Инсайдерът Боб Лазар: 30 години Алфа и Омега

59-годишният американски физик Робърт Скот Лазар, или просто Боб Лазар, често е наричан месия на уфолозите.

Той е този, който преди 30 години каза на целия свят, че военната база Зона 51 (Area 51) крие в дълбините си извънземни технологии и развива тайни летателни апарати, базирани на тях.

Разказите на Лазар имаха мощен ефект и влияние, не само върху развитието на уфологията и конспирацията, но и върху филмовата индустрия, включително известната поредица „Досиетата Х“ (The X Files).

През 80-те години, Лазар е работил в Комплекса за изследване и развитие в Лос Аламос, а по-късно в базата, намираща се в близост до Зона 51. Той лично е участвал в разработването на гравитационни двигатели, базирани на технологии, произлизащи от извънземни кораби.

Боб Лазар

През май 1989 г., Лазар се явил в специално интервю на журналиста Джордж Кнап (George Knapp), от телевизионен канал в Лас Вегас, под псевдонима Денис и със скрито лице. Той разказал как е работил в S-4, близо до Зона 51 и местността Грум Лейк (Groom Lake), и за скритите авиационни хангари, които се намират в подножието на планината.

В същото интервю, Лазар разказва, че е участвал в работа върху летящи обекти, подобни на НЛО, от които в хангарите имало 9 броя.

Няколко месеца по-късно, Боб Лазар отново дава интервю за Кнап и този път се появява под истинското си име и без да крие лицето си. Той казва, че обектите са работили с елемент 115. След 4 години, през 2003 г., това вещество официално е открито и е обявено. А принципът на работа на двигателите на летателните апарати се основава на гравитационни вълни.

Тогава, Лазар казва, че лично е видял документи, които описват участието на „сивите“ извънземни в човешката история, поне през последните 10 хиляди години.

Историите на Лазар веднага се появиха на главните страници на много вестници и списания, и предизвикаха вълна от дискусии с критика, но и с тълпи от фенове. В цялата история на уфологията, това бил най-големият момент, когато милиони хора по целия свят се заинтересуваха от НЛО и извънземни.

Оттогава, Лазар рядко е интервюиран, но наскоро участва в документалния филм „Боб Лазар: Зона 51 и летящи чинии“ (Bob Lazar: Area 51 & Flying Saucers), режисиран от Джереми Корбъл (Jeremy Corbell).

Според Лазар, оттогава американското правителство не е могло да му прости за „разкриването на държавна тайна„. През 90-те години редовно е бил заплашван, дори съпругата му. Включително е заплашван, че ще понесе голяма отговорност за „шпионаж„.

Съдейки от новия филм, Боб Лазар се е променил от 1989 г. насам. Той все още е със същата прическа, както и е останал спокоен и разумен. Той никога не е изглеждал като „луд фен на НЛО“ или човек с умствени проблеми, така че не е изненадващо, че много хора вярват, че думите му наистина са верни.

Лазар казва:

„Моите изказвания промениха целия ми живот и най-вече за по-лошото. През цялото това време, положителните неща в живота ми бяха много малко. Ако ми дадяха втори шанс, сигурно никога нямаше да разкажа цялата история. Сега съм сигурен, че щеше да е по-добре да мълча.„

Според Лазар, той все още получава много писма от феновете, които се интересуват от начина, по който животът му се развил след изявленията му, както и от пресъздаването на онези „смесени и смешни истории“, които редовно разпространява пресата за него.

Лазар живее със съпругата си в Мичиган и работи за проекта „Обединен ядрен синтез“, който продава химикали и инструменти за лаборатории. За учудване на феновете, той не се интересува от уфология и не следи НЛО статии в пресата. Той споделя:

„Не следя за НЛО и не се интересувам от теории за извънземен живот. Привлечен съм само от съвременните технологии. Ако можем да контролираме и развиваме такива неща, ще променим целия си свят“.

Лазар не се смята за параноик, но е уверен, че правителствените агенти все още го наблюдават, дори 30 години по-късно. Често има чувството, че е гледан тайно.

Журналистът Джордж Кнап, който помогна на Лазар да разкаже за тайните на Зона 51, е сигурен, че страховете на Лазар не са безпочвени. Кнап казва:

„Къщата му беше многократно разбивана, както и колата му. Имаше време, когато неизвестни хора му звъняха по телефона и го заплашваха!“

Режисьорът на филма – Джереми Корбъл, също е съгласен с това:

„През всичките тези тридесет години, непрекъснато се опитваха да „дехуманизират“ Лазар. Да го изкарат смешен и луд. Историите му да се наричат ​​фалшиви и да се опитват да ги изкривят. В продължение на 30 години, единствено критиците на Боб Лазар получаваха думата. Филмът ми е дългоочакваният отговор на всички тях.„

Автор: Orion
По материали от Интернет