Хората са живели заедно с дракони и динозаври?

Вярвате ли в дракони? Ако отговорът е "Не", едно наистина забележително откритие на "драконски череп", който е бил открит от група палеонтолози преди няколко години, може да промени предишните ви убеждения! Ако можете да се отдадете на въображението си поне за малко и да си представите един чифт крила върху гъвкаво и мощно тяло, свързвайки ги с открития череп, ще получите автентичен дракон. Откритите останки, за които се предполага, че принадлежат на истински дракон, били изкопани от тричленна група на любители палеонтолози през 2003 година и привлекли любопитството на редица учени към черепа на това древно създание. На снимките можете да видите дори няколко гръбначни прешлена, като това вероятно е най-доброто доказателство, че става дума за истински дракон, който някога е живял на Земята. Главата е била открита в образуванието Hell Creek в северозападната част на Южна Дакота, САЩ, а открития череп е дарен на Детският музей на Индианаполис.

Dracorex-Hogwartsia-skull
Открития череп на Dracorex Hogwartsia е дарен на Детският музей на Индианаполис

Dracorex Hogwartsia, както е наречено създанието, може да звучи шеговито, понеже произхожда от два различни източника - Dracorex от латински, което означава "Кралски дракон" и Hogwartsia, което идва от името на училището по магии Хогуортс, от историята за Хари Потър.
Почти непокътнатият череп, открит в Северна Америка, обаче доказва, че това не е някакъв фарс, и че рогати гущери с нокти, а вероятно и добре развити крила, са бродили по Земята, в древното й минало.

2093
Човек яздещ динозавър - събитие гравирано върху един от Камъните от Ика

Според изследователите, изключително вероятно е многобройните легенди от цял свят, които изобразяват срещи на хора с дракони, да са реални спомени на древните хора, които също използвали скалните рисунки, за да изобразят своя живот заедно и с динозаврите. Човек, качен на гърба на динозавър, или човек вървящ в близост до динозавър, можете да видите например в прочутата колекция с Камъните от Ика. Почти една трета от колекцията съдържа рисунки на динозаври и млекопитаещи, които според съвременната наука, са измрели до появяването на човека в Америка...

dracorex_hogwartsia_1_by_baryonyx_walkeri-d3adx98
Dracorex Hogwartsia би изглеждал така
66fef2d7-ac40-4f46-84db-5a1b31b5dc5e
Възможно е, човекът да е живял по времето на динозаврите и драконите

Звучи фантастично, но случая с Dracorex потвърждава много истории, свързани с дракони от различни култури, които показват, че такова минало действително е съществувало, и спомените от онези дни, когато хората са ходели редом с драконите и динозаврите, са запазени живи чрез западните медии, книги, драконови печати, филми и фолклорни истории.
Има множество разкази, отнасящи се до понятието "дракон". Легендата за Гилгамеш изобразява как древен вавилонски герой убива гигантско влечугоподобно създание на име Khumbaba в кедровата гора. Други истории от ранните британци, дават описание на първите европейски отношения с влечугоподобни същества, едното от които убило и погълнало Крал Morvidus на Уелс, приблизително 336 г. пр.Хр. Друга подобна история напомня за крал Peredur, който успял да убие дракон в едно място, наречено Llyn Llion, в Уелс.

Известната англосаксонска поема "Беоулф" говори за Beowulf на Скандинавия, който бил наистина опитен в убиването на чудовища, по известен специално с убийството на морското чудовище Грендел и неговата предполагаема майка, но също така и на други морски влечуги. Историята също напомня за начина, по който скандинавския герой умира в битка, на възраст 88 години, когато той се опитал да убие летящо влечуго.

Изненадващо, дракони и динозаври също са описани и в Библията. Книгата на Йов говори за гигантско тревопасно създание - "Ето сега речния кон, който съм направил, както и тебе; Яде трева като вол. Клати опашката си като кедър; Костите му са като железни лостове; Ето, ако би придошла река, той не трепери; Не се смущава, ако би се и Йордан устремил по устата му.... "Йов 40: 15-24.
Втората история описва вида на голямо огнедишащо животно - "Можеш ли да извлечеш Левиатан с въдица...; Даже от изглежда му, не отпада ли човек? Няма човек толкова дързък, щото да смее да го раздразни...; Той се гордее с наредените си люспи...; Когато киха, блещи светлина, И очите му са като клепачите на Зората...; Из устата му излизат запалени факли...; И огнени искри изкачат...; Из ноздрите му излиза дим...; Дишането му запаля въглища, и пламъка излиза из устата му ...." Йов 41: 1-43.

dd2c420e82a95b0e04366c87dd04af63
В образуванието Hell Creek, при разкопки, официално са открити останки от различни видове динозаври

Версия на библията на Крал Джеймс, използва думата "дракон" не по-малко от 20 пъти в Стария Завет, след като метафорично, представя Фараона - Крал на Древен Египет като змей, а друг път се позовава на животни, както следва: "... най-младото лъвче и дракона ще са под нозете ми, "Псалм 91:13," и "...ще превърна Ерусалим на грамади и за жилище на дракони...", "Еремия 09:11.

В Китай, драконът се използва, като национален символ и емблема на кралското семейство до 1911, когато е основана Република Китай. Въпреки това, много китайски фестивали пазят паметта за дракона жив чрез своите колоритни фестивали. А динозавърско яйце с диаметър от един фут е намерено във Франция и сега е демонстрирано в Университета Рединг в Англия. Според науката, само 530 вида динозаври са били открити и са им дадени имена до момента, с приблизителен общ брой от над 1800 вида. Всичко това, дава ясна представа, че скрити дълбоко в земята останки на дракони и динозаври, очакват да бъдат открити, ако повече от 70% от видовете съществували в древността, са все още непознати за нас. Възможно ли е всички тези истории да се отнасят за реални срещи на човека с дракони и динозаври, във време, когато човека е бил принуден да дели земята с тези митични същества? В края на краищата, легендите могат да бъдат истински истории, предавани устно, които по-късно са се превърнали в митове. От снимките, можете да се уверите, колко много фосили на динозаври сме открили до момента и да си зададете въпроса, нима не е възможно да открием и човешки останки, лежащи до тези на динозавър или на дракон, някой ден?

Топ Фейсбук обсег