Emma и картите: Седмична подредба – 12.02.2018 – 18.02.2018

Мили приятели, новата седмица е много интересна и значима. Предстои слънчево затъмнение, което ще повлияе на хората с планети в последните градуси на фиксираните знаци – Водолей, Лъв, Телец и Скорпион. Една възможност за промяна на отминали модели.

Седмицата е интересна и заради ден на влюбените. Пожелавам повече споделена любов. Не само към близките, но и към себе си.

За новата седмица избрах съветите на две таро колоди и ориенталската приказка Десте. Много се радвам, че имаше събитие, което ме побутна да използвам Десте, припомни ми колко много обичам тази колода и как добре си говорим с нея.

Избирайте с душа и сърце своите седмични подредби.

Вариант 1

Моите карти определено са на любовна вълна. И междуличностните отношения ще са важни за избралите този вариант на седмична подредба.

Изтеглените карти са:

  1. Двойка чаши(Не мога да понасям протегнатите ръце, прибързващи да ме откъснат като плод и да ме направят своя собственост. Жадувам за едновременно прострени едни към други ръце, които искат не да вземат, а щедро да дават.)
  2. Крал мечове(Великите мъже не са се родили велики, те са станали велики след това.)
  3. Кралица мечове(I Am MineBefore I AmEver Anyone Else's.)

За избралите тази седмична подредба ще е важно да откриват хармония и съюз в общуването с другите. Още в началото на седмицата може да се наложи да потърсят дипломатични решения. И взаимното желание за компромиси, за да тече по-лесно връзката с околните. Двойка чаши е много симпатична и влюбена карта. Позволете си радост в отношенията с близките. Нека се стремим към интуитивно решение на нашите дилеми. Да градим връзка с околните, а не да поставяме бариери. Предстоящ празник на влюбените ще ни провокира да търсим начин за по-приятен обмен на енергия с околните, с близките, с любимите хора. Радвайте се на прекрасните споделени мигове, приятели.

И ако трудностите в партньорствата идват от прекалено настояване да бъде приета нашата логика, начин на мислене, сега е момент да се оставим на чувствата, не толкова да вдигаме меч и да водим войни.

В средата на седмицата ще трябва да изразяваме своите идеи по един аргументиран начин. За да бъдем чути, за да убедим околните в своите виждания. Крал мечове предполага към интелигентни разговори, в които добиваме популярност и постигаме своите цели. Дори момент, в който ще се налага да отсъждаме. Ще проявяваме воля в решенията си.

В край на седмицата може по-често да желаем своята независимост. Ще сме убедени, че можем сами да се справим със ситуациите, в които се намираме. Тази кралица е много отстояваща себе си.

Но за мен идеята на подредбата се върти около намирането на компромис, желанието за връзка. Когато двама силни души, силни характери открият път един към друг. С помощ на логика, разум. Когато общуването събира, а не разделя. И съумяваме да чуем доводите и позицията на другия. И няма да е идеално лесно, защото ще сме убедени в своята правота. Но ако позволяваме на чувствата да ни водят – топлите, любящи емоции, ще имаме повече успех в свързването с околните.

Последната карта е Принцеса на пентаклите. Нека добрите новини ни амбицират да полагаме усилие, да добиваме нови знания. Дори и в междуличностните отношения.

Бъдете влюбени и взаимни, приятели.

 

Вариант 2

Завещанието на Божественото е в съвсем друга насока. Повече обърнато към вътрешния ни свят, не толкова към другите.

Изтеглените карти са:

  1. Десетка мечове
  2. Слънцето
  3. Осмица чаши

Много ми харесва тази градация, сякаш е седмица, в която ще се налага да изгреем отново. След нанесени травми и болки.

В първите дни от седмицата може по-често да се усещаме безпътни, уморени, наранени. Когато сме достигнали онова дъно, след което трябва да открием начин да продължим. Десетка мечове не е най-приятната карта в таро. Но символизира промяната след големи изпитания и рани. Когато болката е достигнала свой пик, няма какво повече от това да се случи, няма по-болезнени мигове от изминалите. И в тази обремененост намираме сили да променим ситуацията.

Слънцето страхотно ми харесва във втора позиция. Дори и въпреки нашите болки, ще съумеем да изгреем. Да открием свой вътрешен огън. Ако сме позагубили вяра в себе си, ще има ситуации, в които ще възвърнем доверието към собствените умения. Ще сме насочени към нашето самочувствие и его. Ако сме имали период, в който душа и тяло са страдали, ще намерим своето успокоение, оздравяване. Възвръщане на нашата виталност.

Радостта от живота, която сме усетили, ще ни провокира да обърнем поглед към душата и какво реално желаем. Време за опознаване, намиране на себе си.

Ще се откъснем от старите и болезнени навици, за да вървим по-уверено към онова състояние на духа, в което се чувстваме най-намерени.

Осмица чаши провокира към себепознание, дори с цената да се отдръпнем малко от материалния свят и да останем насаме със себе си. В последните дни от седмицата ще по-често ще наблюдаваме и в опростяването на живота, който водим, ще достигаме до онова, което ни радва.

Последната карта е Тройка пентакли. Една добра възможност да преоткрием свой талант, който ще ни донесе признание.

Вариант 3

Десте са до болка откровени, приятели. Те не са никак захаросани в своето послание.

Изтеглените карти са:

  1. Гробница
  2. Облаци
  3. Къща

За мен тази подредба е положителна, дори да старт на седмицата да не е най-приятен. В първите дни от седмицата темата за край, дори символична смърт, тя ще ни вълнува най-много. Пазете се от ситуации, в които сте без полезен ход, без възможност да предприемете действие. По-скоро дни, в които ще изпитваме страх и ще се изправим срещу страховете си. Навярно има положения, в които няма какво повече да сторим и е време да пуснем умиращото от живота си.

Но дори и след тези по-трудни първи дни, ще усетим отново свежия полъх на живота. Облаците са много положителна карта в Десте. Когато трудностите се разсейват и отново може да усетим живителните лъчи на Слънцето. Нашата надежда за по-добри времена ще се събуди. Ще бъдем отново оптимистични и ще откриваме радости, които да творят усмивки.

В последните дни от седмицата ще се чувстваме отново у дома. Когато душата е намерила свой покой, въпреки трудностите. Ще имаме силите да изградим нещо по-стабилно, което да ни носи сигурност. Може да прекарваме повече време на място, което усещаме за успокояващо. Да отделим време на близките си, семейството.

Последната карта е Дърво. Аз бих препоръчала да обърнем внимание на всичко, което нарушава наш мир и спокойствие. И къде са корените, дълбоките корени на нашите проблеми. За да можем отново да усетим плодородието на живота, да заздравим връзката с онова, което ни носи полезност. Да заздравим отношенията в дома, семейството.

Съвет на Бедес – Дух на Смарагда

Всичките събития, които сме изживели – добри и лоши, те ще ни помогнат да бъдем по-мъдри и осъзнати. Необходимо е да проявим кураж и да помислим за живота си. Успехите и мъдростта идват след натрупан опит. За да достигнем до хармония в живота си, трябва да извлечем поука от нашата опитност.

Пожелавам успешна и вдъхновена седмица, приятели.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии