да се отнасяте със себе си с любов и състрадание. Вие заслужавате собствената си доброта и състрадание повече от всеки друг в този момент от живота си. И като се научите да се грижите за себе си, ще можете наистина да се грижите за другите.

Надяваме се с цялото си сърце, че тази страница помага за отварянето на нова свещена врата в живота ви и предоставя някои много необходими отговори.

С любов,
Луна & Сол / Източник: Loner Wolf

Редактор: Sonic - Николай Ненков

Превод: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

Astroshine