Емма и картите: Седмична подредба – 08.10.2018 – 14.10.2018

Мили приятели, новата седмица за мен е много вълнуваща. И предстои интересно новолуние в зодиакалния знак Везни. Очаквайте повече информация за новолунието в отделна публикация.

За тази седмица избрах съветите на две таро колоди и една оракулска. Винаги ме е впечатлявало каква синхроничност има между картите таро и астрологичната обстановка. Така и в подредбите е силно засегната темата за Везни. Може би не е случайно.

Може да избирате между посланията на Остара таро – колодата, която е все още в изпитателен срок и предстои да бъде описана в ревю, Чеколи таро – бонбонестите карти, Гая оракул.

 

Вариант 1

Посланието на Остара таро е плодородно, на мен ми харесва много.

Изтеглените карти са:

  1. Справедливостта
  2. Десетка пентакли
  3. Императрицата

Справедливостта е карта, която астрологично е под влиянието на зодиакалния знак Везни. Съвсем в синхрон с новолунието, което предстои. И е свързано с астероид Церес. Много интересно послание.

В началото на седмицата ще имаме своето време, в което ще се налага да отсъждаме и правим избори. Време за претегляне, дори да не виждаме всичко пред себе си. На картата е изобразена египетската богиня Маат, в паничките на златната ѝ везна са поставени сърце и перо. Така и ние през първите дни от седмицата ще бъдем „съдени“ за своите действия. И трябва да сме готови да се срещнем с истината за себе си и делата си. Това е време за търсене на баланс.

И ако добре сме се справили с хармонизирането си, ще имаме своите мигове, в които да се насладим на пълнота. Десетка пентакли е карта, която е свързана с благоденствието в материален и духовен план. Важно е да се погрижим за своето благоденствие, дори да се наложи да имаме повече отговорности към себе си и другите. В средата на седмицата може да имаме повече време, което да прекарваме със своето семейство и близки.

В последните дни от седмицата ще усещаме радост в живота си. Императрицата е отново карта свързана с Венера. За успешните ни начинания е важно да сме готови на компромиси през този период. Ще се радваме на повече време прекарано сред природата. Или мигове, в които просто се наслаждаваме на хубавините около себе си. Нашите решения ще носят добрите резултати след себе си в последните дни от седмицата. Възможно е да сме се насочили повече към темата за обгрижването на другите. Но това ще носи удоволствие и за нас.

Последната карта е Асо жезли. Това зареждане с хубави моменти ще ни събуди за живот. И ще ни донесе нови идеи, ще ни направи креативни. Една чудна седмица с приятни възможности за удоволствия с нашите близки.

 

Вариант 2

Чеколи таро е малко минорно в своето послание. Налагат се промени за избралите тази подредба.

Изтеглените карти са:

  1. Смъртта
  2. Луната
  3. Петица пентакли

Тази седмица може да не е най-активната, но на вътрешно ниво ще има силни процеси на осъзнаване. В първите дни от седмицата е добре да внимаваме какво поставяме в устата си. С тази приказна Снежанка, която е изобразена на картата, нека не се отравяме или самоотравяме. Но и това е време, в което е нужно да пуснем минали и неработещи за нас неща, модели на поведение. И да си позволим едно ново начало, макар и пречистващо, малко болезнено. Смъртта е плутонова карта, а тези влияния са една идея по-болезнени.

В средата на седмицата ще имаме своите мигове, в които ще се люшкаме между илюзиите и страховете. Възможно е да бъдем въвлечени или сами да се увлечем по нещо тайно, скрито, неясно. Силно емоционални моменти. В добрата си светлина ще са причина да се свържем по-дълбоко с емоционалната си същност. Но преминавайки през воалите на неяснотите, илюзиите и въображението.

В край на седмицата може да ни се наложи да потърсим помощ. Нашите решения навярно са били погрешни. Или са довели до не особено благоприятни резултати, които ще разклатят сигурността ни. Петиците в таро винаги са свързани с промяна. Дори ние да не сме много готови за нея. И нека гордостта не е причина да отказваме подкрепа от другите. Пазете се от болезнени преживявания и лоши решения, които водят до болестни състояния.

Последната карта е Рицар пентакли. И нека не губим лоялността по пътя, който сме поели. И направим ясна стратегия как да излезем от трудното положение, в което се намираме. Без излишен драматизъм и емоции. Нужно е да рационализираме своите избори.

 

Вариант 3

Посланието на Гая оракул също ни насочва към намирането на вътрешен баланс и хармония.

Изтеглените карти са:

  1. Reflection
  2. Zen garden
  3. Eternal dance

В първите дни от седмица може да сме подведени и да се чувстваме по-объркани от обикновено. Това е време, в което всичко около нас може да идва в неясна форма, сякаш отражение от криво огледало. Дошло е време да се обърнем към себе си. Да се сблъскаме с илюзиите, които сами подхранваме. Този хаос около нас е просто отражение на вътрешния ни свят. И ако има нещо неясно, причините трябва да потърсим първо в себе си. Ако ни предстоят важни решения, по-добре е да се допитаме до човек, който е професионалист в своята област. Ние сами може да сме врагове за себе си, ако живеем в объркана представа за ситуацията, в която се намираме.

В средата на седмицата търсенето на баланс ще ни накара да признаем, че живеем в дуален свят. В който винаги има ден и нощ, мир и война. И трябва да намираме начин да живеем в хармония, да откриваме баланс между реалност и фантазия, действие и бездействие. Приемането на ситуацията,  в която се намираме, на илюзиите, с които сме се обградили в предходните дни – това е път към нашия вътрешен мир. Важно е да достигнем до този етап на успокоение, ако искаме да имаме по-положителни мигове.

В край на седмицата е по-подходящо да откриваме по-лесните варианти за постигането на нашите цели. Това е времето, в което трябва да се научим да следваме естествен ритъм – на природа, сърце, желания. Не е момент силом да натягаме всичко около нас. С лекотата на естествените процеси ще имаме повече успех.

Нашата продуктивност и сила ще се появят в последните дни от седмицата.

Пожелавам повече хармонични дни, приятели. И нека има радост в Душа и Сърце.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии