Emma и картите: Април 2017 – месечна подредба

Времето е съставката, от която аз съм направен. Времето е река, която ме пречиства, но аз съм реката. То е тигър, който ме унищожава, но аз съм тигърът. То е огън, който ме поглъща, но аз съм огънят.
Борхес

Здравейте, приятели. За мен този месец започна магично. Което наложи малкото забавяне на месечната подредба. Не забравяйте да вярвате в чудеса. От месец април моите седмични подредби ще бъдат споделени и от новите ми приятели от сайта Мултивселена. Този съюз е по взаимно съгласие. А както се разбра след това – и по синастрично привличане. Овенското новолуние се оказа важно за мен. Тогава силно си пожелах да бъда поканена някъде като част от авторски състав. И магията се случи – получих предложение. За нас и в моята страничка няма да има промени, които са свързани със седмичните подредби. Все така ще редим карти и ще избираме варианти. Желая прекрасен и вдъхновен април!

Месечната подредба, която изтеглих, този път е от 4 карти. Така го усетих. И както се вижда, Таро обича малкте шеги и закачки.

Април 2017 – месечна подредба Photo Credit: https://emma-tarot.com/

Изтеглените карти са:
1. Звездата
2. Магьосникът
3. Асо чаши
4. Асо мечове

Толкова много карти, които са вързани с идеята за ново начало. Явно месец април ще е преломен в много отношения. И ще е едно символично възраждане.
Звездата като първа карта говори за голяма вяра и надежда. Явно на много от нас ще ни иска да помислим за всички мечти, които имаме. И ще се въртим около идеята коя е онази мечта, онова съкровено желание, което може да бъде пътеводно през април. Бих посъетвала през първата седмица на април да вярваме повече в своята интуиция. Да се ослушваме и оглеждаме за знаците, които ни изпраща Вселената. Те ще помогнат да впрегнем своите усилия в правилните начинания. Звездата е малко пасивна карта. Което предполага повече живот в идеите и мечтите през началото на новия месец. Началото на април ще бъде подходящо време да отдадем внимание и грижа на своите близки.
Магьосникът ми хареса страхотно много като втора карта в подредбата. Магьосникът е свързан с действие. Когато всичко е в нашите ръце. И имаме необходимите ресурси, за да осъществим своите мечти. Но тази карта не показва, че трябва да се разчита на някой друг. Това е картата, която е свързана с личната ни енергия и воля. С личната ни сила и умения. Какво ще постигнем през месец април и през втората му седмица, това зависи единствено от нашите усилия. Може да сътворим огромна магия, която да осмисли месеца. А може и да е дребен фокус. Пожелавам на всички повече увереност. Магьосникът разполага с всички ресурси и знания, за да осъществи мечтите, които сме творили със Звездата.
Асо чаши като карта, която е свързана с третата седмица от месеца, свързвам с появата на нови емоции. И отново има идея за мечтание, вдъхновение. Когато сме изпълнени с емоции и желание да потърсим щастието, да се впуснем в дейности, които ще носят радост. Подходящо време за нови артистични, творчески занимания. Всичко, което изисква използването на творческо вдъхновение. Асо чаши предвещава зараждане на нови емоции. И достигане до момент на вътрешен баланс, хармонизране.
Асо мечове може да доразвие емоцията, която се е зародила с предходната карта. И да придаде на чувствата конкретни идеи за тяхното реализиране. Асо мечове ще ни даде възможност да покажем своите идеи. Да разрешим проблемите, които сме имали. Силен импулс да представяме своите мисли по начин, който може да бъде чут и да ни донесе добри резултати. В край на месеца комуникацията може да е много важна за нашите дейности. И ще е полезно да представяме идеите си по начин, който показва, че държим на своето мнени, но умеем ида водим диалог.

Цялата подредба говори за желание за едно ново и вдъхновено начало. Но какви ще бъдат резултатите в край на месеца, това зависи единствено от собствените ни усилия. Има прекалено много единици, което говори, че е момент, в който човек трябва да разчита преди всичко на себе си.
Желанието за справяне с трудностите от предходен месец, ще донесе нови идеи, емоции, вдъхновение и знание.
Интересно е, че месец април ще е важен и за политическия живот в нашата страна. В наредените карти се вижда, че има голямо желание за промяна, голяма надежда за същата. Но като цяло картите са по-скоро на ниво идеи, разговори. А действието е представено от един Магьосник. Между другото, меркуриева карта.
Чашите в таро се свързват с духовенството, с религиите. А мечовете с управляващата класа. Асо чаши и Асо мечове за мен са показател, че може да има нови идеи, които са свързани с духовната власт. За управляващата класа новото начало е съвсем актуална тема.
Последната карта в колодата е Страшният съд. Един наистина важен месец. В който ще е от значение по какъв начин ще се трансформираме. И дали сме успели да извлечем поуките от своето минало. Страшният съд говори за пробуждане, просветление. Но и необходимост да отсъдим кое трябва да изоставим като модел на поведение. И кое можем да развием. Дълбоката и цялостна промяна зависи и от личната ни готовност да се трансформираме. Дори да е катарзисно и трудно.
И не случайно написах в началото, че Таро този месец си прави шеги и закачки.
Сборът от картите за месеца е:
17(Звездата) + 1(Магоьсник) + 1(Асо чаши) +1 (Асо мечове) = 20
Под номер 20 в големите аркани в Таро се намира Страшен съд.

Желая успешен нов април. И повече вдъхновени нови начала!

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии