Emma и картите: Седмична подредба – 04.12 – 10.12

Мили приятели, новата седмица идва с ретрограден Меркурий, пълнолуние в Близнаци и много нептунова енергия. Не съм изненадана от подредбите, които изтеглих. Те са в синхрон с астрологичната обстановка.

За новата седмица избрах съветите на две таро колоди и една ленорман. Може да избираме между Паулина таро, Златното таро, Арабски ленорман.

 

Вариант 1

Реших да използвам Паулина таро, защото ми липсваха колоритните и приказни герои, които са изрисувани.

Изтеглените карти са:

  1. Шестица пентакли
  2. Крал жезли
  3. Двойка жезли

Една противоречива седмица. С различни настроения. Първите дни от седмицата може да сме настроени в духа на пълнолунието с нептунов характер. Шестица пентакли е свързана с милосърдието, особено насочено към хора в нужда. Към тези, които си нямат. За да има обмен на енергия. Възможно е да ни се иска да споделяме своите ресурси с другите. Намирането на баланс може да ни води – в даването и получаването. Може да даваме и получаваме подаръци. Сега е времето да помислим за предстоящите празници. И да вложим малко средства в подаръчета, които бихме искали да зарадват близките ни. Вселената ще ни се отблагодари. Сега е време и за равносметка дали материалните успехи съответстват на нашите емоционални нужди. И дали в партньорствата има равенство. Под номер 6 в големите аркани се намират Влюбените – нуждата от съюз с друг човек, нужда от компромис. И вземане на решения относно минало и бъдеще. Шестица пентакли напомня да преосмислим какво даваме и получаваме. И дали полученото не ни поставя в неизгодна позиция, макар привидно да сме получили онова, за което сме мечтали.

В средата на седмицата може по-ясно да се свържем с истинските си желания. Крал жезли е самоуверена карта. Ще ни се иска да утвърдим себе си. Да поемем в посока, която повече ни допада. В която защитаваме личните си интереси по-умело. И дори това да изглежда малко егоистично. Може да попадаме в ситуации, в които се налага да заемам лидерска позиция. И с нашата харизма да вдъхновяваме околните да ни следват в постигането на целите ни. Време е да помислим какво наистина разпалва огъня в нас. и да го последваме. С една идея за дългосрочни промени.

В край на седмицата ще трябва да направим избор. Или противоречивата ситуация изисква да вземем решение. Дали да отстояваме новите си идеи, които ни водят напред към нови хоризонти. Дали да останем на позицията, в която се намираме. Сега е време да създадем свой собствен стил. И да се откъснем от другите, за да изявим своята индивидуалност.

Последната карта в колодата е Деветка чаши. И няма нищо страшно и неестествено в желанието ни да усетим радостта от живота отново. Дори да изглежда малко егоистично. Да помислим за своите емоционални болки и как да се справим с тях. Преди да се търкулне Колелото на Съдбата, нужно е да останем малко насаме със себе си. И в това отшелничество да открием онова пламъче, което създава живот в душата ни. Деветките са специални карти. В тях сме сами със себе си. В тях се учим първо сами да усещаме радост от живота.

 

Вариант 2

Златното таро също има изцелително послание.

Изтеглените карти са:

  1. Кулата
  2. Четворка пентакли
  3. Отшелникът

Избралите този вариант на седмична подредба, може да са малко стресирани от появата на Кулата в първа позиция. И несъмнено още в първите дни от седмицата ще се налага да се справят със стресовите ситуации, в които плановете се променят ненадейно. Тази седмица ще е трудна, ако настояваме всичко да върви в посоката, която сме задали. И не сме склонни да се оставяме в решенията на Вселената. Явно има нещо нередно, което сляпо следваме. И е наложително събития, които идват от външна посока, да ни наместват. Е, няма да е идеално лесно. Може малко да изпитваме стрес от това, че всичко планувано се разпада. Мой съвет е повече доверие към Вселената. Явно сме построили „постройки“, които няма да издържат напора на времето. И се налага да бъдат срутени тези кули, особено въздушните. За да можем в пълна свобода да творим живота си отново.

Това разместване никак няма да ни хареса. И в средата на седмицата ще ни се иска на всяка цена да запазим статуквото. Да запазим постигнатото. Дори прекалено ще се вкопчваме в наличното. Четворка шентакли е много материална карта. Често забравяме за по-духовните неща, защото с всички сили се стремим да запазим „съкровищата си“. Е, през тази седмица може и да се разделим с някоя скъпоценност.

