ДНК анализ показа: Черепите Паракас не са човешки

Пустинният полуостров Паракас се намира на южния бряг на една от най-загадъчните страни на Южна Америка: Перу. В този почти безплоден пейзаж, перуанския археолог Хулио Телло прави едно от най-загадъчните открития през 1928 г.
По време на разкопки, Телло разкрива комплексно гробище под суровата почва на пустинята Паракас. В тези гробници са намерени човешки останки, които променят начина, по който до сега сме възприемали нашите предци и нашият произход. Някои от телата в гробниците са имали едни от най-големите продълговати черепи, откривани до сега на планетата. Наричат ги още Черепите Паракас. Перуанският археолог открива над 300 черепа, за които се смята, че са на най-малко около 3000 години.

paracas_skulls
Някои от телата в гробниците са имали едни от най-големите продълговати черепи, откривани до сега на планетата.

Направеният ДНК анализ на някои от черепите дават загадъчни и невероятни резултати, които оспорват всичко, което знаем за произхода и човешката ни еволюция.

Съществували са народи, които умишлено са деформирали черепите, като ги удължавали, използвайки различни методи. Има някои южноамерикански племена, които се използвали обръчи, с които са "пристягали черепите на кърмачетата", за да променят формата им. Въпреки това, докато този вид черепна деформация променя формата на черепа, тя не променя размера, теглото или обема на черепа, всички от които са с характерни черти на обикновени човешки черепи.

Paracas-Elongated-Skulls-New-DNA-Info-Reveal-Shocking-Information
Черепите Паракас

Черепите Паракас са всичко друго, но не и обикновени. Те са поне с 25% по-големи и с до 60% по-тежки от черепите на нормалните човешки същества. Изследователите са убедени, че тези черти не са могли да бъдат постигнати посредством обръчи за глава, както предполагат учени. Те не само, че са различни по отношение на теглото, но също са структурно различни и имат само една париетална плоча, (черепът на бебето се състои от шест отделни черепни кости: лицева кост, тилна кост, две париетални кости и, темпорални кости - бел.ред.), а обикновените хора имат две. Тези странни характеристики допълнително задълбочават мистерията около тях и изследователите все още нямат представа какви са били тези създания в миналото.

Директорът на исторически музей в Паракас, изпратил пет проби от черепите, които да се подложат на генетични тестове. Пробите, които са били взети от косата, кожата, зъбите и някои фрагменти от черепните кости дават невероятни детайли. Интересното е, че митохондриалната ДНК, която се предава по наследство от майката, показва мутации, които не са били известни от изследванията на нито един примат или животно досега на планетата Земя. Мутациите, присъстващи в пробите на черепите Паракас показват, че учените се занимават с напълно ново и непознато "човекоподобно същество", много по-различно от хомо сапиенс или Денисовия Човек.

paracas-skulls
Мутациите, присъстващи в пробите на черепите Паракас показват, че учените се занимават с напълно ново и непознато "човекоподобно същество".

Брайън Форстър съобщава следното върху генетичните констатации: „Черепите имат митохондриална ДНК с мутации неизвестни във нито едно човешко същество, примат, или животно, познати до сега. Но няколко фрагменти, от подложените на анализ, които имах възможност лично аз да изследвам показват, че тези мутации ни водят до ново човешко създание, много далечно от Хомо сапиенс, неандерталците и Денисовия Човек. Според докладите, индивидите от черепите Паракас били толкова биологично различни, че би било невъзможно да имат генетична връзка с хората. "Аз не съм сигурен, че дори ще се вместим в еволюционното дърво", пише Форстър. Единственото нещо, което знаем досега, е, че има много неща там, които излизат далеч извън разбирането на изследователи, историци и учени. Видео по темата, след рекламния блок, по-долу.

Автор: Ива Черногорска

Видео по темата (на английски)

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
disclose.tv

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии