Emma и картите: Седмична подредба – 06.11 – 12.11

Мили приятели, за новата седмица избрах да ви зарадвам с една допълнителна седмична подредба. Колебаех се коя колода да използвам – Десте или Арабски ленорман. И в крайна сметка реших, че явно и двете колоди имат своето послание и трябва да включа в седмичните подредби.

За новата седмица може да избирате и между две таро колоди. Нека е цветно в сърцата ви.

 

Вариант 1

Шадоускейпс таро ми е слабост със своите цветове. И явно за тази седмица ме привлича всичко шаренко.

Изтеглените карти са:

 1. Тройка жезли
 2. Колелото на Съдбата
 3. Седмица чаши

Тази седмица ще е шарена и за избралите този вариант на седмична подредба. Навярно и много неочаквана.

В началото на седмицата ще е удовлетворително. И с идея за новите хоризонти, които се откриват. С възможности за нови пътувания – в буквален и преносен смисъл. Тройка жезли е онзи етап, в който имаме резултати от нашите избори. И е време да погледнем по-напред в живота си. С решенията, които ще определят какви проекти ще създаваме. В коя посока ще се развиваме, за да берем плодовете на своя труд. Възможни са идеи за пътувания по работа.

В средата на седмицата не всичко може да зависи от нашите усилия. Но започнатото може бързо да достигне следващ етап, да се завърти колелото и да ни донесе успех. Колелото на Съдбата е циклична карта. Не забравяйте, че не винаги може да сме на върха. И ще има моменти, в които няма да сме в най-изгодна позиция. И не всяко зависи от нас и личните ни усилия. Понякога Вселената ни поставя в посоката, в която трябва да се развиваме. И е по-удачно да се понесем в тази посока, а не да се опитваме да променяме обстоятелствата.

В край на седмицата може да има прекалено много занимания, които са ни ангажирали. И в това многообразие да сме позагубили себе си. Седмица чаши напомня да не пилеем енергия в много начинания. А да изберем онова, което чувстваме най-близо до сърцето си. Прекомерното разпиляване не води до прогрес, а застой, буксуване на едно място, объркване кое е значимо и важно.

Последната карта е Висшият жрец. Нека действията ни са свързани със създаване на ред. А защо не и следване на традиционни методи за разрешаване на нашите изпитания. Помощ може да дойде като съвет от някой мъдър, духовен човек. Който да ни насочи, обогати, помогне да открием ключето за събитията, които са заключени пред нас.

 

Вариант 2

Доброто таро  има своя последователност в седмичните подредби. За толкова „водно и въздушно“ таро, изненадващо е наличието на многото „земя“ и пентакли.

Изтеглените карти са:

 1. Крал на Водата
 2. Пратеник на Земята
 3. Осмица на Земята

С толкова дворцови карти може да е важна седмица за отношенията с околните.

Крал на Водата/чаши ни напомня да проявяваме съпричастност, творчество, фантазия в първите дни от седмицата. И не в смисъла да се облеем от разнородни емоции, да сме подвластни на емоциите, а въпреки добрия усет, да съумяваме да запазим посоката си. Много ми харесва как в тази колода Крал на Водата по нищо не отстъпва на другите крале по мъжественост. Има си брадата, изглежда достолепно, същински Посейдон. Но Крал чаши е в хармония с мъжкото и женското си начало. Така и ние в първите дни на седмицата ще откриваме баланс и ще успяваме да претворим делата си по един приятен, креативен начин. Ще сме склонни да реагираме спокойно на чуждите емоции. И може да сме вдъхновени.

Това вдъхновение ще претворим в дела и ще заземим. Пратеник на Земята умее да състави план, който да следва, за да достигне до своите цели. В средата на седмицата може събитията да се случват по-бавно, но това е време за добро планиране. Размяна на съобщения, разговори, особено свързани с нашето благоденствие, работни начинания.

В последните дни от седмицата ще трябва да обогатим себе си с нови знания. Да надградим постигнатото, позволявайки си да действаме по-професионално. Една седмица, в която сигурността, работата, стабилността ще са ни по-важни. И по какъв начин да добиваме нови умения, за да бъдем конкурентни на останалите. Не забравяйте да използвате фантазия.

Последната карта е Седмица на Водата. Добрите планове са удачни, но нека пасивността не ни поставя в ситуация на застой. Или да се впуснем в много ангажименти, които ни разпиляват.

 

Вариант 3

Прекрасната ориенталска приказка Десте е с много по-сериозно послание. Тази колода може да реже като Ятаган с откровения.

Изтеглените карти са:

 1. Гробница
 2. Писмо
 3. Елмаз

За мен тази подредба е многопластова. Гробницата не е най-положителната карта в Десте. И в началото на седмицата може да сме обхванати от страх. В някои ситуации няма какво повече да направим, трябва да се примирим с положението. Особено ако нещо си отива от нашия живот. Или има приключване – на връзка, работа, положение. Това не е било за нас, необходимо е да се освободим. Символичната смърт ще ни донесе място за новости. В началото на седмицата може по-често да се спираме, защото страховете от провал ще ни преследват.

В средата на седмицата разговорите и размяната на съобщения ще са важна част от ежедневието ни. Твърде вероятно е да получим неприятно съобщени, вест за нещо, което трябва да се приключи. Или да се страхуваме, че разговорите, които ще водим, те могат да са като „за последно“.

Гробница и Писмо ми навяват интересна асоциация. За вести от света на подземния свят. Напълно в синхрон с планетите в Скорпион. Може да имаме и мисли за наши починали близки. Да получаваме хабер от тях – чрез сънища, знаци.

В край на седмицата ще се вълнуваме как да придобием богатство, да се чувстваме добре здравословно. Една наистина последователност в картите – от възможна болест или неразположение, към оздравяване, желание за подобрение на състоянието – физически и материално. Великият Елмаз ще ни направлява, за да помислим за своите добри постъпления. Възможно е да получим вест за наследство.

Последната карта е Зара – ат на Елмаза. Не забравяйте да потърсите помощ, ако чувствате неразположение.

Съвет на Ариман – Дух на Рубина

Тайните трябва да останат скрити. И е необходимо да намерим баланс между тъмното и светлото. Да се наслаждаваме на живота, но да не забравяме, че не сме безсмъртни. Не забравяйте да използвате своята харизма в любовните въпроси.

 

Вариант 4

В Десте и Ленорман има някои сходни карти. И малко се притеснявах да не се повтарят в седмичните варианти. Но Ленорман подредбата е различна.

Изтеглените карти са:

 1. Лисица
 2. Лилии
 3. Птици

Тази седмица ще е много разнопосочна за избралите варианта с Ленорман колодата.

В началото може да се налага да проявяваме повече хитрост. С ловкост да се справяме с трудностите, които се изпречат пред нас. Може да заобиколим някои условности, да кроим планове. В първите дни от седмицата ще ни идват много нови идеи и ще е полезно да се адаптираме към ситуацията. Лисицата е хитро животно. Но в трудните условия, в които живее, в средата на други по-големи заплахи около нея, тя успява да се справи и оцелее. Така и ние трябва да преминем около изпитанията, хората в по-изгодно положение от нас, за да реализираме своите идеи. Аз обичам лисичките.

В средата на седмицата ще открием свой покой. И тази ловкост ще заменим с повече достолепие и осъзнатост. Ще сме натрупали достатъчно опит, ще се стремим да вървим по пътя си открито, честно. Няма да има и помен от ситуациите, в които е трябвало да заобикаляме правилата. А може и точно това да ни е донесло знанията как да преминем по-достойно през ситуациите.

За мен тази комбинация навява идеи и за възможни тайни сексуални връзки. Или изкушения, които имат връзка с по-осъзнати, зрели, големи партньори.

В край на седмицата ще сме обхванати от дребнотемия. Общуването ни с околните може да нарасне, да водим често разговори с другите, с близките до нас хора.

Но тази подредба има своите малки уловки. Цялостното настроение за мен е свързано с възможни изкушения, които ще доведат до обсъждания от другите, до клюки, подмятания на слухове. Нека изкушенията и сексуалните преживявания останат скрити. За да не се окажат тема на разговор на другите хора.

Въпреки сложните взаимоотношения, може да се срещнат хора, които да ви закрилят. Дори и да не го очаквате.

Пожелавам ви прекрасна нова седмица, приятели. Нека е слънце в сърцата ви.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии