Седмата мистериозна врата на свещен храм в Индия, крие несметно богатство

Мистериозната тайна врата на древния храм Падманабхасвами,

находящ се в Тируванантапурам, Керала – Индия, е защитена от две масивни кобри изобразени върху нея. Няма болтове, ключалки или други средства за отключването й. От древни времена се говори, че тези врати пазят невъобразимо богатство, и че вътре може да влезе само един истински "Садху", (В Индуизма, садху (на санскритसाधु sādhu IAST, "Много, много добър, Свят човек") е наименование, използвано за мистицитеаскетите или странстващите монаси и проповедници. Садху са изцяло отдадени на медитация и съзерцаване. Те живеят в пълна изолация и отшелничество, в отдаденост на Брахман, за да постигнат мокша, четвъртата и последна цел на живота на индуистите. - Wikipedia – бел.ред.), който е запознат със знанието и умението на възпяването на "Гаруда Мантра" – Мантра на Орела.

Мистериозната тайна врата на древния храм Падманабхасвами

Смята се, че вратата, която няма болтове, ключалки или други средства, чрез които може да бъде отключена, е била запечатана чрез звуковите вълни на едно тайно песнопение изгубено във времето.

Хиндуистки свещеници казват, че в момента, нито един човек, не е способен да отваря тази врата, като изпълнява тези песнопения!

Този великолепен древен храм с право държи титлата на най-богатата институция и място за поклонение в записана историята на света, с приблизително $22 млрд. в злато и скъпоценности, които се съхраняват в подземни хранилища.

Позлатен екстериор показва само малка част от истинската му слава.

Този древен храм включва 8 подземни хранилища, от които само 5 са били отворени и проучени.

Храмът е бил споменат няколко пъти в запазени произведения на литературата от Сангамския Период между 500 и 300 г. пр.н.е. Храмът е един от 108-те главни Divya Desams ( "Свети Местообитания").

Любопитното е, че не е открит нито един исторически запис, който да споменава точната дата, когато храмът е основан.

Най-впечатляващата и загадъчна особеност на храма е скритата камера, която се охранява от две масивни кобри. Легендите разказват, че всеки непросветен, който се осмели да отвори вратата ще се срещне с катастрофални събития, които ще повлияят както на неговия живот, така и на живота на хората по целия свят. Тази тайнствена врата се нарича Камера Б.

В шест от камерите вече са открити скъпоценности, които се оценяват на приблизително $22 милиарда долара във формата на злато, диаманти, бижута, златни съдове, оръжия, златни идоли, златни слонове и диамантени колиета с общо тегло приблизително около 500 кг, с дължина около 18 фута, в допълнение към безброй торби, пълни със златни монети, придобити от различни части на света, церемониални костюми, както и 66 килограмови твърди златни черупки подобни на кокосови орехи, обсипани с рубини и смарагди.

Много хора спекулират, че съдържанието скрито във вътрешността на мистериозната камера излиза далеч отвъд материалното богатство.

Смята се, че зад Камера Б попада друга скрита вътрешна стая.

Отвъд тайния свод, исторически сведения показват, че съществува друга камера, изградена от дебели стени, изработени от масивно злато, където наистина съществува "Великата Тайна", и съдържа най-голямото съкровище, останало скрито от историята на света.

Ако се вгледаме в книга със заглавието „Траванкор: Пътеводител за посетителя“ (1933) от Емили Гилкрист Хач, ние ще намерим разказ за хората, които се опитали да отварят мистериозната камера с катастрофални резултати. Група хора се опитали да влязат вцтрезорите през 1931 г. резултатите?цТе трябвало да бягат за да спасят живота си, тъй като те открили място, полазено от стотици кобри. Разкази от 1908 също споменават подобни истории.

Днес храмът Шри Падманабха Свами е едно от най-защитените места на планетата, охранявано от метални детектори, камери за сигурност, както и повече от двеста души охрана, някои от които са оборудвани с тежки оръжия.

Автор и редактор: Orion
Инфо: ancient-code.com

Видео по темата: