Emma и картите: Август 2017 – месечна подредба

„Можех да усетя солта по устните й. Всяка целувка беше като лятна вълна, проникваща в празния ми стомах.“

 

Мили приятели, лятото е в своя разгар. А месец август е нажежен от интересни събития. Това е времето на сладките смокини, седефените красотички, солта по кожата, морска пяна в косата.

За някои от нас август ще е значим – за всички с планети и главни оси във фиксираните знаци Лъв, Водолей, Телец и Скорпион. Сезон на две затъмнения. Лунното затъмнение е на прага на предстоящата седмица – на 7 август. Време за резултати, за драматични приключвания, за освобождаване на място за нови и значими събития. Които ще имаме възможност да натворим след слънчевото затъмнение на 21 август, което е с особена и интересна енергия.

За август избрах да бъдем посъветвани от Китайското таро, което много успешно ми влезе под кожата. Бях любопитна какви ли послания ще има то. И за сетен път се убеждавам каква синхроничност има между астрология и карти таро.

Ето и изтеглените карти:

  1. Отшелникът
  2. Вселената
  3. Глупакът

Обичам нестандартни подредби. И няма как да не се отбележи, че и трите карти са от големите аркани. Което е важна подсказка за значимостта на месец август. Събитията през месеца ще са с повече тежест, с по-големи и важни промени за всички нас.

Отшелникът като първа карта ни напомня, че е много важно да открием значимата светлина, която да ни е пътеводна. И да, дори да изисква от нас малко отдръпване от света, то е необходимост. В тишината ще можем да чуем гласа на сърцето си, да чуем вътрешния си глас, да обърнем внимание на душата, която нашепва какво ѝ е необходимо, за да се излекува. Сега е удобно време да се скрием от другите, да направим разходка сред природата, да се свържем с земята, лечебните билки. И да потърсим онова,което ни носи радост, сила, мъдрост. Което разпалва огъня в нас. И този огън ни води по криволичещите пътеки на живота. Отшелникът може да е трудна карта за всички, които не желаят да открият себе си. И се опитват да заглушат воплите на душата си сред голяма тълпа и излишен шум. За всички останали е изцелителна карта. Необходимост.

Вселената е своеобразен край на приказката от големи аркани. Когато всичко важно е преминало през живота ни. И е време да видим големите резултати. Когато сме научили интересни уроци, имали сме хъс, колебания, право на избор, време за дипломатичност, предателства, надежди. Когато сме се загубили в своя свят и сме се намерили. И сме взели кардинални решения, които изискват да се възкресим. За да достигнем до финала – обогатени. Вселената показва резултати. Време за аплодисменти, ако сме извървели труден път правилно. И един приятен завършек. Нещо ще достигне своята крайна фаза. За да ни се даде възможност да сътворим своя нова приказка. С нови уроци. И да изследваме непознати пътища. Всичко важно трябва да премине на една по-висока степен, да отиде отвъд досегашните граници. Вселената е като портал към друго измерение. А за него се изисква натрупана мъдрост, опит.

И нека не губим надежда. Дори нещо да приключи в живота ни, в край на месеца ще сме готови да се впуснем в ново приключение. Ще имаме интересни, нестандартни идеи. Ще сме вдъхновени и необременени в едно ново начало. Глупакът – една от любимите ми карти. Дори да е само на ниво желания, но ще имаме своите възможности. Бих посъветвала да се отдадем на занимания, които са ни чужди, нови, вдъхновяващи. Да посетим концерт, да видим себе си по един нов и различен начин.

Един прекрасен месец. С идея за приключвания. И нови начала – кралски.

Последната карта в колодата е Десетка жезли. Време е да се отърсим от отговорностите, които носим. Да се освободим от товарите, които другите са ни оставили. И да помислим за своите нужди, за да не загубим вкуса и удоволствието от живота. Не се преуморявайте през месец август.

Желая ви вълнуващи дни, приятели.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии