Храмовете на човечеството Даманхур: Извънземни, пътуване във времето и нео-Атлантида

Роден от видение за установяването на следващата Атлантида, пропит с дълбока и универсална идеология и забележителни произведения на изкуството, Храмът Даманхур е може би 8-то чудо на света. Историята на "Градът на Светлината" започва с родения през 1950 г. основател на „Даманхур“ – Оберто Аирауди, който предпочита да го наричат Фалко. Той казва, че детството му е било необичайно. Освен способността да лекува физическите страдания на своите близки, той вярва, че е получил плановете за „Храмовете на Човечеството“ от извънземен космически кораб, докато бил някъде високо на италианските възвишения Монти Пелати. Скоро дизайн, архитектура и стратегии се превръщат в една общност доминирана от един духовен учител - Водач - Фалко. Даманхур крие в своето създаване удивителна мистерия. Общността създадена и ръководена от Фалко построява масивен подземен храм, забулен в тайнственост над 20 години.

Магическия чар на Даманхур

Тази снимка на Даманхур - Храмовете на човечеството е благодарение на TripAdvisor

Описанието на Даманхур звучи съблазнително! То говори на сърцето, душата и духовните ни вярвания. Основната хипотеза е, че животът в тази Вселена, във всичките му проявления, произхожда от една божествена матрица. Тази сила е по-голяма от самата Вселена, така че за да влезе в света на формите, тя трябва да се раздели на много по-малки сили. Някои от тях имат физическа форма, други не. В Даманхур тази сила се нарича Човешка Първична Божественост и всички проявления на нейната същност на фините или нематериални равнини образуват онова, което се нарича духовна екосистема. Концепцията за Даманхур, кръстен на древен египетски град, започва преди 1975 г., близо до Торино, Италия. По това време основателят, Оберто Аирауди (1950 - 2013), известен още като Фалко Тарасако, започва публично да говори за природата на Вселената, за паранормалното и натуропатичната медицина. Оттам Фалко създава курсове за медитация и установява процес за духовно освобождение и просветление. Нововъзникналият университет на Олами в Даманхур е фокусиран върху обединението на материалното, духовното и технологичното, като изглежда, че това е благородна предпоставка за изпълнение и преследване на целите му. След създаването на местна “Даманхурианска” група, Оберто Аирауди и 24 ученика стават първите членове на Даманхур. През 1978 г., три години след обединяването им, те започват да строят „Храмовете на Човечеството” - насочен към възкресяването на идеологията и практиките, намерени в древния митичен град Атлантида. Първоначално италианското правителство се борело с даманхурите и заплашвало да разруши храма, но в крайна сметка го обявяват за „Осмото чудо на света“. Понастоящем в Даманхурската федерация живеят около 750 души. Те имат своя собствена валута, „кредито“ (равноправна на еврото) и свой свещен език. Те редовно посрещат нови граждани, посетители и туристи. Ръководната структура включва традиционен Сенат, който се избира от общността. Сенатът назначава група духовни водачи, най-висшият авторитет в Даманхур.

Видовете "граждански класове" в Даманхур

Граждани:

Клас А - споделят собствеността върху личното си имущество с комуната и живеят на място по всяко време.

Клас Б - даряват пари и трябва да живеят в Даманхур поне три дни в седмицата.

Клас В - не се изисква да живеят на място.

Само гражданите от клас А могат да използват машината на времето. Момент! Има и машина на времето?!

Даманхур - машината на времето и пеещите растения

Даманхурите вярват, че растенията могат да общуват и да пеят. Аз също. Те дори са разработили технологично оборудване, което позволява на хората да чуят мелодиите от цветята. През 1997 г. групата разкри, че са отключили тайните за пътуване във времето. Даманхурите казват, че е по-безопасно да се пътува дълбоко в историята, отколкото да се пътува в близкото минало, което може да промени неблагоприятно текущите събития. Машината увеличава психичната енергия на човека и по някакъв начин позволява да се пренесе в предишно или бъдещо време и пространство. Общността на Даманхур е посветена на езотеричните изследвания, проучвайки нещата в пресечната точка на артистичността, съзнанието, духовността, технологията и материалния свят.

Идеята за култа на Даманхур

Тази снимка на Даманхур - Храмовете на човечеството е благодарение на TripAdvisor

Те твърдят, че не само активно изследват пътуването във времето, но също така казват, че възстановяват Атлантида, сътрудничат си с извънземни и общуват с вечното съзнание. За посвещение в новата епоха, този трифект на идеите е Светият Граал. Те дори имат свои собствени правила за брака, които звучат невероятно разумно. Вместо доживотни договори, бракът в Даманхур се основава върху предпоставката за подновяване. Вие и вашият партньор давате съгласието си или заветното "ДА" за определен брой години, след което подновявате обетите си. Очарователно!

Представете си, че пещерите Петра в Йордания се сливат с Гранд Каньон, умножете ги по 1000, след това добавете много духовни произведения и положителна енергия. "Храмовете на Човечеството" са построени, за да събудят чувството за свещеното, дремещо във всички нас. Това подземно убежище е над 4000 кубически метра, основано на принципите, заобикалящи древната легенда за Атлантида и покрито със сложни стенописи. Има 100 ярда от тунели и уникална група гигантски камери, включително Зала на Водата, Зала на Земята, Зала на Сферите, Зала на Металите, Синият храм и Лабиринта. Храмовете станали обществено достояние, когато бивш член решил да си възвърне имуществото, което е дал на общността. Той разкрива, че храмовете са построени тайно в продължение на 17 години и все още са в процес на изграждане.

Възможно е само 15% от първоначалната визия да е построена. За построяването на храма не са ползвани архитектурни планове и няма сложно инженерство, тъй като цялата работа е извлечена от скиците, направени от основателя Фалко. По стените на храмовете ще видите математически и древни символи, които обикновено се разбират от посветените, които живеят там. Залите се използват за молитва, ритуали, обществени събирания и за индивидуални духовни цели. Една от идеите тук е членовете на общността да изпращат духовни и молитвени послания към Космоса, извънземните и вечното съзнание. Следващият строителен проект на Даманхур е Храмът на Народите, който ще бъде построен на пресечната точка на Синхроничните линии, за които се предполага, че са полезни за психическо и духовно изравняване.

П. С.: Извода, който правя сама за себе си е, че трябва да вярваме в нас самите. Да разберем, че можем всичко, да развиваме мозъка и духовно да израстваме.. Да допускаме и анализираме всяка хипотеза, да търсим отговорите на всеки един въпрос, който ще ни помогне да разберем, че ние можем да пътуваме във времето, да комуникираме телепатично. Лично на мен ми се е случвало да засичам мислите си с тези на човека отсреща и усещането е, все едно знанията и това, което искаме да произнесем, се среща и застават едно пред друго.. Също така, знам, разбирам, че не съм това, което съм, има нещо, което отвътре ме кара да търся, научавам, да разбера коя съм, от къде съм дошла, какво правя тук, къде е моето друго място, какво е извън земята.. Надявам се да намеря отговорите..

Повече снимки вижте ТУК

Top Facebook Reach
Топ Фейсбук Обсег

Превод: Ива Черногорска
Редактор: Sonic - Николай Ненков
По материали от Интернет

Видео по темата: Пеещите цветя (английско аудио)