И в последните дни от седмицата ще направим пълен обрат в поведението си. От прекаленото стискане на материалното, до отдръпване и нужда да открием своята вяра. Отшелникът изисква малко усамотение. Да забравим за миг за материалното. Да обърнем поглед към себе си. Може да усещаме, че сме се загубили и около нас е непрогледна тъмнина. Но тук е времето да осветим пътя си със сърцето си. С онази искра живот, която трябва да разпалим. И преди да тръгнем напред отново, да излекуваме всичките си болки. За мен 9 голям аркан се свързва с Хирон. Или как сами трябва да предъвчем болките си и от тази горчилка да извлечем лекарството, което ще ни изцели. В това преосмисляне ни трябва тишина. За да чуем по-лесно шепотите на душата ни. Към която може да сме позагубили посоката. Заради това е необходимо да се отдръпнем от социалния живот. И насаме със себе си да се лекуваме.

За да ни помогне Вселената с късмет, трябва и ние малко да побутнем своето Колело. Или поне да премахнем прътовете, които спират движението ни и са във вид на болки и рани.

Последната карта е Седмица пентакли. Упоритата ни работа – около и в нас, тя ще ни донесе резултати. Е, може да очакваме по-богата реколта от делата си. Но след тази бурна седмица, вълшебство е, че ще имаме резултати.

 

Вариант 3

Ленорман ме срази със своето откровение. Но понякога има и такива седмици. В които се нуждаем от повече резки решения.

Изтеглените карти са:

  1. Коса
  2. Лисица
  3. Камшик

И трите карти са с особено значение. И не се славят с най-голяма позитивност. Но понякога се налага да преминем през определени затруднения, за да променим ситуацията, в което сме попаднали.

В първите дни от седмицата събитията ще идват внезапно. И ще носят резултати, които може да не сме очаквали. Това е време за раздели. И не винаги ще са по наша инициатива. Вселената ще ни помага в дългосрочен план, премахвайки, срязвайки всички онези навици, зависимости, хора, ситуации, които са отравящи ни. Може да наболява от този развой около нас. Но положителното е, че събитията ще са бързи, мигновено разсичане и резултат. Пазете се от инциденти и при работа с остри предмети.

Тези трудни мигове от първите дни могат да засилят своята негативност, ако сме допуснали около себе си измамни хора. Които се опитват доста хлъзгаво да се възползват от ситуацията, в която се намираме, особено ако сме в слаба позиция. С нечестни действия да подкопават сигурността ни. Единствен полезен ход за нас ще бъде да действаме и мислим много бързо. Да сме адаптивни и да допускаме мигновените идеи да ни водят към измъкване от трудното положение. Ще се наложи ние самите да сме адаптивни. И добре да се ориентираме за правилата и как по-точно да ги заобиколим, за да запазим целостта си.

В последните дни от седмицата назряват конфликти. Или ще се чувстваме принудени, изнудени, подиграни. Заради наши и чужди действия. Бъдете внимателни при общуването с другите. Но тази смутна ситуация изисква от нас прочистване. И да, наистина може да наболява. Но е крайно време да изстрадаме, изживеем, стигнем до онзи момент, в който сме готови да изметем живота си от нанесените мръсотии. Явно ситуацията и средата около нас ни носят болка и унижение. И настъпва момент за болезнено прочистване.

За да достигнем до стабилността, за да се закотвим и имаме просперитет (Котва/35=Коса/11+Лисица/14+Камшик/11), трябва да изстрадаме нашите грешки, да премахнем ненужните хора и навици, да сме адаптивни към промените, разделите. Предпразнично прочистване – нима е толкова лошо?

Последната карта е Мечка. Бъдете внимателни при работа с пари, особено в отношенията с роднини. За да не се окаже, че точно там се крият хитрите лисички. И въпреки трудностите през седмицата, ще имаме своите благодетели, които ще ни закрилят.

 

Бъдете успешни, приятели. Новата седмица е подвластна на пълнолунието в Близнаци и ретрограден Меркурий. Сега е време да потърсим истината. И да се срещнем със своите илюзии за себе си и околните. По тази причина картите са малко по-напрегнати. Отразяват астрологичната обстановка и нуждата от предпразнично прочистване. Не забравяйте, че съвсем скоро Слънчо ще има повече време с нас. И нарастващ ден/светлина, ще ни носи повече яснота. Но докато дойде това магично време, трябва да се спуснем в мазето на сърце и душа. И да прочистим тези интимни пространства.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии