Ако чувстваш, че си скитник – цитати

Цитати

1. Ти си обичан.


Януари 6, 2001

“ Ще отнеме малко време да се оттеглим и да помолим всеки да дойде с нас. Вижте се в този момент, почивайки на вашите места, вашите крайници се отпускат и умовете ви притихват. Вижте красотата на вечерта, смесицата от сняг и земя, и дърво. И вижте себе си, навдигащи се от този стол и тази близка обстановка на дома и приятелите и връщайки се в космоса, докато Земята става по-малка и по-малка и изчезне, и вие сте едно със звездите и пространството, и разстоянието, което е външният вид на къщата на Твореца, безкрайното творение, от което сте част. Останете в тази по-голяма идентичност и знайте, че сте обичани от един безкраен Създател, че сте били с този Създател, от преди да е имало време или пространство без продължителност, без измерение. Вие сте граждани на вечността, същество от безкрайността. В вашето сърце на сърцата, в най-дълбоката си същност, нямате никакви ограничения, нямате място и нямате установена личностна черупка, както сега изпитвате тези неща. Вашата истина, отвъд всичко казано, се крие в това единство с единствената велика първоначална мисъл, създадена много отдавна, преди да е имало планета или измерение или последователност.”

Януари 16, 2000

“ За нас всяка същност вече е възнесена. Защото за нас енергията, която сте вие, вече е съвършена. Насърчаваме всеки от вас да търси по какъвто начин ви е полезен. Както винаги, ние насърчаваме медитацията. Просто запалвайки свещта и седейки със свещта е навик, променящ живота, ако бъде практикуван във времето. И ние насърчаваме всички други пътища за търсене, също така. Преди всичко ви насърчаваме да вярвате в собствената си правота, защото това, което ви вдъхновява, може да не вдъхновява другите. Но това няма значение. Това не означава нищо за вас. Каквото и да те кара да мислиш за това кой си, защо си тук, къде отиваш, всички тези неща ние страхотно одобряваме. И тъй като всяка същност е доста много и по необходимост, самотна в търсенето в себе си, става все по-осъзната за голямата помощ, която може да си бъдете взаимно, като предлагате подкрепа и разбиране, където и да е, като споделяте честна емоция и мнение всеки път, когато са попитани и просто бъдете там, за да дадете усмивка на непознат или просто да взаимодействате, докато вървите по вашите си работи. Всеки от вас с многобройните ви задачи е вечно зает, и ние се радваме да настроим групи като тази и да видим всички цветове на вашите желания и надежди, вашите амбиции и страхове. Знайте, че сте обичани заради това, което сте. Ние взимаме предвид всеки един от вас, наши приятели.”

Януари 12, 1986

“ Живейте в любов и знайте, че сте обичани. Живейте в светлина и знайте, че ще бъдете светлина и в това знание, се предайте.”

Май 21, 2000

“ Насърчаваме всеки да потърси начини да сподели себе си извън всяка концепция за споделяне на идеите или продоволствията. Потърсете начини да споделяте живота. На фундаментално ниво, все едно цялото творение на природата вече споделя своето съществуване на много интензивно ниво, като не задържа нищо, не се съмнява и не се страхува от нищо, а дава всичко от себе си през цялото време, целия цвят, целия цъфтеж, цялата слава. Това ще издържи само за кратък период от цъфтене не за цветята или за цъфтежа на дървото, а само за това, че го има днес, да вибрира във въздуха, да пие във вятъра и слънцето и да споделя аромата си с всички около него. Това е вашето наследство и вашият открит дар, вашият мирис, вашият специален аромат, това, което сте създали от мисъл, усещане и преживяване, което е вибрация, различна от тази на всеки друг, и която кара вашите приятели да се усмихват. Колко е обичан всеки от вас от Твореца, който оценява всяка същност и от тези, които ценят всеки един от вас. Правете каквото можете, за да станете ценители на всички около вас. Може би посочвате само чрез вашето изражение или усмивката си, че влизате напълно в момента с друг, но този друг усеща дълбочината на вашия дар. Едно нещо, уникално за предлагането на същността на аза си, е, че то не може да нарушава. Азът няма думи, изисквания и нужди. Присъствието е идеалният подарък.”

Септември 23, 2000

“Всеки от вас, всеки от нас в тази група, всяка от тези безгранични искри на Логоса, остава в неразгадаемо съвършенство, потопена в единство, толкова дълбоко, че няма да съзре друго освен светлината и само светлината. И това е вашето звездно същество. Това е вашата природа. Всеки от вас има в сърцето си онзи огън на слънцата, онази искра на творчеството, която съдържа всичко, което е. И така, по много важен начин, всеки от вас е, отвъд всички промени, себе си. Този ти, който е бил създаден преди времето и пространството, единствения ти, който винаги е бил ти, единственият ти, който винаги ще бъде ти, ти си уникален. И наистина сте скъпоценни и възлюбени за Твореца, който оценява всяко изкривяване и привидно несъвършенство, което ви е раздразнило и блъснало в огъня на учението и ви е направило, които сте. Защото вие вибрирате с определен акорд, който не може да бъде дублиран, това е същественото вие, което е най-красивото.”

2. Ти не си сам.

Ноември 3, 2002

“Има огромно количество мощ в простото знание, че не сте сами, нито в страданието си, нито в объркването си, а по-скоро всеки един от вас е центърът на заинтересованост, грижа, любов и защита от няколко от тези същества, които живеят вътре вашите вътрешни планове. Всяка същност, която се движи през портите на въплъщение в съществуването от трета плътност, има три от тези присъствия. Те могат да бъдат охарактеризирани по различни начини. Този инструмент е бил обучен да ги характеризира като мъжки, женски и унифицирани или андрогинни. Обаче освен тези същности, които този инструмент има тенденция да нарича „ангелски“, може да се добави към вашата група за подкрепа всякакъв брой от тези, които са привлечени от вашата енергия, вашите надежди, вашите идеали и вяра или прекрасната светлина и цвят на вашето ценене на красотата или вашата преданост в служенето. Тези същности не могат да помогнат директно при избора на първото ниво на катализатора. Тези същности не могат да вземат решения за вас относно определянето на граници, избора на възможности, избора на различните детайли на повърхностния катализатор. Все пак, ако са помнени и включени, тези присъствия са в състояние да задействат силите около вас, да вибрират с информация, която ще ви помогне, докато се стремите да направите изборите, които катализаторът е извел. Тези съществени форми са форми, направени от онези, които се движат по пътищата на учене да обичат и да бъдат обичани.

Когато питате за помощта на ангели и водачи, добре е да започнете с благодарност, с хвала и увереност в себе си, в онези, които ви помагат, и в съвършенството на онова, което изглежда очевидно несъвършено.”

Юни 21, 2002

“ Всеки от вас е дошъл тук, решен да направи промяна. Всеки от вас разполага с необходимите инструменти и ресурси. Това е въпрос на вървене напред в мир, увереност и с чувството, че никой не е сам.

И тук ще насърчаваме всеки все повече и повече съзнателно да осъзнава силата на връзката с духовното му семейство. Това е като котвата, която действително помага на онези, които не са особено свикнали с нуждите на трета плътност, да се чувстват все по-комфортно в царствата на вашата планетарна сфера и въплъщението, което преживявате по това време. Ние сме наясно, че всеки в този кръг има сериозни затруднения да се наслаждава на всички аспекти на планетата Земя. Съществуват спомени, така да кажем, за по-добри времена, за по-щастливи вибрации за отмора, и въпреки това, след като започне да се свързва по удобен и подсъзнателен начин с духовното си семейство, човек може да възстанови добра част от това чувство на комфорт, знаейки, че наистина не е сам на нивото на намерение, желание и групово служене. Защото това е мисия, която може да бъде извършена не от един, а от група. Познатият като Исус посочваше, че ако една същност има съвършена вяра, тя може да премества планини, а онази същност, известна на тази група като Ра, посочи, че макар да е необходима чиста същност да се премести планина, ако една група се опитва да да премести планина, всеки в групата може да има приемливо количество изкривяване и планината все пак ще се премести. Това е силата на много дълбоко усещаното свързване с духовното семейство. Оставяме тази фраза много неопределена, защото имате много голямо семейство. И не е просто една група, която е дошла на тази Земя да служи, а по-скоро вие преживявате много сложен, взаимосвързан куп групи от четвърта плътност, пета плътност и шеста плътност, от вътрешните планове и от други планети, които всички са били привлечени от земната сфера по това време поради зашеметяващата яснота на нейния преход сега от едно небе и Земята към следващите (четвърта плътност).”

Май 20, 2001

“ Това, което трябва да споделяме, повече от всичко друго, е осъзнаването и увереността в самата любов и силата и правотата на тази любов – това е вашето същество и е нашето истинско същество. Ние насърчаваме всеки да бъде издигнат от всяка светлина, която идва в сърцето, за да го утеши, да достигне ръце с готовност до ангелите, които се надяват да помогнат. Ние молим всеки да знае, че не сте сами и че има утеха за молитвата, защото на молитвите се отговаря и когато се поиска помощ, присъствията са с вас, те ви обичат и искат да ви предпазят по всякакъв начин. Творецът не е далеч. Творецът е много, много близо. Това е добре да се помни.”

Септември 23, 2001

“Вие не сте сами, приятели мои. Има голяма компания от небесното войнство, която се движи по това време, за да изпрати своята светлина там, където е най-необходима, в зависимост от трудностите, които различните части на вашата планета сега изпитват. Тъй както вашите медитационни групи се срещат и изпращат своята светлина, към нея се присъединява светлината на много, много други и се движи в тези области, които са в затруднение.”

3. Имаш да изпълниш служба за планетата Земя.

Юни 21, 2002

“ Насърчаваме този, известен като Т1, да танцува, да играе игрите и да осъзнава, че няма грешки. Страхотно е да работите, за да споделяте информацията, която намирате за важна, но е също толкова важно да я споделите по начин, който изразява качеството на отвореното и леещо се сърце, което е основано на доверие и е оформено да изрази тази любов, която тече чрез инструмента на човешкото тяло, ума и духа в безкраен приток, по всяко време. Това е сърцето на мисията, споделена от всички, които се пробуждат на планетата Земя по това време. Всеки от вас дошъл тук решен да направи промяна. Всеки от вас разполага с необходимите инструменти и ресурси.”

Март 18, 2001

“ Друг аспект на това да бъдеш скитник, който е общ за тези от други места и за тези, които са местни на земната сфера, е огромната жажда да служат. И ние казваме на всеки, че основната служба на всеки от вас е службата да бъдете себе си. Защото, когато сте най-истински и дълбоко себе си, когато сърцето ви е отворено и вибриращо в своята пълнота, вие ставате кристал, способен да приема енергия, да преобразува енергията и да освобождава енергия в земната сфера. Много от вас, от други планети, са дошли тук специално да правят това. Това е прост процес. Вдишвате. Издишвате. Вие позволявате истината да тече през вас. Вие позволявате безкрайния приток на енергия, който е любовта на Твореца да тече през вашата енергийна система и навътре в земните планове, и когато благославяте този процес, насърчавате го, вие усилвате и усъвършенствате тези вибрации, които се движат към Земния план. Всеки от вас, бивайки какъвто е, сега е слуга на светлината и не трябва да прави нищо друго освен да живее и да обича, за да изпълни мисията си на Земята. Естествено, всеки от вас се е приготвил с дарове за споделяне, уроци за учене и физически служби за изпълнение. И ние насърчаваме всеки да се движи по тези линии на талант и дарове, когато ги усеща, търсейки начини да споделя тези дарове. Но осъзнайте, че, повече от тези външни действия, вътрешната същина е истинският и централен дар на живота, който сте дошли да предложите. Това е красив дар. Това е дар, който ще ви отнеме цял живот да давате и нашето насърчение е да давате този дар и да вършите тази служба, независимо от това, което иначе изглежда, че правите в живота си.”

