Емма и картите: Седмична подредба – 17.09.2018 – 23.09.2018

Мили приятели, готови ли сте за смяната на сезоните? Тази седмица е последната лятна. В край на седмицата Слънцето ще направи своя ингрес в зодиакалния знак Везни, което бележи настъпването на есента. Тази седмица вариантите със седмични послания са изключително насочени към темите за любовта и изборите. В синхрон с астрологичната обстановка и трудните конфигурации, в които участва Венера. Апелирам за повече спокойствие в междуличностните отношения.

Тази седмица може да избирате между две таро подредби и картите Ленорман. Избрах посланията на любимото ми Златно таро, Spiritsong tarot, Арабски ленорман.

 

Вариант 1

Златното таро има малко сърдито послание. Но и много мъдрост в него.

Изтеглените карти са:

  1. Влюбените
  2. Шестица пентакли
  3. Тройка мечове

Любовта и партньорствата ще бъдат от голяма важност за всички, които си избраха тази седмична подредба. В първите дни от седмицата ще имаме своите дилеми, избори и възможности, в които трябва да си партнираме с другите. Влюбените са много симпатична карта, приятели. И дори да има пряка връзка с любовните въпроси, когато се появи в подредба, напомня ни, че е редно да направим своите избори с малко разум. Да направим преценка на миналото и бъдещето. Да потърсим начин да се свържем с другите. Бъдете внимателни какво избирате.

В средата на седмицата може да се насладим на щедростта в отношенията ни с околните, ако сме направили коректните избори. Явно сигурността и стабилността ще са водещите фактори по време на нашите решения. Шестица пентакли ни напомня, че понякога е нужно да направим определени компромиси. Тук темата за даването и получаването е силно застъпена. И не е чак толкова драматично, ако този с повече възможности и ресурси – емоционални, материални, помогне на хората, които са претърпели своята загуба. Позволете да ви се даде, да приемете чужда подкрепа. Или подайте ръка на някой човек в нужда. И нека в междуличностните отношения се намира компромисен вариант.

За да не се стигне до раздели и огорчение в последните дни на седмицата. Когато може да усещаме, че претърпяваме загуба или има ранени във връзките. Тройка мечове е малко по-сложна карта. Тя носи болезненост. Бих посъветвала да оставим болката да изтече. И да бъдем по-предпазливи в изборите, които правим в предходните дни. В междуличностните отношения е важно да се намира баланс. И да има взаимност. Крайностите в даването и получаването може да водят до загуби.

Последната карта е Деветка мечове. Чувството за безсилие може да носи трудни мигове през седмицата. Деветките са от любимите ми карти. В тях осъзнаваме какви са нашите болки. Деветка мечове често показва онази първа наша среща с болезненостите, които сме натрупали в себе си. И понякога ситуацията ни изглежда много по-безнадеждна, отколкото в реалност е. Кураж!

 

Вариант 2

Spiritsong tarot също има много шестици в своето послание. Подредбите са доста сходни със Златното таро като настроение.

Изтеглените карти са:

  1. Шестица на раковинките/чаши
  2. Шестица на кристалите/пентакли
  3. Десетка на перата/мечове

И в тази подредба ни се напомня, че предстоят важни мигове на избори през седмицата. В първите дни от седмицата ще имаме нужда да се наслаждаваме на простичките удоволствия. Шестица чаши е карта, която ни подсказва да потърсим онази детска радост в себе си, особено в отношенията с другите. Когато същите са необременени и носят безгрижие. Възможно е да срещаме хора от нашето минало. Да се потапяме в спомените за минали любови. Което е в резон с Венера в Скорпион, която преминава по пътя на своята ретроградна сянка. Ще имаме нужда да бъдем мили и споделени с околните.

В средата на седмицата е възможно да достигнем до идеята, че в отношенията с другите трябва да потърсим повече стабилност и сигурност. Да преминем на друг етап, в който признанието към другите и от другите идва с повече лекота. И тук е от голямо значение да намираме баланс. За да не се окажем разочаровани или „ограбени“, да сме били прекалено щедри, но без ответ.

В последните дни от седмицата нека не ставаме жертви на интриги. Десетка мечове също е от трудните карти в картите таро. Но аз харесвам посланието на тази карта. Понякога е необходимо да стигнем до катарзисни моменти, за да се освободим от нещо, което не е валидно за живота ни. Десетка мечове е точно това „пропадане“, когато повече от това не може да ни заболи. И сме готови за промяна. Навярно в отношенията с другите трябва да се освободим от остарели порядки. Изображението на змията на картата е толкова символично. Когато сменим старата кожа, ще се чувстваме обновени.

Последната карта е Деветка на раковинките/чаши. Емоциите през седмицата ще преливат. Но и нуждата да помислим за собственото си добруване също ще е много голяма. Има известна приемственост с предходната подредба. Болка и самоизцеление – не е чак толкова страховито, приятели.

 

Вариант 3

Картите Ленорман имат много по-приятно и леко послание от таро.

Изтеглените карти са:

  1. Риба
  2. Кораб
  3. Луна

В първите дни от седмицата може да сме поставени в ситуации, в които трябва да вземаме бързи решения. Рибата в Ленорман е симпатична карта. Обещание за изобилие. Така и ние в началото на седмицата може да се чувстваме освободени да действаме в посоки, които ни носят изобилие. Понякога този успех ще надминава очакванията ни. И нека сме готови за тази подвижност в първите дни от седмицата.

Многообразието около нас през тези дни може да ни предостави възможност за пътуване в буквален или преносен смисъл. Ще ни се иска да се впускаме в приключения, да излизаме отвъд своите граници. И често причина за тези нужди ще са влияния от външна страна, които ще ни подтикват към този преломен момент. Възможно е много от спечелените средства да използваме за покупки.

Луната като последна карта е с много красиво послание. За разлика от Луната в таро, тук тази карта има позитивно значение. Нашите бързи реакции и смелост ще ни донесат по-добра репутация. Цялата подредба има и своето духовно послание. На вътрешно ниво ще имаме нужда да преплуваме през своите емоции, за да достигнем интуитивно до себе си и личните емоционални нужди. В последните дни от седмицата може да имаме по-голяма нужда от повече романтика в живота си. Или да се отдадем на чувствено пътуване.

Ако сме имали своите дилеми през седмицата, ще успеем да намерим решение и да се освободим от незнанието. Това осъзнаване може да ни остави усещането, че си имам свой небесен пазител.

Последната карта е Кулата. И тук тя има по-различно значение от това в картите таро. Явно ще ни е важно да търсим стабилност и дългосрочност в начинанията през седмицата. При работа с пари, търговски сделки, нека мислим за бъдещето и своето материално и духовно богатство.

Пожелавам късмет и радост през седмицата, приятели. Не е толкова фатално да стигнем до истината в междуличностните отношения и да се освободим от стари болезнености.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

Digiprove sealCopyright protected by Digiprove © 2018
(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии