Долината на пирамидите бе открита на Марс

След откриването на древна пирамида, погребана почти до върха в марсианската почва, много учени, анализатори и конспиративни теоретици, бяха заинтригувани от последните изображения, получени от ровъра Кюриосити (любопитство), които задълбочиха мистерията допълнително.
 
"Това плато изглежда доста древно. Върху цялата долина откриваме пирамиди, които приличат на тези, на Земята. Тъй като говорим за голяма площ, тепърва ще се изучават почвата и скалните образувания, за да се датира възрастта на съоръженията." - заявил пред научната общност, един от научните сътрудници в НАСА, който е пожелал да остане анонимен.
 
Това място може да представлява едно от най-древните селища на Марс, или пък е просто: "Още едно "съвпадение" струпването на скали, което случайно е образувало пирамидални форми", както "официално" от НАСА твърдят.
 
marte mars piramidesПреди официалното обявяване, че са открили течна вода на Марс, (а с това откритие и шансовете за намиране на извънземен живот на повърхността на планетата са се е увеличили), анализатори, които с години изучават официалните марсиански данни, смятат че НАСА са спекулирали в продължение на десетилетия и че всъщност те отдавна са били наясно с факта, че течна вода има на много места на червената планета.
 
Изображенията, които са на разположение, показаха различни области на Марс, които приличат на речни корита или дори на сухи езера.

"При определени обстоятелства, на Марс бе открита течна вода", заяви научният директор на американската космическа агенция Джим Грийн.  По негови думи "Марс не е сухата, пустинна планета, за каквато сме я мислили в миналото".

Специалистите от НАСА са стигнали до първото доказателство, че солена вода може би тече по повърхността на Марс по време на летните месеци, съобщи Ройтерс.

Все още не са ясни нито източникът, нито химическият състав на водата. Откритието обаче ще повлияе на представите за това дали на най-близко разположената до Земята планета е възможен живот поне на ниво микроорганизми.

Отне доста време, преди НАСА официално да признае тези факти въпреки, че информацията е била позната и възприета от много анализатори, преди доста години. Още в миналото, много учени извън НАСА изказаха тезата, че на Марс е почти задължително да има вода макар, че както сподели преди време проф. Филипов, в едно телевизионно предаване: "Водата не може да бъде в чист вид, а с доста богат химичен състав – по всяка вероятност солена вода“.
 
Предполага се, че НАСА е забавила официалното оповестяване на важни открития на Марс, за да имат достатъчно време да разгледат всички аспекти и по-важното, за да се подготви реакцията на публиката, да колкото е възможно. За целта са поднасяни оскъдни данни "на части", за да може други учени извън НАСА да бъдат привлечени в изследването на тези данни и първи те да се убедят във възможността, Марс да не е изобщо сухата и пустинна планета, за каквато винаги сме я мислили.
 
По същия начин, ако са направени революционни открития, като Долината на пирамидите на Марс, ще отнеме няколко години, за да се оповести информацията пред обществеността по "официален начин", с изключение на факта, че оповестената информация може да бъде филтрирана а също да е проектирано да бъде много по-малко впечатляваща, отколкото е в действителност. В миналото НАСА сама потвърди, че 90% от снимките, получени от мисиите в Космоса се обработват чрез фотошоп. Защо тогава да изключим вероятността данните, които се съобщават на обществеността, също да са филтрирани?
 
С други думи, НАСА пуска само желаната от тях информация и всички други наистина важни открития, остават дълбоко покрити под воал на секретност, далеч от очите на обществеността.
 
С оглед на това, бихме могли да предположим, че откритите в Долината на пирамидите съоръжения, са били използвани от марсианските древни цивилизации. Дори и днес, е трудно за хората да разберат и да изградят такива сложни структури като Голямата пирамида в Гиза, което повдига въпроса: "Кой или какво построи Пирамидите в Египет"? Дали не са същите тези конструктори, които преди милиони години са властвали и на Марс?
mars marte jovem que viveu 17 anos bases marcianas 2015 UFOS etsНо да се върнем на Долината на пирамидите. Съдейки по правите линии и тялото на една от пирамидалните структури, виждаме точни ъгли. Много е вероятно тези структури да са били построени от някой и да не са природен феномен.
 
Дебел слой прах покрива долината, заедно с всички следи от минал и настоящ живот по нея. Само Великите Пирамиди на Земята, са като реално напомняне, че древна извънземна цивилизация, много подобна на нашата, е била техен конструктор.
 
Дали напреднала извънземна раса е построила тези паметници и дали тя, все още съществува някъде в нашата галактика? Дали пирамидите на Марс, по някакъв начин са свързани със тези на Земята, предстои да разберем?!
 
Докато получим повече официални данни от НАСА, за далечната червената планета, ни остава единствено сами да търсим истината.
 
Линк към оригиналната снимка на НАСА: mars.jpl.nasa.gov/
 
Автор: Orion

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.