Emma и картите: Седмична подредба – 19.06 – 25.06

"Много отдавна, когато бедуините бавно преброждали пустините, правели чести почивки не само за да си починат камилите, а за да дадат време на душите си да ги настигнат. Защото скоростта на душата е друга. Представи си колко изгубени и закъснели души, изпуснали кервана, се лутат сега из космическата пустиня…"

Мили приятели, предстои вълнуваща седмица. Освен новите седмични подредби със съвети на картите, ще се радваме и на две събития, които са много интересни. На 21 юни Слънцето ще направи своя ингрес в зодиакалния знак Рак. Което бележи началото на астрономическото лято. В астрологията моментите на слънцестоенето и равноденствието са от голямо значение. По тези карти се определят какви ще са темите, които ще търпят развитие през определения сезон – тримесечие. А броени дни след слънцестоенето, ще има новолуние в Рак. Предстои ново, комуникативно, обгрижващо новолуние и период. Нека тази седмица е вълнуваща за всички.

Вариант 1

Завещанието на Божественото не спира да ме изненадва. По време на размесването една карта изхвърча от колодата. Опитах се да неглижирам това послание. Но същата се появи в самата подредба. Тройка мечове се оказва много упорита карта в тази колода.

Изтеглените карти са:

  1. Тройка мечове
  2. Шестица мечове
  3. Деветка пентакли

Аз наистина пожелах да неглижирам Тройка мечове в подредбата за седмицата. Обикновено при изпаднала карта от колодата, слагам на първа позиция в подредбата. Този път не ми се искаше да започваме седмицата с идея за болка и нараняване. Но картите и Вселената явно по-добре усещат кое е важно и значимо.

За избралите този вариант на седмични карти – може да предстои малко мъчно и тъжно ново начало на периода. И нека сълзите бъдат прочистващи, ако има такива. Явно в началото на седмицата ще носим болезнени спомени от предходните дни. И това може да събужда страх и тъга. Бих препоръчала да се вгледаме в сърцето си с ясни и чисти очи/поглед. И да оставим натрупаната болка да изтече.

В средата на седмицата ще има идея за напускане на всичко старо, което носи тежест. И нужда да се премине през емоционалната болка, да се преплува през трудните емоции. За да се намери нов бряг, където да градим по-светло бъдеще. С повече надежда. И нека подводните камъни като изпитания – неочакваните събития, които са пречка в търсенето на нова посока, бъдат като малки предизвикателства, които изпитват нашия дух и желания за ново начало.

Последната карта е една от любимите ми – Деветка пентакли е особено щастлива карта. И говори за изцеление – когато си се справил със своите трудни мисли, своите болезнени емоции, със своите страхове. И си намерил себе си. Да, дори да е малко самотна карта, човек се чувства добре със себе си. Защото има осъзнаване, че преди всичко трябва да сме щастливи със себе си. Да изпитваме радост и задоволство от живота сами. Преди да търсим същото в другите. Пожелавам ви приятни дни в край на седмицата. В които се радвате на природата, на изкуството. Деветка пентакли в тази колода съвсем ясно показва, че първо трябва да намерим, сътворим, преоткрием красотата и спокойствието в личната ни градина. Прекрасен завършек на седмицата – когато болките са изцелени. Когато сърцето намира нова радост.

Последната карта в колодата е Кралица чаши. Вече обожавам тази кралица. И в духа на новолунието в Рак, обсипана с перли, седеф и заобиколена с вода – с помощ на интуицията, творчеството, обгрижването, ще можем да преминем през тази преломна седмица. Не забравяйте да почетете своя вътрешен глас.

Вариант 2

Доброто Таро ни изпраща много въздушни послания. Което ми се видя изключително интересно.

Изтеглените карти са:

  1. Десетка въздух/мечове
  2. Тройка огън/жезли
  3. Осмица въздух/мечове

Запленена съм от красивите картинки. И макар тази подредба да не говори за много приятна седмица,  в нея има много заряд.

Десетка мечове е малко тъжна карта. И в тази подредба началото е трудно. И с идея за нанесени рани. За огорчение, усещане за изоставяне. Но десетките в Таро показват онзи преломен момент, точката на пречупване на една ситуация. Когато е достигнала своята последна фаза. Десетка въздух ни напомня, че сме достигнали до момента, в който трябва да променим начина си на мислене. Да сложим край на онези мисли, които ни раняват, разпиляват – много ми харесва тази асоциация за разпиляване, която идва от прелитащите перца от крилата на ангела. Ангел, който е застинал на ръб на божествена скала, с поглед нагоре, в търсене на благословия. Не забравяйте, че новото начало, което искаме да ни се случи, трябва да дойде след прекъсване на нещо в миналото, което е пречка. Често модел на мислене и поведение са много по-голям проблем от всичко останало около нас. Предстои ни да направим скок. И няма как да обещая, че ще е лесно.

Тройка огън – прекрасна карта, която ни напомня, че трябва да поставим пред себе си нови планове, които да осъществяваме. Да се възползваме от новите възможности. Явно седмицата, слънцестоенето и новолунието ще отворят вратички пред нас. И ще трябва да повярваме, че сме на правилен път, който ще ни отведе към успех. Много ми харесват свещите отпред и отзад на този своеобразен кораб на изображението. Пред нас и зад нас – светлина.

И нека не забравяме, че единствено собствените ни страхове ни блокират. Ако имаме нужда от ново начало, но се страхуваме да не паднем от високо, няма как да стигнем до своите цели.

Осмица въздух е отрезвяваща карта. Която изисква да погледнем в край на седмицата реално на ситуацията, в която се намираме. Защото само с ясен поглед можем да вървим по пътя си. в последните дни на седмицата ще има ситуации, в които ще усетим просветление, изясняване.

Последната карта е Пратеник на въздуха. Или Рицар мечове. Важно е да следваме своите идеали, да защитаваме своите идеи. Но и да се научим на отговорност, да изказваме своето мнение, което е основано на натрупания опит. Ако си позволим яснота, ако се придържаме към своето виждане и то е дошло от натрупан опит, посоката ни към успеха ще е по-сигурна. Бих препоръчала да внимаваме в общуването с другите. И по какъв начин изказваме своето мнение. Припряността може да води до конфликти.

Вариант 3

Любимите карти Десте също са много специфични. И в трите подредби има сходни по звучене първи карти, които говорят за трудности.

Изтеглените карти са:

  1. Кръст
  2. Камила
  3. Хессе – Кон на Смарагда

Кръст в Десте е една от най-трудните карти. Всички сме имали моменти, в които сме се чувствали разпънати на кръст. Или пожертвани, наказани. Така и в Десте, Кръст носи посланието на болката. Когато тяло или душа страдат и сме в труден период. Във всичките седмични подредби има идея за начало на седмицата, в което изпитваме болка от нараняване. Навярно дошла от предходните дни. Бих посъветвала да се стремим към ситуации, в които осъзнаваме своето поведение. И избягваме онези мигове, в които правим грешки. Ако е възможно – с малко повече съзнание да правим избори. Защото грешките, които позволим да се развият, ще ни бъде малко трудно да поправим. Ще изискват повече време и ресурси, за да се справим с бъркотията.

Положителното е, че на втора позиция съм изтеглила Камила. И нека си спомним колко важно животно е било камилата в миналото. И колко издръжлива е тя. Въпреки трудностите и болките, които изпитваме, ще успяваме да се адаптираме към всички ситуации. И няма как да обещая, че ще е лесно. Но ще имаме силата – на дух и тяло, издръжливостта, за да преминем през тази „пустиня“. Ще се налага да действаме бързо, да се съобразяваме с посоката на вятъра – с обстоятелствата, които се менят. Ще проявяваме твърдост. И никой няма да ни отклони от нашата посока и цел. Бих посъветвала в началото и средата на седмицата да бъдем внимателни с финансовите въпроси.

Хессе като последна карта – в край на седмицата ще намерим подкрепа на лоялен човек, който е помогнал на много хора. Хессе напомня да не повтаряме грешките от началото на седмицата. За да не бъдем подиграни.

Последната карта в колодата е Къща. Нека не раняваме и носим болка в семейството. И се стремим да съграждаме благоприятни условия около себе си, за да се справим с трудностите.

Ариман съветва:

Стихия: Огън

Определение: Търси баланс

Дух на Рубина

Магично сексуално привличане. Продължи напред и го направи: другите ще бъдат привлечени от теб, както пчелите се привличат от мед. Всеки път, когато тази карта се появи, следвай омайващите сексуални възможности и  хора. Срещай се с хора. Сексуалността експлодира. Трябва да пазите тази омайна любов в тайна. В противен случай може да имаш неприятности. Ако направиш всичко това, Аз – Дух на Рубина, обещавам, че везните ще останат неподвижни.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии