Древни артефакти, които нямат обяснение

Има много места на Земята, които озадачават археолози и учени, от откриването им, но вероятно можем да посочим няколко от тях, които са били построени с такава точност, че съвременните инженери и архитекти не могат да ги възпроизведат. Сред нашите любими са без съмнение Пумапунку, Тиахуанако и Теотиуакан, нашите любими три древни извънземни светилища.
Тези три величествени древни крепости са причината за доста дебати между изследователите и населението като цяло. И трите не се поддават на нашето разбиране за древния човек във всяко едно отношение, като те повдигат многобройните въпроси, на които съвременните учени не могат да отговорят.

Точно как древните са изградили Пумапунку с такава точност? Защо в Тиахуанако, всяка раса на Земята е била изобразена? И защо строителите на Теотихуакан използват слюда в техните конструкции? Това са някои от въпросите, които предизвикват масовото ни разбиране за древните.

Ние вярваме, че древните са били много по-напреднали, отколкото учените ни казват днес. Ние вярваме, че някъде там са изгубени технологии, помогнали на строителите на Теотихуакан, Пума Пунку и Тиахуанако да изправят тези величествени сгради.

Теотиуакан, построен от гигантите Quinametzin?

teotihuacan-1
Теотиуакан

Тази древна цитадела е построена около 100 г. пр.н.е., и е била обитаема до IX век, когато бива внезапно изоставена. Теотиуакан е бил един от най-големите градове в древния свят, той е един от най-невероятните древни градове в Америка, там можем да намерим доказателства, че строителите, неизвестни за историята, са имали невероятни знания по математика, геология, астрономия и инженеринг.
Много учени извън утвърдените научни среди са намерили доказателства, че точното разположение, пропорции и подреждане на много от древните монументи показват най-малкото напреднало и детайлно познаване на математиката и астрономията. Това са знания, които далеч надхвърлят възможностите, които имат тези цивилизации според консервативните учени.

Сред най-интересните находки в Теотиуакан имаме MICA

MICA -
MICA - Слюдата, използвана в сградите на Теотиуакан е била донесена от Бразилия, която е на около 2000 км. от там

„Mica” е продукт, устойчив на външна среда (светлина, време, температура) и е подходящ за употреба в интериора и екстериора. Слюдата била известна на древните индийски, египетски, гръцки, римски и китайски цивилизации, както и на Ацтекската цивилизация на Новия свят. Mica остава стабилна, дори когато е изложена на електричество, светлина, влага, и екстремни температури. Тя има много електрически свойства като изолатор и като диелектрик и може да поддържа електростатично поле, докато минимално разсейва енергия под формата на топлина и е термично стабилна до 500°С. Въпросът е ... защо строителите на Теотихуакан използват слюда в техните сгради? Слюдата, използвана в сградите на Теотиуакан е била донесена от Бразилия, която е на около 2000 км. от там...

Пумапунку и Тиахуанако: изгубени във времето и пространството

aug-9-d
Пумапунку - Вратата на Слънцето

Пумапунку е голям храмов комплекс или група от паметници, която е част от Тиуанаку.
Пумапунку е толкова уникален, по начина, по който е построен, оформен и разположен, че е сред най-интригуващите древни места на планетата. Никой не е в състояние да обясни точността на мерките в Пумапунку. Масивните камъни са изсечени в кариери отдалечени на около 60 мили от комплекса. Според археолозите, Пумапунку се намира на надморска височина от 12800 фута, което означава, че той се намира по-високо от естественото за растежа на дърветата. На мястото няма растящи дървета в тази зона, което означава, че никакви дървета не са били изсечени, за да бъдат използвани дървени ролки за придвижване на тежките камъни, затова въпросът е как те са транспортирали такова огромно количество от тежки камъни, до мястото на строеж?

Що се отнася до Тиахуанако ...

703388ec94bbcc530e131af6c176a41a
Един от най-важните археологически артефакти, открити някога в Тиахуанако или Пумапунку е известната Fuente Magna Bowl, керамична купа, която има шумерски клинопис и прото-шумерска йероглифна писменост върху нея

Древната крепост на Тиахуанако се намира в близост до Пумапунку, по-малко от една четвърт миля североизточно от Пумапунку. Учените смятат, че Тиахуанако някога е бил център на цивилизацията с повече от 40000 жители. Те казват, че Тиахуанако показва всички раси на човечеството, дори и издължени черепи, хора, които носят тюрбани, хора с широки носове, хора с тънки носове, хора с дебели устни, хора с тънки устни, като някои от статуите са особено необичайни, за разлика от намерените в най-близката околност такива.
Един от най-важните археологически артефакти, открити някога в Тиахуанако или Пумапунку е известната Fuente Magna Bowl, керамична купа, която има шумерски клинопис и Proto-шумерска йероглифна писменост върху нея.

Автор: Orion

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.