Emma и картите: Седмична подредба – 13.11 – 19.11

Здравейте, мили приятели. Новата седмица е много вълнуваща от астрологична гледна точка. Особено по темите свързани с любовта, финансите. И ми беше безкрайно интересно дали това ще бъде отразено чрез картите таро в седмичните подредби.

Желая вълнуващи избори и моменти. За предстоящата седмица избрах съветите на Китайското таро, Паулина таро и колодата на Уейт.

Вариант 1

Китайското таро има невероятно красиви образи на хора. И много се надявах да има повече от тях в подредбата.

Изтеглените карти са:

  1. Умереността
  2. Петица мечове
  3. Шестица чаши

И макар да „свикнах“, че таро и астрология често имат сходни послания, не спирам да се изненадвам на поредното доказателство. Астрологично седмицата започва силно – със съвпад на Венера и Юпитер в Скорпион. Повече за влиянието на този важен цикъл на Венера и Юпитер ще намерите в Астрологичните подсказки и шепоти.

Умереността е свързана с баланса, откриването на хармония. Но и сливането на две неща, от които да се роди нещо ново. Когато два потока се слеят в един. Не ви ли прилича на идеята за обединение на енергията на две планети? Астрологично 14 голям аркан е свързан със зодиакалния знак Стрелец. А Юпитер е управител на този знак. Вселенски подсказки, знаци… може и закачки.

Началото на седмицата може по-често да изисква от нас да откриваме баланс, да се стремим да достигаме до хармония. Това не е идеално бърза карта и може да сме малко бавни в първите дни от седмицата. Но тази по-спокойна скорост е необходимост за нас. За да успеем да се пречистим. В класическите таро колоди изображението на тази карта е на жена държи във всяка ръка по една чаша и прелива водата между тях. И в процеса на това смесване на енергии, целебен ромол на водата дава отговорите, които са ни важни – накъде сме тръгнали, каква е нашата посока, какво трябва да доизкусурим, за да открием блаженството в живота си. Тук промените са бавни, фини. На картата от Китайското таро жената държи само един съд – когато е достигнала това обединение и е в покой за своите решения.

Бъдете благосклонни в отношенията с другите през първите дни на седмицата. И търсете обединението, а не разединението.

Динамични дни и без това ще има в средата на седмицата. когато може по-често да навлизаме в спорове, които са прекалено остри, агресивни. Ще сме склонни да не зачитаме чуждото мнение, за да заявим своето. Но и тук е възможност в този спор все пак да допуснем, че има и различна гледна точка. Внимавайте да не нараните свои близки, които биха се отдръпнали след по-тежки думи.

В край на седмицата ще ни се иска да се завърнем към онова спокойно положение, в което не сме били обременени от нищо негативно, от очаквания и големи амбиции. Шестица чаши понякога е свързана с меланхолията. И то защото си спомняме за миналото, в което детето в нас е било в своята радост. Детето, което живее по-опростено в своите радости. Без условия. Възможно е да се завърнат хора от нашето минало. Или по-често да поглеждаме към старите любовни отношения.

Последната карта е четворка чаши. Не винаги ще усещаме пълно щастие през тази седмица. Но тук проблемите са по-скоро от нашите очаквания, от наш фокус. И трудното задоволяване с наличното.

 

Вариант 2

Паулина таро също поднася закачки към астрологията.

Изтеглените карти са:

  1. Двойка пентакли
  2. Тройка чаши
  3. Асо чаши

Една интересна подредба за нова любов бих казала аз. И в условията на този нов цикъл на Венера и Юпитер. И тук първата карта много наподобява две планетки…

В първите дни от седмицата ще се налага да балансираме. И не винаги ще държим като възможности ситуации, които ни харесват. Но ще трябва да откриваме как да се справяме с тази дуалност, дори да се налага да жонглираме. Асоциативно погледнато, двете монетки много приличат на символа на Безкрайността. Във Вселената енергията не се губи, тя преминава от форма във форма. Така и ние през началото на седмицата трябва да прехвърляме своите действия от дейност на дейност. Но с идеята да настъпи този момент, в който ще сме подготвени за действие. Двойка пентакли отново иска хармонизиране. И овладяване на темперамента.

В средата на седмицата ще имаме поводи за радост, за срещи с хора, за забавление. Тройка чаши е много симпатична карта, която напомня, че може да отидем на тържество. Или на място, на което се забавляват повече хора. И там да изпитаме вдъхновяващи емоции, изцеляващи моменти. Да се почувстваме свободни. Възможно е да се наемем с двойно повече работа, за да сме свободни по средата на седмицата. След трудното време, в което сме се старали на равновесие, дошъл е момент да празнуваме своите малки успехи.

Последната карта е много оптимистична. Асо чаши е нова емоция, вдъхновение, което ще се появи в живота ни в край на седмицата. Не е изключено по време на празник, събиране с приятели, на място, на което вдигаме наздравици, да открием човек , който да събуди нови любовни трепети в нас. Или да ни вдъхнови.

В последните дни от седмицата ще се чувстваме изпълнени с щастие. И любовта ще е около и в нас. Асата не са много дълготрайни като влияние, приятели. Използвайте смело зародилото се вдъхновение, емоция, любов. Докато все още пеперудите гъделичкат корема.

Последната карта е Петица жезли. Всички промени и новости могат да се зародят в момент на конкуренция. Или другите може да са наши вдъхновители, дори и само карайки ни да даваме по-доброто от себе си, за да се заявяваме.

 

Вариант 3

Тарото на Уейт е насочено към изобилието. И насладата.

Изтеглените карти са:

  1. Деветка жезли
  2. Осмица пентакли
  3. Императрицата

Деветка жезли ми е една от любимите карти. В нея ние малко сме се отдръпнали, но с идея да открием своите бъдещи планове, да се изцелим от проведените битки. И в това време на отдръпване да съберем своята решителна сила, за да се изправим с останалите предизвикателства пред нас.

В началото на седмицата може да сме малко по-пасивни. И да избягваме търканията с околните. Но в това привидно спокойствие ще обмисляме как да докараме своите проекти до задоволителен финал. Пред нас има предизвикателства, които очакват да бъдат покорени. И ни е необходимо малко повече концентрация – да съберем мислите си.

В средата на седмицата ще сме отдадени повече на материалната част на живота. И идеята как да усъвършенстваме себе си, за да имаме по-добри резултати по един практичен начин. Как да достигнем до финансова стабилност, но преди това изучили нови умения. Това е време да затвърдим своята сила, да се справим със своите противоречия, за да утвърдим себе си. Ние сами ковем успехите си, приятели.

Нашето желание да се изучим, да вложим цялата си творческа енергия в сътворението на нещо стабилно, ще ни се отблагодари. В край на седмицата може да берем плодовете на своя труд. Императрицата е свързана и с плодородието. Но и с умението да намерим баланс. Астрологично има връзка с Венера. Така че, мили приятели, в последните дни от седмицата може да се отдадем и на заслужена радост, да се наслаждаваме на своите плодове. Това не е идеално бърза карта. Което отново се свърза с повече покой в последните дни от седмицата. не забравяйте да се насладите на природата, хармонията, музиката, изкуството в последните дни на седмицата. Императрицата ще ни позволи да имаме време и за удоволствията на живота.

Последната карта е Деветка мечове. През тази седмица единствено нашите преекспонирани страхове могат да ни саботират. И да не ни позволяват да вървим към радостта. Стремете се да избягвате тези депресивни състояния. Навярно трудните мигове не са чак толкова трудни, както ни се е стрували в по-предходен момент.

 

Бъдете щастливи, влюбени, отдадени на красивото, приятели.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии