Emma и картите: Седмична подредба – 27.11 – 03.12

 

Мили приятели, за новата седмица избрах две таро колоди и една оракулска, ако може да се нарече по този начин Десте. През новата седмица има и интересни астрологични моменти. Не забравяйте да чуете и шепотите на звезди и планетки.

Избрах съветите на Доброто таро, Завещанието на Божественото и Десте.

Вариант 1

За избралите този вариант, седмицата ще е важна с изборите, които трябва да се направят.

Изтеглените карти са:

  1. Обесеният
  2. Пратеник на Земята
  3. Двойка на Огъня

Това не са от най-активните карти. За избралите тази подредба, вероятно седмицата ще е с една идея по-пасивна. Но не е време за активност извън нас. А за насочване енергията навътре.

В първите дни от седмицата е важно да се отдръпнем малко от заобикалящия ни свят. И да си дадем време да огледаме ситуацията, в която се намираме от всички възможни ъгли. Понякога е необходимо да направим определени жертви. И да се настроим да променяме гледната си точка. Не винаги нашата категоричност във вижданията ни е подходяща за периода. Ще се наложи да си дадем малко почивка, за да имаме възможност да допуснем и асимилираме и други възможни варианти за развитие. Обесеният не е лоша карта. Ние сами определяме за необходимост тази аскетичност. За да видим какво стои пред нас и от друга гледна точка.

След силното нептуново влияние(Обесеният), в средата на седмицата ще можем отново да се заземим. И да помислим за големите цели, които искаме да постигнем. С обогатени виждания ще можем да поставим ясни планове. Които да следваме бавно. Но и тази карта не се слави със силна активност. По-скоро ще следваме сигурните решения, които могат да ни отведат до върховете и просперитета.

В край на седмицата е време за ясен избор. Двойките винаги са много дуални. И ни поставят на кръстопът. Сега е времето да помислим за бъдещето си. И да се доверим на интуицията си, на вдъхновението си, на огъня в нас. Дори да имаме по-нестандартни и екзотични решения, нека са с идеята за новото, което ни предстои. Понякога трябва да направим крачка напред, да излезем от удобството на сигурността, за да ни се случват хубавини и вълнуващи приключения.

Последната карта е Десетка на Водата. Ще бъдем водени от желанието за хармония, мир. Когато вътре и извън нас е приятно. Когато изпитваме удоволствие и радост от живота. Въпреки по-бавното развитие, явно на вътрешно ниво емоциите и активността ще е повече.

 

Вариант 2

Завещанието на Божественото също е по-скоро навътре обърната подредба. Седмичните карти изпреварват ретрограден Меркурий, който сменя посоката на движение в последен ден от седмицата.

Изтеглените карти са:

  1. Рицар жезли(обърната)
  2. Двойка мечове
  3. Седмица мечове

В началото на седмицата по-често може да има мигове, в които ще е трудно да се канализира енергията в градивни начинания. Може да сме обхванати от гняв, непремереност в действията. Да сме толкова силно заслепени от желанията си, че да ни е трудно да вземаме осъзнати решения. Не е добър период за важни начинания. Ще ни липсва план, последователност. И няма да имаме необходимата прозорливост, за да изберем най-правилното решение. По-вероятно е ситуацията около нас да зависи от други хора, което ще ни носи разочарование.

В средата на седмицата изборите ще са със „завързани очи“. Когато има прекалено много неизвестни пред нас. И след бурните първи дни, може да сме с една идея по-нерешителни. Но не е време за отчаяние. Или бездействие. Трябва да потърсим баланса около себе си и в себе си. Да направим известни компромиси. И да изберем възможно най-малкото зло в неблагоприятната ситуация. Това не са решения логически. Интуицията може да е много по-полезна в трудната ситуация. Когато се допитваме до вътрешния си глас, дори и да не ни е известно всичко необходимо за вземане на решения.

Навярно в край на седмицата ще имаме своите разочарования. И дори да сме положили много усилия да има баланс между нас и другите, ще се чувстваме излъгани, подведени, почти ограбени. Възможно е някой да се облагодетелства от нашите припряни избори в началото на седмицата. Да загубим доверие към определени хора. Да се опитват да отнемат онова, което сами сме постигнали. Тази седмица не е лесна, приятели. Бъдете внимателни на кой доверявате плановете си. Възможно е от хората, които сме очаквали коректност, да не получим такава. За сметка на доверието, което ще дойде от онези, които най-малко сме очаквали да проявят коректност. Пазете се от припряни действия, които ще водят до загуби.

Последната карта е Кралица чаши. Ще бъдем чувствителни към емоциите на другите. И ако има нещо, което да ни е от помощ в трудното време, то ще е интуицията. Бих апелирала към повече внимание към хлъзгави, неуловими хора, които показват повече загриженост.

 

Вариант 3

Десте са малко „сърдити“. Но явно са добра подсказка за избралите този вариант на седмична подредба.

Изтеглените карти са:

  1. Змия
  2. Кале/Кула
  3. Валиде

Тази седмица е значима и може да е по-трудна за хората, които са избрали подредбата. Може да срещаме неприятности, чужда завист, някой да се стреми да ни навреди.

В първите дни от седмицата трябва да се пазим от измама. И от хора, които са подмолни, токсични за нас. Които готвят отмъщение. За да се справим с това „зло“, което идва от другите, трябва да действаме незабавно. Да отстраним онези, които спъват нашите планове. И които биха подействали негативно на здравословното ни състояние – физическо и психическо.

Може да ни е трудно да осъзнаем кои са скритите врагове около нас. И неволно да сме ги допуснали до местата, които считаме за защитени. За наша крепост, където ни е спокойно и срещаме семейството си.

Силата ни ще отслабне. Хармонията може да е поразклатена. Пазете се от подмолни хора, особено такива от семейството, от близкото обкръжение.

В край на седмицата, дори да сме планували да помислим за бъдещето си, за сигурността си в дългосрочен план, идеите ни могат да бъдат осуетени. Има хора, които не желаят нашето добруване. Които използват нечестни методи. Които са се отдали на лоши практики. Пазете се от отравяне – физическо, на душата. Не е подходящ период за важни решения. Няма да срещаме подкрепа, а по-скоро ще има хора, които са против нас и ще саботират начинанията ни. Каквото е запланувано, навярно няма да се развие в наш плюс. Отложете за по-спокойно време.

Последната карта е Река Нил. Тази река символизира плодородието, благоденствието. Явно идеите ни за обезпечаване ще водят до провал. Особено ако са насочени към дългосрочно обезпечаване. Може да сме подвластни на желания това да се случи по таен, неприемлив начин. Което ще доведе до провал.

Съвет на Бедес – Дух на Смарагда

Всичко, което изживяваме, дори загубите, то се случва с цел да се учим чрез опита си. Трудностите и разочарованията ще ни носят мъдрост, дори да е малко болезнено достигането на това знание. Време е да ревизираме живота си, да помислим накъде сме тръгнали. И да направим промени в начина на мислене. Само така ще достигнем хармония и успех, просперитет и радост.

 

Пожелавам много успешна седмица, приятели. Бъдете мъдри, спокойни и се оглеждайте за знаците на Вселената. Те ще ни помагат да се справяме с трудностите.

 

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии