Emma и картите: Седмична подредба – 16.04.2018 – 22.04.2018

Мили приятели, новата седмица започна с много предизвикателно и дръзко новолуние в Овен, което ще ни провокира да творим иновативни, различни вълшебства. Интересно е как енергията на това новолуние се прокрадва в някои от седмичните варианти. За новата седмица избрах две таро колоди и една оракулска. Нека сърце и душа ви водят в избора на седмична подредба.

 

Вариант 1

Доброто таро е малко меланхолично в своите послания. Но с идея за някои промени.

Изтеглените карти са:

  1. Десетка на Огъня
  2. Висшата жрица
  3. Тройка на Въздуха

Много ми харесва символиката на картите, дори да е малко по-различна от стандартните значения на таро. Десетка на Огъня е толкова магична, сякаш време за ритуали, огнени ритуали, писане на желания, които са в духа на новолунието в огнен Овен. Все пак тази карта напомня, че в началото на седмицата може да сме ангажирани с прекалено много начинания. Да сме поели отговорности, които не са само наши, но и чужди. И е време да достигнем онова решение, в което да „изгорим“ всичко, което ни тежи. Преумората може да е причина за болест. И все пак, Десетка на Огъня много напомня за тази енергия на новолунието в Овен – желание за ново начало и натоварване с всички тези тежести в името на същото. Бих посъветвала да носим отговорност за своите постъпки, не и за чуждите в началото на седмицата.

Това натоварване може да ни принуди за миг да поспрем, да бъдем доста по-пасивни в средата на седмицата. Има нещо, което не ни е известно и цял този напън за реализация може да се провали, ако не добием повече знание и мъдрост. Ще сме поставени в ситуация да избираме. Преломно време, в което трябва да потърсим по-правилни решения. И да се допитваме до своята интуиция. Висшата жрица е като силен интуитивен помощник, който да ни даде мъдрост и повече знание относно всички тежести, с които сме се натоварили. Едно потапяне навътре в себе си, да стигнем до същината, корените на себе си. Където сме в най-чист вид.

В край на седмицата може да сме малко наранени от своите избори. Или да се чувстваме обидени от отношението на другите към нас. Тройка на Въздуха не е най-лесната карта в таро. Но тя ни напомня, че трябва да се освободим от онова, което ни ранява. Ненужните приятелства, връзки, отговорности – всичко това трябва да остане зад гърба ни, дори да ни боли.

Последната карта е Отшелник. И колкото да се отдръпнем от света, да бъдем аскетични през тази седмица, целта е нашето изцеление. В някои моменти е наложително да останем насаме със себе си и своите болки. За да открием отново светлината, която ни разпалва. И нека този път не прегаряме, както досега(Десетка на Огъня).

 

Вариант 2

Шадоускейпс таро е толкова позитивно, с много големи аркани. Много симпатична подредба.

Изтеглените карти са:

  1. Четворка жезли
  2. Звездата
  3. Колесницата

За избралите този вариант, началото на седмицата може да е доста приятно, с поводи за радости в дома. Четворка жезли е безкрайно симпатична със своето послание да отдъхнем за миг и да си позволим да се поглезим за достигнатите успехи. Дори и да не сме финализирали своите начинания, да е временен напредък, нека отдадем нужното внимание към себе си, да споделим моментите на радост с най-близките си.

Четворките в таро носят доста по-стабилна енергия, в която трябва да съхраним наличното и да се порадваме. А в случая да си позволим да „грейнем“.

В средата на седмицата може да сме зареяни в мечтите за големите и далечни начинания, които искаме да осъществим. Това задържане, успокоение, награждаване трябва да ни помогне да повярваме в силата на Вселената и шансовете, които имаме. Звездата е толкова магична карта, под влиянието на зодиакалния знак Водолей. След миговете на застой и боледуване, време е да оздравеем. Но първо да се оздрави нашата Вяра.

След кратката почивка и веселие, в средата на седмицата трябва да потърсим и голямото вдъхновение, което да ни направлява.

В последните дни от седмицата това вдъхновение ще е гориво за нашата Колесница. Когато сме намерили своята посока в живота и вървим към постигане на победа. Когато можем да си позволим да овладеем своите мечтания и да ги реализираме. Звездата е карта малко неясна, дори да е толкова позитивна. Колесницата е под влиянието на Рак – кардинален знак, който носи повече действие в себе си. Движение към победа. И в своята посока трябва да се стремим към лидерство, да обединим хората около себе си със своите идеи.

Последната карта е Седмица пентакли. След упорита работа, ще можем да се радваме на своите постижения. Да материализираме своята „посока“.

Много симпатична подредба. Мечтайте, бъдете дръзки, следвайте своята посока.

 

Вариант 3

В последно време все по-често посягам към Гая оракул. Много ми харесва и явно в пролетните дни идеята за връзка със Земята ме провокира да използвам тази колода.

Изтеглените карти са:

  1. Ин и Ян
  2. Търсене
  3. Нощен вятър

За избралите този вариант може да не е най-блестящо началото на седмицата. Има сфера в живота, в която липса баланс и хармония. Ин и Ян напомнят да направим мост между сърце и разум. Да помислим за онези неща, които ни служат, да направим преоценка на същите. Дали все още старото и застоялото е в наша угода. Да помислим и за онова, което харесваме, обичаме. И дали даваме достатъчно радост на себе си. Първите дни от седмицата идеята за противопоставяне, опозиция между нас и околните, между разум и чувства, тя ще ни провокира да избираме и намираме решения за повече баланс в живота ни. Тази яснота и откровеност ще ни помогне да осъзнаем слабостите, които са пречка да се хармонизираме. Дипломатичността ще е по-подходяща при общуване с другите. Колкото и да ни е трудно в началото на седмицата.

В средата на седмицата може да се чувстваме малко по-меланхолични. Време за приключване на някакъв етап от живота ни. Идеята за край може да ни оставя усещане за загубване, сякаш нямаме посока. Предстои ново начало и докато то стане реалност, ще сме в процес на търсене – на себе си и своите радости. Важно е да знаем, че цикличността в живота е естествен процес. И няма нищо фатално, ако за миг сме неясни за себе си или обстановката около нас е мъглява.

В последните дни от седмицата ще намерим кураж да се изправим срещи всичките си страхове. Навярно и големите мечти и идеализъм също ще са преразгледани. И да е имало нещо, което да ни тревожи, ако сме отлагали срещата с него, то в последните дни на седмицата този сблъсък ще е неизбежен. По-добър вариант е да потърсим помощ от човек, на който имаме доверие. Дори и само да споделим своите проблеми, да изговорим гласно страховете си. Тази смела крачка ще ни се отблагодари и ще намерим кураж да преодолеем предизвикателствата. В духа на новолунието в Овен, време е за смело ново начало, но първо трябва да се освободим, да излезем от своите граници.

Последната карта е толкова симпатична. Дори и да е много емоционален период, нека позволим на своите близки и семейство да ни подадат ръка, за да се изправим на крака и продължим напред.

 

Пожелавам прекрасни нови дни, приятели.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии