Изгубеният град на Атлантите

Изгубения град Атлантида не е дълбоко под океана!
Древната столица е погребана под пясъците на пустинята Сахара!
Археологът д-р Карла Сейдж посочва, че според древните описания, микенската, критянинската и египетски цивилизации, всички търгували с Атлантида, което би било малко вероятно, ако тя лежеше в Северния Атлантически океан, както вярват много изследователи.

atlantis-ruins
Графично изображение на потъналата Атлантида

"Атлантида е била на разстояние лесно достъпно от Троя и другите градове-държави на Средиземноморието", казва тя и добавя: "Вярвам, че Атлантида е била столица на една огромна империя със северно-африкански пристанища в залива Сидра. Атлантида е била унищожена не от земетресение, наводнения или вулкани, но от постоянното движение на пустинните пясъци, които накрая затрупали цивилизацията. Империята не е потънала в морето, както се предполага и приема в наши дни - тя е погълната от дюните."
Докато теорията противоречи на традиционните възгледи за Атлантида, д-р Сейдж посочва доказателства, с които подкрепя вероятността Атлантида, да е била погребана под пясъците на Сахара.

warriors_by_Roboto_kun

Номадски пустинни бедуини, особено след пясъчни бури, често виждат мраморни колони стърчащи от дюните, особено в близост до планината Ахаггар в южната част на Алжир, разкрива британският експерт.
Още по-изненадващо е едно откритие на учените, че в рамките на сравнително скорошен период от време в геоложко отношение, региона Сахара се е радвал на умерен климат, което го прави идеално място за възникването на човешка цивилизация.
"Преди 11 000 до 12 000 години, когато древните гърци твърдят, че Атлантида процъфтявала, Сахара има буйни гори и плодородна земя." отбелязва Д-р Сейдж.
"Гравираните рисунки в субсахарските скали по това време, изобразяват жирафи движещи се свободно. Археолозите са открили също пиктограми на домашни животни, теглени от коне колесници, както и големи кервани. Потвърждаващи, че търговията е играла важна роля в региона. Но тревожно бързо преобразуване на региона от рай до суха пустиня, е заличило земеделието и убило добитъка."

Your-Island-Paradise-by-zimfin

"Твърде вероятно е, пясъка да е засегнал империята, колелата на керваните потъват, като това прави пътуването и движението почти невъзможно, което слага край на една империя, изградена основно на търговията.", казва д-р Сейдж.
"Това е било, около 100 г. пр.н.е., когато хората започват да използват камили за превоз в региона. Нововъведението, идва твърде късно за Атлантида, отдавна погребана и забравена под дюните."

The_Fall_of_Atlantis_by_Gaius31duke
Повечето съвременни експерти са съгласни, че теорията за потъването на Атлантида във водата е неточна. През 1912 г. учения Алфред Вегенер показа, че известните континенти си пасват заедно като пъзел и са се разделили през вековете. Въпреки че Платон, като се позовава на ранните описания, пише за водния край на великата Атлантска цивилизация, д-р Сейдж вярва, че древногръцкия философ е изтълкувал погрешно египетска дума, означаваща "движение на водата."

Post_Atlantis__Sacred_Lands_by_EyeSeeBlack
"Не вода е обляла Атлантида, а оттеглянето на вода от региона, което е предизвикало бедствието", казва тя.
Експертът се надява да ръководи международна експедиция, включително археолози от САЩ, Великобритания, Франция, Египет и Саудитска Арабия, която ще изследва 3,5 милиона квадратни мили пустиня, използвайки високо-технологично оборудване в търсене на следи от изгубената империя. "Убедена съм, че заровена под тази огромна и суха ничия земя, ние ще намерим Атлантида!", казва д-р Сейдж.

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация
Top Facebook Reach
Топ Фейсбук Обсег

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
Основно изображение на статията: erebus-art