Древна римска крепост, построена в култ към Слънцето (видео)

Невероятно откритие на италиански учени за древна римска крепост, която е построена с астрономическо съответствие. Изследователи от Политехническия университет в Торино, Италия, са направили откритие, което е невероятно. Древната римска крепост в съвременна Британия е изградена така, че вратите са изравнени и слънчевата светлина по време на лятното и зимното слънцестоене да създава забележителен светлинен ефект в чест на най-краткия и най-дългия ден в годината, в чест на боговете на слънцето и небето.

Старата крепост с квадратна форма изненада изследователите. В изследването, публикувано в списание „Филика“, изследователите показват, че римляните са проектирали и изпълнили тази крепост, така че в деня на лятното слънцестоене, светлината на слънцето се подравнява с вратите на североизток и югозапад, отразявайки светлината на другите две, а през зимата тези на югоизток и северозапад ще бъдат осветени.
Точността на тази отбранителна крепост, построена по време на царуването на император Хадриян е толкова съвършена, че учените трябвало да използват специален софтуер за изчисляване ъглите, генерирани от слънчевата светлина по време на слънцестоенето. Шокиращо е, как римските инженери са направили тези изчисления и са изградили тази защитна конструкция без технологичните инструменти на днешния ден.
Тази древна римска крепост структура е построена от римски легионери и работници около 138 г. след Христа и подобно на много други структури, които са били открити във Великобритания, тя е поръчана от император Хадриян.
11073199_826943770714784_6684520873116353272_nВъпреки, че крепостта е с изключително влошено състояние и най-вече в руини, тази древна римска структура е построена да приюти около 500 римски войници и работници.
Император Хадриян е бил много интересен, той всъщност е първият римски император, за който е станало ясно, че е гей, пише в една статия сайтът independent.co.uk. Той е харизматичен император и е бил обичан от масите, въпреки че неговото царуване се е характеризирало с необичайни неща.
Защо конструкторите на тази древна римска крепост са отдали толкова много внимание на позицията по такъв начин, е мистерия, въпреки че изследователите предполагат, че това е, за да отдадат почит на техните езически богове на Слънцето и небето, но още по-мистериозно е „как“. Подобно на много други култури, преди римляните, сградите са били поставени в особени отношения, създаване на светлинни ефекти, вследствие на движението на звезди, планети и други небесни обекти.

Видео по темата, след рекламния блок:

Видео по темата

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
Инфо: chudesa.net