Голямата пирамида в Гиза: Огромна енергийна машина?

Възможно ли е, изследователите да са открили доказателства, че Голямата пирамида в Гиза е гигантска енергийна машина?
Международният проект, наречен "Scan Pyramids" разкри първите си резултати след извършване на топлинни сканирания във вътрешността на Голямата пирамида в Гиза. Резултатите са умопомрачителни. Експерти, които са анализирали Голямата пирамида твърдят, че има "топлинни аномалии", които идват от вътрешно помещение в Голямата пирамида. Фактът, че има топлинни аномалии във вътрешността на Голямата пирамида е една загадка, тъй като се е смятало, че температурата във вътрешността на пирамидата винаги е постоянна и е равна на средната температура на Земята, 20 градуса по Целзий (68 градуса по Фаренхайт).

Сега, след като са извършили сканиране с помощта на термални камери, учените са обособили няколко сектора във вътрешността на пирамидата, които те не могат да обяснят. Специализираните камери открили температурни колебания в три съседни камъка на дъното на структурата.

pyramidЕдин от изследователите на "Scan Pyramids", казва: "Не знаем какво е то, може да е друг материал, коридор или нещо друго ... трябва да се консултираме с други учени. Би могло да бъде и горещ въздух, който излиза от пирамидата ".
Докато изследвали пирамидата проф. Mamdouh el-Damaty казва, че има нещо като малък коридор в земята, който води до основата на пирамидата, достигайки район с различна температура.
Тази констатация оставя на заден план, множество теории от миналото, които предполагат, че Голямата пирамида в Гиза не е гробница, както се е смятало. Има теории, които предполагат, че пирамидата, всъщност е гигантска електроцентрала, която облича като броня Земята с природна енергия и я усилва по някакъв начин. Тази теория е считана като абсурдна от скептици, които смятат, че подобно нещо е невъзможно.

pyramid_city_by_blueroguevyse-d72v4j7
Credit: blueroguevyse.deviantart.com

"Сканирането" на Пирамидата с инфрачервена технология позволява на експертите да идентифицират три горещи точки в средата на пирамидата, които също имат по-висока температура, отколкото останалата част от блоковете. Тези аномални открития предполагат, че по някакъв начин, идва топлина под пирамидата. Тази топлина е била намерена на източната част на Великата пирамида на нивото на земята, което е довело учените да предположението, че може да има много скрити помещения, вградени в голямата пирамида, като едно от тях вероятно е причина за откритата температура. Scan Pyramids доказа още веднъж, че Голямата пирамида в Гиза е невероятна древна структура, изпълнена със загадки и мистерии, които не могат да бъдат разгадани все още.

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация
Editor Recommended
Препоръчана от редактор
Top Facebook Reach
Топ Фейсбук Обсег

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.