Древен ръкопис разказва за възхода на Исляма, завръщането на Антихриста и Деня на Страшния съд

Смята се, че Древният ръкопис е бил направен в Любек, Германия и е бил написан около 1486 и 1488 година. Той е считан за една от първите карти, описващи състоянието на света между 639 и 1514г. Древния ръкопис споменава възхода на Исляма, говори за Антихриста и Денят на Страшния Съд.

Ръкописът, съставен изцяло на латински, описва апокалиптични сцени, говори за Антихриста и възхода на Исляма, след Деня на Страшния Съд на Земята. Авторът обаче прогнозира, че всичко ще се случи до 1651г.
Докато авторът на древния ръкопис остава загадка, учените днес спекулират, че той би могъл да бъде написан от добре образован лекар, наречен по-нататък "Баптист". Интересното е, че древния текст споменава "астрологична медицина", което се счита от изследователите за нещо, което е изпреварило времето си.

Според доклади от National Geographic, апокалиптичната "карта на ада" от 15-ти век, вероятно е създадена в Любек, Германия и в момента се намира в библиотеката на Хънтингтън в Сан Марино, Калифорния. Древният ръкопис започва с пророчество, описващо състоянието на света около 639 до 1514г. В ръкописа, авторът рисува кръг на Земята, и вода заобикаляща парцели, за които се смята, че представляват Азия, Африка и Европа.
Авторът на зловещия документ предупреждава за възхода на Исляма и как тази религия ще се превърне в реална заплаха за християнския свят.
Апокалиптичния ръкопис описва в друга карта, "Мечът на Исляма" и как той завладява Европа и си пробива път към останалата част от света. Древният ръкопис съдържа пет думи, гравирани върху 5 меча поставени в кръг, който пресъздава планетата; върху всеки меч има надпис: "Той коригира", "Той реформира, '' Той смазва" и "в Рим." Петият меч е оставен празен от автора.
Около изображението на Деня на Страшния Съд, текст на латински описва събитията, да се случат от 1515 до 1570г. В допълнение към възхода на Исляма, друга карта в ръкописа описва възхода на Антихриста между 1570-1600г., представено от триъгълници в картата.
Авторът илюстрира събитията чрез изрисуването на четири масивни рога, достигащи до края на Земята, предназначени за изобразяването на четири различни Антихриста, които ще убедят хората да ги следват: Измамникът, Хитрецът, Жестокият и имитиращия Бог, или с други думи, този който се представя за християнския Бог. След възхода на Исляма и възхода на Антихриста, друг разказ описва пост-апокалиптична ера със закона и знамето на Христос, намиращи се в центъра на света 1606-1661г.

Описание на Страшния Съд, Възкресението и обновлението на Земята.Този малък и безличен глобус в долната част представлява Земята след Страшния Съд. Документът се съхранява в Библиотека „Хънтингтън“

А текст, намиращ се от дясната страна на картата се превежда така: "Той ще бъде възкресен и почитан в целия свят." Ван Duzer вярва, че това показва, че обединението на света ще бъде под Христовото управление. Позовавайки се на Деня на Страшния Съд, автора на древния текст изобразява отворената паст на Ада, Вратите на Рая горе с Исус и Апостолите в центъра на небесата.
Интересното е, че авторът включва разстоянието до Рая, което според него е 777 германски мили от Любек до Ерусалим с още 1000 мили до източната крайна точка на Земята. Авторът също така изчислява обиколката на Земята и на Ада предполагайки, 8000 и 6100 германски мили. Въпреки това, древният апокалиптичен ръкопис говори не само за събития, които трябва да са възникнали преди векове, но също така включва списък на астрологична медицина и интересна теза на географията, считан от основните изследователи като извънредно постижение изпреварило времето си.

Автор и редактор: Orion
Инфо: ancient-code.com