Emma и картите: Седмична подредба – 30.04.2018 – 06.05.2018

Мили приятели, новата седмица започва с емоционално и потапящо пълнолуние в Скорпион. За това пълнолуние бих казала, че е повратно, защото има връзка с Лунно затъмнение от 31 януари. Една интересна седмица, в която сме предизвикани да направим поредната крачка към себе си. Не може без пълното потапяне в смутните води на Скорпион. И изчистване на позатлачени емоции.

Седмичните подредби отразяват и астрологичната обстановка, което на мен ми направи силно впечатление. Когато става дума за пълнолуние и опозиция, а в седмичните подредби има повече двойки – получава се интересен момент.

За новата седмица избрах съветите на Ритуалното таро на Златната зора, Завещанието на Божественото и Паулина таро.

Нека сърце и душа ви напътстват в избора на подредба.

Вариант 1

Ритуалното таро на Златната зора ми е приятен подарък и съм малко виновна, че не използвам по-често. Харесвам колодата, защото има и много астро подсказки.

Изтеглените карти са:

  1. Вселената
  2. Асо чаши
  3. Деветка пентакли

В духа на пълнолунието – приключващо, носещо и новости, с мисъл за себе си.

Вселената като първа карта напомня, че е дошло време да вложим всичките си усилия и опит, който сме трупали дълго време, за да получим признание и да приключим цикъл, който сме започнали. Вселената е необходим край, за да минем на по-високо ниво. В началото на седмицата е добре да оглеждаме всичко от „разстояние“, за да видим голямата картина. За да имаме своите добри резултати във всяко действие, трябва да се научим да обединяваме, да събираме всичко в цялост. И тази цялост да работи в хармония. Вселената е като портал, когато имаме и закрила. Но за да държим този свят, трябва да вложим от себе си – опит, знания. Само така ще можем да напреднем.

Асо чаши е толкова хубава карта. И в тази подредба говори, че дори да приключим с нещо, ще имаме достатъчно вдъхновение да творим нови чудеса и вълшебства. В личните отношения може би е дошло време да се премине на следващ етап. А ако такъв няма, да се потърсят нови отношения, нов извор на живот, който да ни носи радост и вяра. От който да черпим живителна сила, да се свържем със своите емоции. И това ново начало, преход или еволюция, да ни носи усещане за Любов. След завършване на един цикъл, може да си позволим с помощ на интуицията да се вдъхновим за нови посоки.

Деветка пентакли е една от магичните карти в таро. И е свързана отново с преход. Деветките са една идея самотни карти. В тях ние се справяме със своите болки и рани. В тях ние намираме отново себе си. Девет пентакли е онзи момент, в който дух, материя са в синхрон. Изцелени и намерени, подсигурени и стабилни, ние имаме време да обърнем внимание на собствените нужди. Да си дадем малко време, за да се порадваме на този наш успех. Ще сме самоуверени в търсене на личното щастие. Много симпатична подредба, да намериш какво ти е важно, значимо. С повече дисциплина в последните дни на седмицата, ще имаме възможност да се радваме на благата, за които сме работили.

Последната карта е Двойка чаши. Явно пълноценната връзка с другите, любовта в най-висша форма, тя може да се осъществи, когато сами пожелаем развитие, имаме нужната вяра, изцелени сме от страхове и болки, знаем какво ни носи радост. Бъдете намерени, приятели. И дори да има малко самодостатъчност, нека намираме компромис в отношенията с другите.

 

Вариант 2

Завещанието на Божественото прелива от двойки.

Изтеглените карти са:

  1. Двойка мечове
  2. Рицар пентакли
  3. Шестица чаши

Една завъртяна подредба и седмица. С идеи за неяснота, желание за сигурност, но и малко меланхолия.

В началото на седмицата по-често ще сме представени пред избори, в които няма да сме изцяло наясно с всички подробности. Може да се стремим да отхвърлим своите емоции, да се опитваме да действаме разумно. Ще търсим баланс, помирение с околните. Опит да изберем възможно най-малкото зло. Но тази карта, колкото и да е свързана с мечовете като боя, тя ни подтиква да преплуваме през емоциите си, за да открием на интуиция верен път, средината. Едно смутно начало на седмицата.

В средата на седмицата ще търсим стабилността. Ще ни се иска всичко около нас да се случва последователно, според определени правила. Които малко повече сме търсили, но с идея да не допускаме отново онзи миг на объркване. Рицар пентакли е пътуване към успех, желание за благополучие, но тук може да е малко по-сложно, ако неяснотите за създаване на план отключват песимизъм или липса на вяра в добрата слука. Заради неяснотите от началото на седмицата, няма да сме склонни към смели решения, а ще проявяваме прекомерна предпазливост.

В последните дни на седмицата може да се задълбочи тази меланхолия и лелеене по отминали дни, в които сме се чувствали много по-необременени. Решението е да открием детето в себе си. Да приемаме предизвикателствата като игра – с тази детска наивност и вяра в доброто бъдеще. В личните отношения ще ни се иска да се завърнем в онзи миг от връзката, в който любовта е била неопетнена, наивна.

Последната карта е Двойка пентакли. През цялата седмица трябва да жонглираме с възможностите около себе си. да намираме баланс между предпазливост и упоритост в начинанията си. Баланс между заземеност и емоции. Твърдоглавието не е опция. С толкова двойки в подредбата трябва да се насочваме към екипност. Гъвкавостта и опростяването ще вървят ръка за ръка. Дори на моменти да ни се иска да сме здраво стъпили на земята и да държим на своите идеи.

 

Вариант 3

Паулина таро също има своите идеи за раняване и загуби. Но и нови възможности.

Изтеглените карти са:

  1. Петица пентакли
  2. Паж пентакли
  3. Седмица жезли

Петица пентакли е малка препратка към Пълнолунието, опозицията на Слънце в Телец и Луна в Скорпион. Астрологично картата е свързана с Меркурий в Телец. В началото на седмицата може да се чувстваме една идея по-загубени, особено на тема сигурност, стабилност. Заради своите решения в миналото, които не са били особено правилни. Дошло е време да осъзнаем какви промени са ни необходими, за да излезем от това усещане на безпътност, в което сме загубили вяра. И не е толкова страшно да поискаме помощ. Не съветвам в първите дни от седмицата да се насочваме към нови хоризонти, решенията ни може да са продиктувани от добрите намерения да имаме стабилност, но може да не са най-правилните, с което да претърпим загуби.

Има още какво да научим и как да рационализираме себе си. И това ще се случи в средата на седмицата, когато ще сме много по-постоянни в своите намерения. Ще получаваме една идея по-добри вести. И ще имаме възможност да добием знанията, които ще ни помогнат да се реализираме. Пажът е в началото на дворцовите карти. Имаме още път да извървим, за да се усетим на мястото си и постигнали успехи.

В последните дни от седмицата ще имаме кураж да се изправим срещу трудностите. Срещу другите, които се опитват да ни спират. Седмица жезли е карта свързана с отстояването и защитаването. Дори да вървим по ръба, да има хора, които ни спъват в намеренията ни, трябва да следваме своя курс на посока. Знанията, които сме получили в предходните дни, те ще ни помогнат да заявим твърдо своята позиция. Време да се научим да казваме „Не“, когато нещо не е в наша полза и ни носи загуби. Тази категоричност трябва да приложим и към всички наши решения, които са били неизгодни в началото на седмицата.

Последната карта е толкова симпатична – един прекрасен Магьосник. Притежаваме вълшебна пръчица, която да ни помогне да сътворим новости. Само нашата лична вяра и воля в нея ще са решаващи. Вълшебствата са в наши ръце.

 

Желая вдъхновение и смелост. И нека има повече усмихнати дни през седмицата.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии