Emma и картите: Седмична подредба – 07.08 – 13.08

Здравейте, мили приятели. Новата седмица идва с интересно събитие, което ще окаже влияние на всички, които имате планети или важни оси във фиксираните знаци. Лунното затъмнение във Водолей е жежко, с дейното и войнствено участие на Марс и Слънце в Лъв. Ситуацията изисква разчистване. И нека сме внимателни в общуването с околните. Това пълнолуние е прелюдия към следващата лунация, която за мен е една от най-значимите и интересни за този сезон – слънчевото затъмнение в Лъв.

Избирайте своята седмична подредба със сърце. И нека съветите на моите карти са напътствия в тези преломни дни.

За тази седмица избрах да бъдем посъветвани от две таро колоди и любимата ориенталска приказка Десте.

 

Вариант 1

Доброто таро е омайващо със своите изображения. И е в тон на марсовата енергия, която струи от предстоящото затъмнение.

Изтеглените карти са:

  1. Десетка на Водата
  2. Императорът
  3. Шестица на Земята

Тази подредба вещае спокойно начало на новата седмица. Десетка на водата носи емоция, но тази емоция е свързана с наслаждението, с чувството на пълнота. Да, определено ще има желание за повече мир и време прекарано в семейството или сред хора, които усещаме близки и лични. Но нека не забравяме, че Десетките са показател за достигане на някаква връхна точка. А в този случай тя е свързана с емоционалния ни свят. Пълнолунието обикновено е време, в което емоциите са в своя пик – Слънце и Луна са в опозиция. И тази синхроничност говори за прекалена емоционалност. Лунното затъмнение може да ни направи прекалено сетивни.

В средата на седмицата ще сме обхванати от желание да се докажем и постигнем целите си. Императорът е марсова карта, под влияние на знака Овен. Отново препратка към затъмнението. Нашите емоции могат да са причина да търсим решения или да ни подтикнат да преследваме своите цели. Да пожелаем да постигнем голям успех, да се наложим. Нека не забравяме, че с поведението и желанието си да сме владетели, може лесно да нараним околните.

В край на седмицата ще усетим, че енергията изисква движение. За да достигнем своите цели и успехи, трябва да се научим да даваме и помагаме. Така и другите ще са склонни да подадат ръка, да се задвижи магията на споделянето. Шестица на Земята е много симпатична карта. И изображението ѝ тук навява идея за доблест. Нека бъдем благородни към околните, за да получим подаръци.

Последната карта е Кралица на Въздуха – много самостоятелна и независима карта. Но с остротата на мечовете и думите, няма да имаме идеален успех. Бих посъветвала в междуличностните отношения мъжете да бъдат благородни и силни. А жените да не отблъскват с прекалено еманципирано поведение.

 

Вариант 2

Бонбоненото таро има важни послания.

Изтеглените карти са:

  1. Висшата жрица
  2. Тройка жезли
  3. Влюбените

Висшата жрица е под влияние на Луната. И в началото на седмицата явно избралите този вариант на подредба ще бъдат увлечени от действието на затъмнението. В търсене на истината, на скритите детайли, в неясноти. Навярно това затъмнение може да донесе просветление или духовно осъзнаване за избралите този вариант. Да се допитат до своя вътрешен глас, да послушат интуицията си. Или да дойде онзи момент, в който отговорите, от които са бягали, да ги достигнат. Често се случва да се наясно с някоя ситуация, дълбоко в себе си да знаем отговорите.

Това знание ще помогне в средата на седмицата да се появи желание за нови проекти, нови занимания. Когато са видими резултатите от нашите действия и сме склонни да погледнем напред. Да пожелаем прогрес. И да имаме визия как искаме да се развием. Едно пътуване от несъзнателното към видимия свят.

В край на седмицата ще трябва да се направят важни избори. И може да има изкушения. Влюбените са свързани със съюзите, които създаваме. С изборите, които правим. Но вече пречупени през рационалното или аналитично мислене. Ще имаме успех в новите начинания и проекти, ако потърсим помощ от някой, ако обединим силите с друг човек или група. Екипността ще е плюс за нас.

Последната карта в колодата е Умереността. Явно е повече от необходимо да се търсят дипломатични решения. И със спокойствие да вървим към успеха си. Ще е подходящо, ако се научим да съчетаваме разнопосочни занимания.

 

Вариант 3

Ориенталската приказка е интересна със своите южняшки настроения.

Изтеглените карти са:

  1. Татарет – ханъма на Абаноса
  2. Вихър на Абаноса
  3. Куче

 

Тази подредба има отношение към семейството, междуличностните отношения и приятелствата. Надявах се на повече лекота, но поне има надежда за добро развитие.

В началото на седмицата може да сме обхванати от силни желания, особено във връзка със семейните теми. Ще имаме нужда да създаваме съюзи, да оставим нещо след себе си, да се обвържем. Но е твърде вероятно да сме толкова обсебени от своите идеи, че да си позволим малко по-грубо или лукаво отношение. Нека не се фиксираме в другите. Дори да искаме да ги обгрижваме.

Това може да ни донесе загуби. Или да ни направи нещастни. Вероятно ще попаднем в ситуации, които са ни познати. И сме преминавали през подобни в миналото. Нека това затъмнение извади на показ всичко, което сме склонни да превъртаме като остаряла плоча. И открием решение. Особено в междуличностните отношения с тъмнокоси, тъмнооки хора.

В край на седмицата стар приятел или член от семейството може да ни помогне. Но само ако приятелството е искрено. Твърде вероятно е да открием сред своите близки хора, които ни носят тъга. Или са ни ранявали със своите обсесии. Но нека не забравяме, че около нас винаги има хора, които са склонни да ни подкрепят или помогнат с интересен и ценен съвет.

Последната карта в колодата е Парсадра. Определено отношенията с жени през седмицата ще са малко натегнати. И съветите от жени с остър език, които често се оплакват, може да не са идеално адекватни. Навярно точно такава жена – особено ако обича да наблюдава, ще са в основата на нашите проблеми и усещане за тъга.

Съвет на Исфахан – дух на Елмаза

Този дух ни съветва да направим промени. И да бъдем мъдри, вземайки предвид грешките, които сме направили в миналото. Време е да направим нещо различно. Само така ситуацията ще се промени и ще излезем горди от нея.

Желая успех през новата седмица.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии