Emma и картите: Седмична подредба – 09.07.2018 – 15.07.2018

Мили приятели, новата седмица е една от важните за годината. Предстои слънчево затъмнение в зодиакалния знак Рак, което е с много трансформираща енергия и ще засегне представителите на кардиналните знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог. очаквайте повече информация за затъмнението в отделна публикация.

Посланията на картите тази седмица са като за по-големи събития, каквито може да очакваме и от слънчевото затъмнение. Нека сърце и душа ви водят в избора на седмична подредба.

Вариант 1

Чеколи таро разказва приказка за новото начало и смелостта.

Изтеглените карти са:

  1. Глупакът
  2. Рицар пентакли
  3. Четворка чаши

В първите дни от седмицата ще се усеща повече желанието за скъсване с миналото и започване на ново начало. Глупакът е симпатична и уранова карта, която ще ни подтиква да действаме по-смело от обикновено. Да сме вдъхновени за живота и да търсим нови пътеки за осъществяване на нашите мечти. Ще имаме желанието да вземем само най-необходимото от миналото и да се впускаме в приключения. Бих посъветвала към малко повече премереност. Нека се вслушваме малко повече в съветите на добрите приятели около нас. Все пак това е чудесно време да излезем от своята рутина и спонтанно да се впуснем в авантюри, които ще ни събудят за живот.

В средата на седмицата ще ни се иска този импулс за обновление да го заземим. Ще творим живота си с повече идея за бъдещето. Отговорността към нас, другите, заниманията ни ще се завърне. И тази необмислена спонтанност от началото на седмицата, тя ще е изчезнала. Време за обмисляне и създаване на по-стройна стратегия,  която да следваме.

В край на седмицата е възможно да не сме идеално удовлетворени от своите резултати. Да потънем в своята апатия. Този заряд от първите дни на тази седмица, може да се е позагубил в прекалено бавното развитие на събитията, в които участваме. Което да ни носи разочарование.

Тази седмица трябва да намерим хармоничност между големите и дръзки желания. И между сигурността.

Последната карта е Деветка жезли. Ако сме имали своите моменти, в които сме били наранени, ще се наложи за кратко време да се съберем и отдръпнем от раняващите ситуации и хора. Трудностите пред нас са почти в своя край. Нека помислим за добра стратегия и изцеление на старите ни рани.

 

Вариант 2

Паулина таро е заложила на картите под номер 8. Интересно послание, седмица, настроение.

Изтеглените карти са:

  1. Осмица чаши
  2. Осмица пентакли
  3. Двойка мечове

С толкова силно акцентиране на осмиците, явно е време, в което ще трябва да се справяме с личните бариери. И по-скоро момент, в който да поработим със себе си.

В първите дни от седмицата може да ни се иска да загърбим всичко постигнато и да потърсим нещо ново, което повече да отговаря на нашите виждания за живот. Осмица чаши е малко самостоятелна карта. Ще сме водени от емоционалните си нужди, за да се откъснем от ситуациите, които явно не са вече в хармония с очакванията ни. Време за освобождаване, търсене на път към себе си. Да преминем отвъд личните си норми, за да стигнем до нов бряг, в който усещаме повече щастие.

В средата на седмицата темата за осмиците и Силата, с която трябва да се запасим, все още ще е актуална. Когато става дума за Силата, която е под номер 8 в големите аркани, винаги е важно да се справим с онова, което е вътре в нас и спира развитието ни. Да намерим в себе си сила, въпреки трудностите, които ни съпътстват. Да преодолеем определени ограничения, които сме поставили по причина личната ни неувереност.

В средата на седмицата ще ни се иска да натрупаме повече знания, с които да подсигурим живота си в дългосрочен план. Една седмица на дуалностите. От прекаленото бягство от материалния свят, към прекаленото мислене как да се подсигурим. Много силен момент на осъзнаване и поставяне на приоритети в дългосрочен план.

В край на седмицата може да сме в положение, в което да се чувстваме по-неуверени и раздвоени. Ще се борят разум и чувства в нас. И тази борба ще ни кара да се чувстваме неуверени в своите избори. Да ни е трудно да вземем решение. Сякаш нямаме цялата информация, която да ни помогне във вземането на важните решения. Ще е нужно да се примирим – със себе си, с другите. Бих посъветвала да се допитваме по-често до своята интуиция.

Последната карта е Император. Да сложим ред в живота си е от значение през тази седмица. Да си поставим цели, които са смели, това също ще е важно през периода. Въпреки объркването, нека отстояваме себе си.

 

Вариант 3

За мен Санта Муерте е с най-интересното послание. Тази подредба е толкова специфична.

Изтеглените карти са:

  1. Глупакът
  2. Магьосникът
  3. Санта Муерте/Смъртта

За избралите тази подредба, седмицата е повече от значима. Дори резултатите да не дойдат веднага. Това е седмица на новото, старото, раздялата, волята, готовността ни да се променяме.

В първите дни от седмицата ще сме насочени към смелите решения, които ще ни освободят от миналото ни. Силен импулс за по-ексцентрични начинания, които са далече от нашата рутина. Глупакът е симпатична карта, защото ни дава желание да започнем нещо от самото му начало. ще сме склонни да се включваме в инициативи, които не са планирани, за да усетим отново вкуса на живота. Хубав момент да излезем от този застой, в който сме били. Глупакът е под влияние на планетата Уран – една лична революция в търсене на себе си. Нека този авантюризъм е с една идея премерен.

В средата на седмицата ще осъзнаваме значимостта на освобождаването, което сме пожелали. Много е интересно как двете първи карти от големите аркани са се наредили в своя естествен ред. От импулс за новости, към откриване на личната воля, за да ги осъществим. Магьосникът е карта меркуриева. Нека първо на мисъл осъзнаем своето ново начало. И не се страхуваме да използваме своите ресурси, за да го осъществим. Време е да проявим малко повече практичност в начинанията, да овладеем урановия импулс на Глупак. Ние сами творим живота си, приятели. и от нас зависи да сътворим голямото вълшебство, в което искаме да живеем.

В край на седмицата трансформацията ще почуква на нашата врата. Дошло е време за ревизия и откъсване от всичко онова, което не е за нас. Смъртта е откровение, приятели. Нашето катарзисно откровение. В което оставяме всичко ненужно и отровно да си отиде от живота ни. Карта плутонова, каквото е и затъмнението в Рак – светилата в опозиция с Плутон. Седмица на прочистването. Някои от новостите, които сме пожелали да започнем, те може бързо да достигнат до своя финал.

Смъртта в тази колода показва най-ясно цикличността на живота. Тя е бременна. Така и ние не трябва да се страхуваме от отиващите си от нас неща. Освобождаваме място за новостите. Ще се прочистим и ще премахнем само онова, което е отровно за нас.

Бъдете смели, приятели. И не стискайте загнилото в живота си. Нужна е катарзисна промяна. Дори да има някоя сълза, тя ще е прочистваща.

Последната карта е Петица мечове.

Нашите разговори с другите може да са причина за новите начала и прочистващ край. Ще ни бъде по-трудно да приемаме чуждото мнение, което ще води до напрегнати моменти в общуването. Личните ни страхове от смяна на гледната точка ще са причина за тези затруднения в общуването.

 

Пожелавам прекрасна седмица. Без страх към новото и без тъга за отминаващото.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии