ДНК анализ показа: Черепите Паракас не са човешки? (обновена 2019)

Пустинният полуостров Паракас се намира на южния бряг на една от най-загадъчните страни на Южна Америка: Перу. В този почти безплоден пейзаж, перуанския археолог Хулио Телло прави едно от най-загадъчните открития през 1928 г.
По време на разкопки, Телло разкрива комплексно гробище под суровата почва на пустинята Паракас. В тези гробници са намерени човешки останки, които променят начина, по който до сега сме възприемали нашите предци и нашият произход. Някои от телата в гробниците са имали едни от най-големите продълговати черепи, откривани до сега на планетата. Наричат ги още Черепите Паракас. Перуанският археолог открива над 300 черепа, за които се смята, че са на най-малко около 3000 години.

paracas_skulls
Някои от телата в гробниците са имали едни от най-големите продълговати черепи, откривани до сега на планетата.

Направеният ДНК анализ на някои от черепите дават загадъчни и невероятни резултати, които оспорват всичко, което знаем за произхода и човешката ни еволюция.

Съществували са народи, които умишлено са деформирали черепите, като ги удължавали, използвайки различни методи. Има някои южноамерикански племена, които се използвали обръчи, с които са "пристягали черепите на кърмачетата", за да променят формата им. Въпреки това, докато този вид черепна деформация променя формата на черепа, тя не променя размера, теглото или обема на черепа, всички от които са с характерни черти на обикновени човешки черепи.

Paracas-Elongated-Skulls-New-DNA-Info-Reveal-Shocking-Information
Черепите Паракас

Черепите Паракас са всичко друго, но не и обикновени. Те са поне с 25% по-големи и с до 60% по-тежки от черепите на нормалните човешки същества. Изследователите са убедени, че тези черти не са могли да бъдат постигнати посредством обръчи за глава, както предполагат учени. Те не само, че са различни по отношение на теглото, но също са структурно различни и имат само една париетална плоча, (черепът на бебето се състои от шест отделни черепни кости: лицева кост, тилна кост, две париетални кости и, темпорални кости - бел.ред.), а обикновените хора имат две. Тези странни характеристики допълнително задълбочават мистерията около тях и изследователите все още нямат представа какви са били тези създания в миналото.

Директорът на исторически музей в Паракас, изпратил пет проби от черепите, които да се подложат на генетични тестове. Пробите, които са били взети от косата, кожата, зъбите и някои фрагменти от черепните кости дават невероятни детайли. Интересното е, че митохондриалната ДНК, която се предава по наследство от майката, показва мутации, които не са били известни от изследванията на нито един примат или животно досега на планетата Земя. Мутациите, присъстващи в пробите на черепите Паракас показват, че учените се занимават с напълно ново и непознато "човекоподобно същество", много по-различно от хомо сапиенс или Денисовия Човек.

paracas-skulls
Мутациите, присъстващи в пробите на черепите Паракас показват, че учените се занимават с напълно ново и непознато "човекоподобно същество".

Брайън Форстър съобщава следното върху генетичните констатации: „Черепите имат митохондриална ДНК с мутации неизвестни във нито едно човешко същество, примат, или животно, познати до сега. Но няколко фрагменти, от подложените на анализ, които имах възможност лично аз да изследвам показват, че тези мутации ни водят до ново човешко създание, много далечно от Хомо сапиенс, неандерталците и Денисовия Човек. Според докладите, индивидите от черепите Паракас били толкова биологично различни, че би било невъзможно да имат генетична връзка с хората. "Аз не съм сигурен, че дори ще се вместим в еволюционното дърво", пише Форстър. Единственото нещо, което знаем досега, е, че има много неща там, които излизат далеч извън разбирането на изследователи, историци и учени.

Ново проучване 2019:

Миналата година в Лос Анджелис на симпозиума "Издължени черепи", Л.А. Марзули, Браян Форстър и техният екип от изследователи обявяват някои нови резултати от ДНК тестовете.

Какви са били тези хора, които хиляда години преди Христа са извършвали мозъчни операции с висок процент на успех?

Биологът Браян Форстър, който всъщност живее в Паракас и който откри някои от тези удължени черепи, сега публикува видео от малкия музей, където са събрани 49 от тези черепи и други артефакти. Ето какво разказва самият той:

Хората със 100% индианско родословие имат кръвна група O. Форстър информира за покрито проучване, което му било представено. То установило, че хората от Паракас са били 43% кръвна група O, 28,5% кръвна група А, 7.1% кръвна група В и 21.4% кръвна група АВ. Последната цифра е зашеметяваща, тъй като AB е най-рядката кръвна група, средно 3% в света. Само народът Айни в Япония се доближават до това с 18%.

Форстър показва аномалиите, които според него не са резултат от културна традиция да се деформира главата, а са генетично обусловани.

"Със сигурност може да се твърди, че продълговатите черепи от Паракас не са 100% индианци. Те са били микс или дори може да се каже, по някакъв начин, "хибрид от различни хора". Кръвните им групи също са много сложни, трябва да са кръвна група „О”, ако са 100% индианци, а това не е така. Вероятно разглеждаме подвид на човечеството по отношение на черепите Паракас… Изглежда, че има много ДНК доказателства, че са от граничната зона между Източна Европа и западна Азия. По-конкретно говоря за района между Черно море и Каспийско море, където са живели древните хора с продълговати черепи, мисля, преди около 3000 години. Смятам, че разглеждаме модел на миграция, който започва в зоната на Черно море и Каспийско море и след това преминава през Персийския залив и се движи на изток, като накрая достига брега на Перу. Така, че това е хипотезата, по която работим сега." - казва Форстър

"Бяха тествани 13 от удължените черепи от Паракас и те трябваше да бъдат 100% тип „O“, ако са на местни индианци, но се оказва, че има голям проценти от тип „А“, малък процент от тип „В“, много висок процент от тип "AB" и по-малко от половината е "O." Така че Паракас са били невероятно сложна етническа комбинация хора ..." - продължава Форстър

"Има редица различни хаплогрупи в ДНК тестовете на продълговатите черепи Паракас и тези хаплогрупи - генетичното потекло, те не се вписват в историята на Перу в каквато и да е форма… Така че моята теория е, че това е подвид на човека, който накрая ще наричаме Homo-Sapiens-Sapiens-Paracas, и те са живели в района между Каспийско и Черно море. Те са били нападнати от някого… и са били принудени да бягат." - сензационно добавя изследователят.

"Изучавайки ветровете и океанските течения, стигнах до следната концепция… те се предвижвали на юг, докато достигнали Персийския залив и след това преплавали Персийския залив. След като напуснали тази зона, вероятно техните кораби били отнесени от преобладаващите течения и ветрове, които биха ги отвели на изток в Тихия океан. В течение на определен период от време, може би десетки или стотици години, те започнали да се размножават с хората от Тихия океан и затова получаваме толкова сложни резултати за кръвните групи…"

"Те стигнали до Таити, от Таити успели да отплават на юг до Нова Зеландия и след това течението на Хумболт ги отвело до брега на Южна Америка. Търсели добро пристанище, пристан за своите кораби или лодки, а когато достигнали най-големия естествен залив на брега на Перу - Паракас, спрели там и решили да се установят, защото почти никой не живеел там по това време… с течение на времето трябва да са се смесили с местни хора, в противен случай кръвната им линия щеше да е концентрирана..."

"В крайна сметка те открили Паракас вероятно около 900 г. пр. Хр. и живеели в относителен мир… през 100 г. сл. Хр. от север нахлува народът на Наска и когато Наска навлиза в района, те избиват продълговатите хора, които са само от кралската класа."

"Ние имаме трима медицински експерти с нас - д-р Малком Уорън (хиропрактор), Рик Удуърд (антрополог) и д-р Майкъл Алдей (лекар) и тримата изрично заявиха, че заради аномалиите, открити при някои издължени черепи от гробището на Чонгос в Перу, нямат друг избор, освен да заявят, че някои от тези древни Паракас са подвид на човечеството… Аномалиите им са генетични, те трябва да са се родили с тези аномалии. Те имали тъмночервена коса, къдрава и много по-тънък косъм от индианците… Кралските особи в Паракас били с издължени глави, не обикновените хора… Кралските фамилии на Паракас живеели в подземни жилища и мисля, че причината за това е, че са имали светла кожа, вероятно чувствителни очи - поради екстремното слънце са живеели под земята."

А произходът на хората с удължени черепи може да е много по-странен. Всъщност при пет от черепите няма идентифицирани хаплогрупи, за тях във въпросното изследване пише, че призходът им е "неизвестен". Това е повече от странно, защото има доста добро познание за съществуващите на планетата хаплогрупи: напр. хаплогрупата А се счита, че е имал Y хромозомния Адам и се среща сред съвременните бушмени. Хаплогрупа BT е предшественик на всички неафрикански хаплогрупи и т.н. Митохондрийната хапло подгрупа А1 е разпространена в северна и централна Азия, подгрупа A2 — в Сибир, и е една от 5-те митохондрийни хаплогруппи на коренното население на Америките, заедно с B, C, D и X. И нито една от тях не е открита в 5 от удължените черепи от Паракас? Смело може да се предположи, че това е така, поради вероятността черепите да не са човешки.

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация
Top Facebook Reach
Топ Фейсбук Обсег

Автор: Ива Черногорска
Редактор: Sonic - Николай Ненков

Видео по темата (на английски)

Видео по темата 2019

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
disclose.tv