Март 21, 1999

“ За всеки, кораба, на който всеки се намира, е без магнит или кормило. Но по-скоро има платно, което може да бъде местено от търсещия да улавя ветровете на духа. Щом веднъж човек вече е бил способен, дори за кратко време да бяга пред вятъра на духа и да усети платната да се издуват, той е станал способен да разпознава какво е усещането какво е да бъде в ритъма и в правилността на нещата. Защото наистина казваме ви, доколкото ни е известно, всеки има съдба. Всеки има мисия. Всеки е влязъл във въплъщението с дарове да сподели, с мисия да изпълни, служба да върши и да се научи да постига. Ученето винаги е за любовта. Служенето винаги е свързано с доверието в правилността на момента.”

Януари 19, 1997

“ Можем да кажем, че разговорът, който предшестваше това послание, беше, ние усетихме, най-просветеният, защото всеки говореше за това да бъдеш, а не за това да правиш. Виждате ли, любовта, е тази, с която вършите нещата, която се излъчва; а не нещата, които вършите. Между вашите хора това е било много неправилно разбрано, защото хората гледат, за да видят дали има някаква служба, която може да бъде техния духовен дар за света. Те търсят драматична роля да играят, да преподават или да изцеляват, или да пророкуват. И все пак тези неща са винаги вторични, спрямо основната мисия на всеки от вас, на тази конкретна планета, в тази специфична плътност, по това време. Мисията пред всеки от вас е просто да се обръщате към всичко, което идва при вас, с открито сърце, само това. И все пак, точно това е работата на живота, по време на живота, за това как може човек, в тежка илюзия като вашата, да се наслаждава да бъде безстрашен? Не е във физическото тяло да бъде безстрашен. Не е в земния мозък, този производител на избори, да бъде безстрашен. Всъщност само безумните са безстрашни и въпреки това учителят, познат ви като Исус Христос, е казал, че само за глупавите идва мъдростта. Само от тези, които живеят като малки деца, царството е наследено.

Как може чувствителен, разумен човек, гледащ на по-скоро опасен свят, да не изпитва страх? Това е основният въпрос. Тук е центърът. Точно тук, където страхът затваря вратата на сърцето, тук е възможността да се научим. Този инструмент е минал през преживяването на смъртта и се е върнал. В последствие, животът на този инструмент, от този опит нататък, е бил относително безстрашен. Привеждаме това, за да подчертаем, че това, от което всеки се страхува в архетипен смисъл, е прекратяването на съществуването. Когато човек чувства заплашени онези емоции, които нямат интелигентност, а са просто инстинктивни, които се издигат, за да бранят и защитават. И отнема много грижа и дисциплина, и постоянство, за да се научи азът да остави оръжията си и да бъде в мир със себе си.

Всеки от вас има проблемите на целия свят в себе си. Този инструмент е загрижен за мира на света и често се моли за това често, и все пак, ако този инструмент се моли за мир в самия себе си, това би било същата молитва. В действителност, нашето скромно мнение е, че най-ефикасният начин да приведем света в мир, е да се учим на мир в себе си, защото, както вие мислите, каквито вие сте, такава е и цялата вашата вселена, защото вашето съзнание е като поле и всяка част от страха, от която сте в състояние да се освободите, всеки път, когато откриете, че сърцето ви се разширява, съзнанието на вашата планета се облекчава. Няма никакво време на изоставане между откритото сърце на аза и служенето на планетата, онова просветление на съзнанието на планетата Земя. Дошли сте сред тези същества от плът и кости. Взели сте тази плът върху себе си и сте се погребали в свят на сенки, защото сте пожелали да направите промяна. Чули сте скръбта на онези, които живеят с вас сега. И сте пожелали да застанете сред тях като свидетел и като човек, който е ибл канал за любов. Това е вашият голям шанс. Това са дните, за които сте се надявали и сте се подготвили, а сега времето е ваше и колко бързо, приятели, то върви. Нали?”

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7