Emma и картите: Седмична подредба 31.07 – 06.08

Мили приятели, през новата седмица съм избрала да бъдем съветвани от три таро колоди. Сега е интересен период, в който може да обмислим какви са резултатите, които очакваме в по-дългосрочен план. Август е месец на затъмненията по оста Водолей и Лъв. И ще е благотворен за промени на фиксираните знаци. Първото лунно затъмнение ще е на 7 август – или в първи ден от следващата седмица. Пълнолунието е време, в което достигаме до пик в осъществяването на нашите намерения. И този пик е малко по-значим. Избирайте със сърце и душа подредбата за седмицата. И използвайте последен ден, в който може да се включите в играта с томбола.

 

Вариант 1

Доброто таро страхотно ми хареса като послание. Нека носи късмет на всички, които са го избрали.

 

Изтеглените карти са:

  1. Шестица на Водата
  2. Деветка на Земята
  3. Крал на Земята

С малко изключение, но тази подредба е много заземена. И насочва към решения, които трябва да ни изведат от миговете на меланхолия.

Шестица на Водата за първа карта носи меланхолични нотки в началото на седмицата. Ще се връщаме в спомените по изминалите дни. Когато сме усещали повече радост от живота, повече емоции, били сме необременени. Възможно е да срещаме хора от миналото, които да събуждат желанието ни да се върнем назад. За да изпитаме по детски чисти чувства. Не е време да се въртим около съжаление за стари решения.

И в средата на седмицата ще достигнем този миг, в който ще изпитаме удовлетворение от живота отново. Деветка пентакли е една от любимите ми карти. Тя показва цикъл на лечение – по-скоро лечение на душата. Когато сме преминали през много наранявания, страхове, осъзнаване на своите емоции. И в край на този процес сме се излекували. И отново е събудено желанието ни за живот. Искрицата радост. Чувството за удовлетворение. Може да постигнем тази вътрешна хармония, ако посетим някое място сред природата. Порадваме се на изкуството във всяка форма. Деветка пентакли носи материални и духовни облаги. Нека им се насладим.

Защото в край на седмицата ще сме стъпили здраво на своите крака. И ще поставим цели пред себе си, за които да се борим рационално, подредено, с желание да се заземим. Крал пентакли обича да се наслаждава на живота. Така и ние ще имаме време да се порадваме по един достъпен, материален начин – да пипнем, усетим, да докоснем удоволствията. И да, с увереност към успехите.

Последната карта е Деветка на Водата. Ще успеем да се справим с неудобната емоция от началото на седмицата. И ще постигнем изцелението на душа и тяло. А защо не и в компания на приятели? Не спирайте да търсите онези емоции, които ви изпълват с щастие.

 

Вариант 2

Китайското таро също има много приятно послание.

 

Изтеглените карти са:

  1. Рицар чаши
  2. Двойка пентакли
  3. Деветка жезли

И в тази подредба първата карта е много емоционална и водна. Рицар чаши – дали ще търсим нов бряг, на който да изпитаме нови емоции? В първите дни на седмицата ще сме водени от своите емоции, от вътрешния свят, от своята интуиция. И може да пожелаем да споделим с останалите своите чувства. Възможно е да имаме интересни пътувания, гости от друго място, които да разпалят чувствителността за добро или лошо, да се стремим по един креативен начин да сътворяваме новите си идеи.

Но в средата на седмицата ще се наложи да се заземим. И да бъдем много по-дипломатични. Да позагърбим малко емоцията, защото ще ни се налага да жонглираме със ситуации, в които се изисква намиране на баланс и хармония. Двойка пентакли – дори да не е особено по нашия вкус, ще трябва да съчетаваме повече дейности.

В край на седмицата ще имаме нужда от своята почивка. И време за лечение на раните, които са ни нанесени. Може да сме позагубили доверие към някои хора. Да предпочитаме сигурността на своето укрепление. Но нека този лечебен период не продължава дълго. Защото цялата креативност и фантазия, която сме проявили в началото на седмицата, може да се загуби като потенциал от нежеланието ни да направим каквато и да е крачка. Деветка жезли изисква своето усамотение. Но с цел излекуване, а не пълен застой.

Последната карта е Крал жезли. Твърде различна по значение на подредбата. Но за мен тази подредба има отношение към междуличностните връзки. Рицарят е представен от жена. Навярно време за намиране на баланс между чувствителна жена и по-огнен и темпераментен мъж. Или време да хармонизираме женското и мъжкото начало в себе си. Желая много ползотворни мигове на изцеление.

Вариант 3

Изтупах от прахта Златното таро. И си припомних защо толкова много го обичам. Разказва невероятни приказки. Дори и малко тъжни на момент, но винаги носи надежда.

 

Изтеглените карти са:

  1. Луната
  2. Седмица мечове
  3. Шестица мечове

Каква интересна приказка сътвориха картите. Почти нашенска – балканска. Емоционална, с идея за предателство и тайни. Но и едно ново начало.

Луната като първа карта отразява нашите страхове в началото на новата седмица. Навярно ще сме потънали в илюзорен свят, в света на фантазиите. И ще бъдем по-скоро пасивни в реалността. Но тук интензивността ще е на вътрешно ниво. Където див вълк и питомно куче ще са в очакване на пълнолунието. Което да осветли всичко покрито, тайно, неясно. Явно за избралите този вариант на седмични карти предстоящото пълнолуние – лунно затъмнение, е от огромно значение. Ще ми е интересно да споделите дали по някакъв начин засяга наталните ви карти. Не забравяйте, че всичко около нас следва свой цикъл на развитие. И е естествен ход да изпадаме в крайности. Твърде вероятно е страховете ни да са следствие на сенки от миналото. Които ще ни принуждават да действаме нерационално, под влияние на емоции и инстинкти.

В средата са седмицата може да се срещнем с човек или ситуация, в която непочтеността излиза наяве. Или някой да се опита да ни измами, да отмъкне постиженията ни. Това е време, в което може да премислим на кой гласуваме доверие. И да получим подкрепа от място, което сме отхвърляли като възможност. Пазете се от непочтени приятели и кражби.

В край на седмицата ще сме готови да пътуваме. Но това пътуване ще е с цел да се откъснем от всяка болка, от трудните разговори. Ще сме склонни да загърбим всичко, което ни носи огорчение. За да търсим интуитивно нов бряг и хоризонт, където да се чувстваме като новородени. Едно малко бягство от трудностите. С голямо значение за емоционалния ни свят. На някои от нас може да се наложи да преплуват своите емоции – метафорично. За да пожелаят ново начало. Време за избори.

Съвсем скоро в една от таро групите се обсъждаше Шестица мечове. За съжаление дискусията беше заключена. А при мен дойде една интересна асоциация за тази карта. Харон – лодкар, който пренася душите на мъртъвците в река Стикс в подземния свят. Така и ние понякога се нуждаем от някой закрилник, който да ни помогне, преведе през мъртвите емоции, през мъртвия ни вътрешен свят. За да пожелаем отново да се събудим. С по-малко тежест.

Последната карта в колодата е Двойка жезли. Една седмица на изборите, на кръстопътните решения, на мечтанието за едно по-светло бъдеще. Бъдете озарени. И преплувайте смело до новите емоции и бряг.

Пожелавам пълноценни летни дни и шарени емоции.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии