Emma и картите: Седмична подредба – 10.09.2018 – 16.09.2018

Мили приятели, започваме новата седмица след новолунието в Дева и след ингрес на Венера в зодиакалния знак Скорпион. Тази седмица може да е малко по-специфична във взаимоотношенията с другите. Венера в Скорпион не е в най-идеалната си позиция. А и през седмицата ще има предизвикателни отношения с Уран в Телец, Марс във Водолей и лунните възли. Дали сме готови да се свързваме с другите дълбоко и всепоглъщащо, дали имаме нужда от повече свобода в отношенията си с околните – все въпроси, които ще ни вълнуват през седмицата.

Интересни са и посланията в седмичните подредби. Някои от тях в идеален синхрон с астрологичната обстановка.

Вариант 1

Моята симпатична колода е изпълнена с дворцови карти. Доста противоречиви.

Изтеглените карти са:

  1. Рицар пентакли(Да определиш целта си е в началото на всяка победа.)
  2. Паж чаши(Ще чакам тук. Мълчанието ти да се пречупи, душата ти да се разтърси, любовта ти да се пробуди.)
  3. Глупакът(Глупакът и мъдрецът, гледайки едно и също дърво, виждат различни дървета.)

Една седмица на изчакване, пасивност и неочакван край. Пентаклите и чашите са земна и водна стихия, които не се славят с идеалното действие. Пасивна, женска енергия. В първите дни от седмицата ще ни се иска да действаме на сигурно. Да поставяме ясни цели пред себе си. и да ги следваме много постепенно. Материалната ни сигурност ще е от значение. И лоялността също. Няма да сме склонни да поемаме непредвидени рискове, които могат да разклатят позициите ни.

В средата на седмицата общуването, получаването на вести, размяната на съобщения ще ни е на фокус. И новините, които достигат до нас може да събуждат повече емоции. Ще сме замечтани и много по-склонни да използваме творчески импулс в начинанията си. Да се доверим на интуицията и въображението си. В междуличностните отношения може да си позволим да разчупим сковаността с малко повече споделена емоция. Не боли, обещавам.

В край на седмицата ще имаме нужда и порив да направим нещо смело и дръзко. Да поемем нов курс на поведение, в което приключенията ще са наш спътник. Глупакът е симпатична карта, приятели. Ще търсим своята вяра и надежда по нови и непознати за нас пътеки. Дори да се наложи да загърбим сигурността си. Глупакът астрологично се свързва с планетата Уран. Дошло е време да излезем от своите окови, граници и да погледнем какво има отвъд. Съвсем в духа на предстоящите уранови аспекти към Венера и Марс. Нека не забравяме да се доверяваме на верни приятели, когато сме на прага на поредната дързост.

Последната карта е Крал жезли(Предпочитам да изгоря в пламъците на своята страст. Отколкото бавно да умирам в комфорта на подчинението.) Бъдете водени от онзи огън в сърцето, който събужда за живот, приятели.

 

Вариант 2

Шадоускейпс таро има по-сериозно послание, което подсказва за значима седмица за избралите тази подредба.

Изтеглените карти са:

  1. Паж жезли
  2. Справедливостта
  3. Императрицата

И в тази подредба темата за Венера и Везни е силно застъпена. В първите дни от седмицата ще проявяваме силен ентусиазъм в своите начинания. Ще сме водени от страстта. Паж жезли носи любознателност, любопитство към новостите. Така и ние през началото на седмицата ще имаме своите големи проекти в главата си и нуждата да се впуснем в тях. Или поне жарко да коментираме, комуникираме. Ще трябва да проявим кураж, ако искаме да осъществим намеренията си.

В средата на седмицата ще имаме своите мигове на забавяне, претегляне, време за избор. Справедливостта ни напомня, че трябва да следваме и реда, който е божествен. Взетите от нас решения ще носят по-дългосрочно влияние върху живота ни. Време е да се срещнем с истината. И след старателно обмисляне, да намерим баланс в ситуациите, които изискват избор. Справедливостта е под влиянието на зодиакалния знак Везни. Достигането до баланс е от значение.

В край на седмицата може да се наслаждаваме на получените резултати. Императрицата е много плодовита карта. Но този импулс от началото на седмицата ще е претворен след решенията във време, в което да се порадваме на постигнатото. Да бъдем свързани с нашите инстинкти и да сътворяваме креативно своята действителност – това е целта ни в последните дни от седмицата. Императрицата е под влиянието на Венера. И няма нищо неестествено да искаме наслада на душа и тяло, да си позволим удоволствия. И да намерим хармония в отношенията с околните.

Последната карта е Крал жезли. Харесва ми тази приемственост – от паж към крал. Смелостта да изразим себе си ще ни помогне да заемем лидерска позиция. И ще ни донесе нужната самоувереност.

 

Вариант 3

Доброто таро е изключително любовно и емоционално.

Изтеглените карти са:

  1. Пратеник на Водата
  2. Влюбените
  3. Осмица на Водата

На фокус през тази седмица ще са емоционалните връзки и възможностите за задълбочаване на отношенията ни с околните. Възможно е да се появи човек, който изкусително да ни увлече в своя емоционален свят. Или да събуди в нас желание за повече романтични моменти. Рицар чаши е деликатен в своята природа. Така и ние ще сме сензитивни в първите дни от седмицата. предоставените пред нас възможности ще събудят темата за изборите, които трябва да направим.

Особено в средата на седмицата. Влюбените са интересна карта, приятели. Връзките ни с другите изискват умението да правим компромиси. В името на партньорството – лично или делово. И нуждата да се научим да избираме – между старото и новото. Връзките с другите изискват да смелим малко своето его – има известен символизъм в изображението на лъва(Слънце, его, самоувереност). И нека сърцето ни води в изборите, които предстоят.

В край на седмицата ще имаме нужда от своето малко уединение, за да открием какви са нашите емоционални нужди. Да отсеем кое ни е ценно, да стигнем до себе си, да се свържем със собствените емоционални нужди. Тази „водниста“ подредба предполага към лесно сливане с околните през седмицата. Но в това сливане е твърде вероятно да се размият собствените ни нужди. В последните дни от седмицата ни предстои израстване, дори с цената на това да пожелаем да напуснем отношенията, в които сме се намирали.

Последната карта е Десетка на Земята. Сигурността ще се окаже с по-голямо значение пред емоционалните изкушения.

 

Пожелавам прекрасна нова седмица, приятели.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии