Emma и картите: Седмична подредба – 02.10 – 08.10

Мили приятели на Картите на Емма и Мултивселена, новата седмица за мен е интересна и вълнуваща.

Предстои ни пълнолуние по оста Везни – Овен, като Луната ще бъде във войнствения Овен. Пълнолунието ще е трансформиращо, защото е в аспект с Плутон. Дните около пълнолунието ще са интензивни. И темите за връзките ще са актуални. По време на пълнолунието Слънцето ще е в съвпад с Меркурий. А опозицията на Луна и Меркурий може да носи идея за раздвояване между разум и чувства. Слънцето и Меркурий ще бъдат в куинконс с Нептун в Риби – не особено лек и скрит аспект, който може да ни носи заблуди. И когато става въпрос за Слънце във Везни – лесно може да загубим себе си в опит да разберем собствената стойност в очите на другите. Внимавайте в какви хора се оглеждате. За да няма неприятни изненади.

Пълнолунието е специално и с цикъла на Марс и Венера, които управляват светилата. Съвпадът на двете планети също подчертава желанието за намиране на баланс и здравословни отношения с околните. Намиране на хармония между мъжкото и женското като енергия във всеки един от нас.

 

През новата седмица ме е ударила нестандартността. И имах нужда да наредя различни по вид карти. За любителите на Таро успях да предоставя допълнителен вариант с таро подредба.

 

Вариант 1

Тарото на Уейт ми е бягството от претруфените образи на новите колоди. Понякога и в класиката има симпатичност.

Изтеглените карти са:

 1. Страшният съд
 2. Деветка чаши
 3. Асо жезли

За избралите този вариант на седмична подредба, предстои значима промяна. Но не и без личното участие. Страшният съд заявява гръмко начало на седмицата. когато е необходимо да вземем много важни решения. От които зависи личната ни еволюция. Страшният съд ще ни подтиква да преосмислим какво е истински необходимо от постигнатото до момента. И от кое не се нуждаем. Кое спира развитието ни. И дори да ни е трудно, ще трябва да се разделим с неработещите модели, с ненужните за нас навици, хора, емоции.

За да можем да изпитаме отново удовлетворение от емоциите. И в средата на седмицата да се почувстваме излекувани. За мен 9-ките са много специални карти. Изискват отдръпване и самолечение. Определено след трудните решения ще имаме нужда да обърнем внимание на наш емоционален свят. Но точно тези решения могат да са причина да почувстваме облекчение, че сме се самоизлекували. 9 чаши е онзи момент, в който сме достигнали до зрялост, която ни помага да почувстваме щастие от живота отново. Дори и сами. Понякога е нужно да обърнем внимание на собствените нужди. Без това да звучи прекалено егоистично.

В край на седмицата – пробуждане и силен импулс за сътворяване. Когато ще има вдъхновение, хъс, жар да следваме целите си. Асо жезли е много симпатична карта. Ще бъдем вдъхновени и оптимистични. И сме изпълнени с огън, който ни носи заряд, за да се движим напред.

Един чудесен завършек на седмицата. През важните решения, емоциите и преломното желание да продължим напред. Последната карта в колодата е Шестица пентакли. Нека не забравяме по своя път напред да обменяме енергия с околните.

 

Вариант 2

Моята колода карти Ленорман са ми много на сърце. Заради ориенталската тематика. Но и в колодата има една допълнителна, шарена, пикантна карта. Която е извън всяка традиция в тези колоди. Заради моето нестандартно настроение – картата не пропусна подредбата. С което ме постави в чуденка как да действам. За себе си не бих я махнала от колодата, защото аз просто я обожавам. За традиционалистите – изтеглих допълнителна карта. За смелите – прочетете описанието и на пикантната карта.

Изтеглените карти са:

 1. Конник
 2. Градина
 3. Слънце

Допълнителна карта:

 1. Пазар с подправки

Тази подредба е повече от прекрасна. Има положителна окраска, идея за движение, приятни мигове, забавление.

През първите дни от седмицата може честичко да се налага да сме активни. Конникът е карта, която е свързана с движението. Събитията и съобщенията ще идват бързо. И ще ни увличат. Възможно е да получим важно съобщение или пратка.

В първите дни от седмицата може да сме много амбицирани да осъществим своя мечта. Възможно е да подготвяме за време, в което ще се срещнем с повече хора. За предстоящо забавление или място, на което има голяма група от хора.

Градината е свързана със средата на седмицата. Бързото развитие на събитията в началото на седмицата ще ни накара да пожелаем да се скрием на някое хубаво и китно местенце. Където да се отдадем на приятни разговори, забавления. Където да се запознаем с хора, които са близки до нас, намираме сходност във светогледа.

Възможно е да ни се иска да попаднем в един илюзорен свят. Или да загубим връзката с действителността, ако сме прекалено ексцентрични.

Все пак е предпоставка за срещи – реални, виртуални.

В край на седмицата ще се радваме на добра репутация. И ще имаме своите щастливи и оптимистични мигове. Когато ще се завърнем към себе си, ще излезем на светло, ще се радваме на успехите, за които сме преговаряли. Слънцето е много симпатична карта. Ако сме се запознали с нови хора в предходните дни, в край на седмицата може да се порадваме на тези контакти. И краткотрайните възможности да прераснат в нещо позитивно за по-дълъг срок от време.

Изтеглената нестандартна карта – Пазар с подправки, за мен придава пикантност на седмицата. възможност за силни усещания, силни вкусове, запомнящи се моменти.

Възможно е да срещнем хора, които да ни закрилят. Или да имаме успех в преговорите по финансовите теми.

Не забравяйте да погледате Звездите в миговете, в които губите посоката. С малко помощ от тях може да открием верния път.

 

Вариант 3

Моето любимо Десте е много любовно и привързващо. В синхрон с астрологичната обстановка.

Изтеглените карти са:

 1. Пръстен
 2. Гамат – паша на Елмаза
 3. Котва

В началото на седмицата темите за партньорствата ще са много важни. Нека се приготвим за ситуации, в които ще се изисква да влизаме в съюз с другите хора. И се стремим към компромис, към обединяване на нашите и чуждите цели в едно.

Сега е момент да създадем връзка, която след време ще се отблагодари.

Особено ако около нас се навъртат хора, които са силно амбициозни. И умеят да постигат целите си, имат развито чувство за напредък, желание за успех и справяне с всяка ситуация. Гамат може да се появи като мъж, приятел, човек, който е много лоялен. И обединението със същия да ни изведен напред, по-близо до целите ни. Защото сам той е чудесен завоевател.

Ще се стремим към перфекционизъм – което не е никак случайно. Нека не забравяме, че Марс и Венера ще съвпаднат в зодиакалния знак Дева. Връзките с другите, колко са полезни, здравословни и успешни – ще е от голямо значение през седмицата.

И като съвет – стремете се към искреност. Потайностите в отношенията с другите ще са с краткосрочен успех. Истината не може да се скрие.

В край на седмицата може да се радваме на стабилност, „закотвяне“. Когато съюзите, които сме създали се очертават да бъдат дългосрочни. И да ни носят просперитет и добри бизнес събития за дълго време.

Последната карта в колодата е Дастар – ханъма на Елмаза. Предвид многото „елмазени“ карти – да мислим трезво, подредено, да се откъснем от емоциите и да следваме неуморно своите цели, това е важно през новата седмица. Възможно е хора, с които сме загубили връзка в миналото, да се появят или да подновим контактите с тях.

Съвет на Исфахан – Дух на Елмаза

Промяната е необходимост. За да избегнем грешките, които повтаряме. Трябва да извлечем поуката от своето минало. За да продължим напред – по-мъдри.

 

Вариант 4

Китайското таро не пожела да ни разкрие красивите си карти с изображения на хора. Но и така е много наситено и цветно.

Изтеглените карти са:

 1. Двойка пентакли
 2. Седмица чаши
 3. Двойка жезли

Една раздвоена седмица. Много двойки, много кръстопътно положение. А между времето за избор – пилеене на енергията.

В първите дни на седмицата може да се стремим да се справяме с повече от една дейност. Да жонглираме със ситуациите около себе си. Ще се налага да проявяваме дипломатичност. И да охлаждаме своя темперамент. Може да ни се струва, че загърбваме дейностите, които са ни силно на сърце. Заради дейности, към които трябва да поемем ангажимент. Този опит за съвместяване на повече начинания може да е изтощителен за нас.

И в средата на седмицата да се чувстваме загубени и объркани. Да пилеем своята енергия в прекалено много занимания. Което ще ни отдалечи от онези, които са ни на сърцето. Или няма да имаме съществен напредък. Ако не можем да изберем само важното и в него да концентрираме своите действия.

В край на седмицата ще трябва да стигнем до някаква идея за избор. И колкото да сме се стремили да се справим с всичко, пред нас е кръстопът. И е време да помислим за бъдещето, което желаем. За дейностите, които са ни истински важни. И да поемем в тази посока. За да достигнем до нови начинания, дейности, перспективи.

Определено няма да е най-лесно на хората, които са избрали тази подредба. Но скатаването от решения – категорични, може да утежни ситуацията и да доведе до емоционално изтощение.

Последната карта е Деветка чаши. Не винаги е чак толкова лошо да помислим за своите нужди и онова, което ни прави щастливи и емоционално удовлетворени. Понякога е нужно да проявим здравословен егоизъм.

 

Пожелавам на всички весела седмица. Успешни и приятни начинания. И по-малко емоционална турболенция.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии