Emma и картите: Седмична подредба – 12.06 – 18.06

През новата седмица избрах да има само варианти с карти. Но разнообразието идва от новите колоди, които съм избрала за наши съветници. Изминалата пълнолунна седмица беше много интересна за мен. Освен всички събития в личен план, получих много приятен подарък – колода карти. Благодаря, вълшебнице! Създаде ми трепети, настроение и много радост. И нямах търпение да използвам картите в седмичните подредби.
Нека не забравяме, че през седмицата и точно в самия ѝ край – на 17 юни, Луната ще бъде в своята последна четвърт. Когато трябва да помислим за всичко онова, което е остаряло и е време да „пенсионираме“. Да се подготвим за предстоящото ново начало на новолунието. Като си позволим да се разделим с всичко старо и ненужно. Интересно е, че по време на тази фаза на Луната, ще имаме влиянието и на Сатурн. Който с квадрата към Луната и опозицията към Слънцето ще ни помага с прочистването. Не и без изпитания и лични кризи, с идея за самолечение и болезнени моменти. Луната ще е в съвпад с Хирон.
Нека новата седмица е по-прекрасна, успокоителна, изцелителна. Желая ползотворно оттегляне, прочистване, самоанализ.

Вариантите за избор са:
1. Чеколи таро
2. Legacy of the Divine Tarot
3. The Good Tarot

Вариант 1
Чеколи таро е нашата връзка с „миналото“. Избрах него да е представител на старите ни колоди. И много ме зарадва, че изтеглих карта, която е от любимите ми от тази колода.

Чеколи таро

Изтеглените карти са:
1. Двойка жезли
2. Рицар жезли
3. Шестица пентакли
Много интересна подредба. И явно ще ни орисва към повече активност с толкова много жезли.
Двойка жезли е от любимите ми карти в Чеколи таро. Много ми харесва тази заигравка с огледалото/прозорец на изображението.
Началото на седмицата ще е кръстопътно. Време за избор. Двойките в Таро винаги носят идеята за дуалност, за два варианта, за нужда от избиране. И връзката им с големите аркани и Висшата жрица – много често дълбоко в себе си знаем какво е нашето истинско желание.
Двойка жезли напомня, че трябва да посочим със сърцето си по кой път ще вървим. Но винаги с идеята за нашето бъдеще, за нашето докосване до мечтите. И сега ще е такъв момент – да погледнем през „прозореца“ и да се огледаме в отраженията на „огледалото“, за да намерим връзка с мечтите, които имаме и посоката, която да изберем.
Няма да ни липсва ентусиазъм. Нито авантюризъм. С Рицар жезли – всичко разпалващо ще ни привлича и може да се впуснем в новата посока с повече радост, отколкото сме очаквали. Възможно е събитията да се развиват така огнено и бързо, самите ние или от външна страна да има ускоряващи нашето движение фактори. Бих посъветвала за доза реализъм, когато следваме своята посока.
Положителното е, че след импулсивността, ще има резултати и нашите действия могат да да ни носят благополучие. Шестица пентакли е много симпатична карта. Вселената е готова да отвърне на вложената енергия и ресурси. И да изпрати подаръци. Но тя говори за обмен на енергия и ресурси. Ако сме подали ръка на някой, ще ни бъде подадена и на нас. под номер 6 в големите аркани се намират Влюбените. Или идеята за съюз с някой друг, за вземане на решение, за екипна работа. Така и ние можем да пренасочим огнената енергия на жезлите в създаване на ползотворен съюз, в който с взаимна помощ ще постигаме благополучие.
Последната карта е Асо пентакли – да обмислим нов проект, който да ни носи сигурни доходи. Тази подредба звучи много „работарска“. Нека е на късмет на всички, които се спрат на Чеколи таро. И да не забравят, че даването и получаването е ключ за успеха. Резултатите зависят от вложените от нас ресурси.

Вариант 2
Много бях любопитна какви напътствия и благопожелания ще има тази нова за мен колода. От самото начало на моите интереси към Таро съм имала желание да я притежавам и изключително се радвам, че мога да работя с нея. Вече съм нетърпелива да направя ревю, което е пречупено през моята призма.

Legacy of the Divine Tarot - Завещание на Божественото таро

Изтеглените карти са:
1. Крал пентакли
2. Петица мечове
3. Шестица мечове
Харесва ми, че има идея за ново начало, въпреки малко трудните карти. Има индикации за малко сложна седмица, особено за междуличностните отношения.
Крал пентакли като първа карта говори за доста силно начало на седмицата. Когато сме на върха и сме заслужили да заемаме висока позиция, защото сме вложили много усилия, много работа. Много ми харесва изражението на този крал – носи усещане за стабилност и голямо спокойствие. Явно в началото на седмицата ще се усещаме затвърдили своите позиции. И ще се вълнуваме от всичко, което може да ни донесе сигурност.
Петица мечове не е най-приятна карта в Таро. И в тази комбинация навява идеи, че спокойствието може да е нарушено. Много е важно да не се опитваме да налагаме своето мнение като меродавно. Защото това може да ни донесе скандали с другите. Малко по-ожесточена комуникация с околните. И нашата ярост да носи обида за околните. Има огромна разлика в израженията на двете мъжки фигури в първите карти – от спокойствие и задоволство, към гняв и ярост. Предполагам, че лоялността към някой може да ни предизвика да защитаваме малко по-разпалено своите идеи. Метафорично „да вдигнем“ нож срещу друг човек. Нека разговорите са с мярка. Все пак ще успеем да надделеем в битките с околните. И няма да сме готови да водим преговори.
Положителното е, че следващата карта все пак е малко по-приятна. Шестица мечове ще даде възможност да направим промени – като в емоционален план, така и с конкретни действия. Да се откъснем от всичко напрежително и да потърсим спокойствие и тишина на едно ново място. Ще напуснем ситуациите, които носят конфликт. Една приятна възможност да докажем, че можем да преминем през лабиринта от трудности. И да превърнем всяко изпитание в наш залог за успех.
Последната карта е Глупакът – когато в нашето пътешествие можем да се възползваме от всички ресурси, които има във Вселената. За да осъществим промяна. Много симпатично завършване на подредбата. И въпреки драматичните карти, явно ще трябва да се справим в конфликтна ситуация, за да започнем съвсем на чисто предстоящите начинания.

Вариант 3
Доброто Таро ми бръкна в сърчицето много силно. Харесвам нестандартността на картите.

Доброто таро

Изтеглените карти са:
1. Асо жезли
2. Осмица чаши
3. Двойка мечове
Подредбата е различна, многопластова, малко разнопосочна. Но ми харесва идеята за търсене на себе си. И повече доверие към вътрешния глас.
Асо жезли или Асо огън, ни напомня, че можем да проявим изключително въображение в началото на новата седмица. Това е време за големи мечти, за действия, които са породени от желание за промяна. На мен ми прилича като послание да се отдадем до такава степен на своите мечти, че чак да изгорим в тях. Да си позволим да „избухнем“ без страх. Защото ще имаме достатъчно енергия, за да задвижим всичко, което пожелаем. Ще вярваме силно в своето ново начало.
И този порив за промени ще ни накара да потърсим кое е истински стойностно за нас. Да открием своето съкровище. Осмица чаши е карта на пътуването. Когато сме способни да се откъснем от материалното. Но това откъсване е свързано с търсене на нови ценности, на по-силна връзка със себе си. Цялата подредба по-скоро носи идеята, че движението през седмицата за избралите този вариант, то ще бъде на вътрешно ниво. От силно желание за събуждане за нов живот, от искрицата огън в живота. До намиране на всичко, което ще бъде важно, но по-скоро на едно духовно ниво. Да направим равносметка дали притежанията ни до момента са стойностни и истински. И дали не носим „фалшиви“ ценности.
Тази подредба много се доближава до посланието на Луната и лунната фаза – последна четвърт. Да се прочистим от всичко неистинско, за да се подготвим за ново начало. Но този път  с една идея по-близо до себе си.
Двойка мечове – Двойка въздух, показва как най-лесно може да се случи това. Когато си дадем малко почивка. И в това време на обмисляне се допитаме до вътрешния си глас. Когато премислим възможностите пред себе си. И дори да има неяснота, не всичко да е на показ, да послушаме своята интуиция.
Хубаво е да се помисли за вариант, в който все пак има идея за компромис – както за вътрешните противоречия, така и в отношенията с околните.
Явно на този етап новите начала и желание за повече плам в живота, те ще се случват с премисляне, оценяване на истинското и малко компромиси.
Последната карта е Висшият жрец. И тази карта ни напътства да се стремим към традиционното, за да се справим с хаоса в себе си. В книжката към колодата има съвет да се отдадем на спиритични занимания, да медитираме. Когато знанието достига по този начин до нас – чрез духовни практики. Наистина подредбата е насочена повече към справяне с вътрешните противоречия.

Желая ви прекрасна нова седмица, приятели. Нека е ползотворна, прочистваща и усмихната.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии