Emma и картите: Декември 2017 – месечна подредба

Мили приятели, това е последната месечна подредба за 2017 година. Декември е месец на равносметки, зараждащи се нови надежди, зимното слънцестоене, нарастващата мощ на светлината. Декември е магичен. За тази месечна подредба избрах съветите на една вълшебна, приказна и цветна колода. И посланието на картите много ми хареса. Бях сигурна, че ще има карти, които са свързани с край на годината и новото начало.

Шадоускейпс таро е съветник за месец декември.

Изтеглените карти са:

  1. Крал чаши
  2. Паж чаши
  3. Луната
  4. Глупакът

Много вода, много емоции ни предстоят през последен месец от годината. И още в първите дни от месеца може да покажем нашата чувствена природа. Крал чаши е карта, която е свързана с разбирането – на своите и чужди емоции. Ще имаме моменти, в които трябва да проявим търпение. Началото на месец декември е време да покажем своята мъдрост. Да използваме знанието, което сме натрупали. Ще сме насочени повече към духовните теми, не толкова към материалния свят. Може да се увличаме по креативни занимания, да използваме по-често творческа мисъл. Интуицията ще ни води през първата седмица от месеца.

През втората седмица от месеца ще обърнем поглед и към „младостта“. От крал към паж – може да се завърнем в предходно положение, в което сме били по-свенливи, по детски наивни. Все пак тенденцията за засилена интуиция си е налична. Ще сме вдъхновени и изпълнени с желание да общуваме емоционално с другите. Или ще получаваме вести, които ще събуждат нашите чувства.

След толкова много емоции, може да се позагубим в илюзорния свят на мечтите. Или да се впуснем след фантазии, които не са здравословни. През третата седмица от месеца нашите страхове ще оказват роля върху изборите ни. Може по-често да не разполагаме с пълната информация за обстановката около нас. Пречките пред нас, колкото и големи да ни се струват, ще бъдат преодолени. Луната е циклична карта в таро. Но това потъване в емоциите е необходимост, приятели. Както срещите с нашите големи страхове. Нека се възползваме от момента и застанем  категорично с лице към всичко скрито в сенките.

Последната седмица от месеца ще сме като преродени. Изпълнени с мечтания, с вдъхновение. С жажда да отворим нова страница в живота си. Глупакът е първата карта в таро. Символ на новото начало. Дори да сме достигнали своите върхове през годината, да имаме успехи, в последните дни на годината ще сме настроени на търсим онова приключение, което събужда трепети в душа, сърце. През празничните дни ще сме склонни да реагираме смело, да се впускаме в дръзки начинания, не винаги ще отчитаме възможните рискове. Живот изпълнен с вълнение и очакване. Не е ли прекрасно?

Последната карта в колодата е Вселената. И нямаше как в подредбата за последен месец от годината, да не се промъкне идеята за край, но и ново начало. За достигане до финален етап от начинания, но и получаване на признание. За възможност да направим своята лична еволюция през новата година. Като завършим своите начинания през последен месец от старата година.

Мили приятели, нека през месец декември си позволим откровение – пред себе си. Направим равносметка кое може да пренесем в следващата година, кое да доразвием, как да запазим мечтанията на душата живи. Нека има светлина в душата. Пожелавам прекрасни, вдъхновени празнични дни.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии