Изкуствени структури са заснели Curiosity на Марс и New Horizons на Плутон?

На 20 юли, марсоходът Curiosity  е заснел необичайна структура - триъгълен обект, находящ се между скалите на върха на планинско образуване. mars curiosity nasa ufo anomaly structure (5)Възможно ли е това да е малък космически кораб? Или може би е някакъв вид космическа сонда или пък строителна конструкция? Може само да се предполага, какъв е триъгълния обект, видим на снимките. Факт е, че часове след публикуването на снимките на сайта на мисията, точно тези изображения някак мистериозно изчезнаха. Дали са били преместени в друга категория или са изтрити, няма никаква официална информация. Анонимен уфолог е успял да публикува в собствения си блог част от снимките, като е посочил необичайните си открития по тях. Уфологът твърди, че е отправил запитване към екипа на НАСА, ангажиран с анализирането и обработването на снимковия материал, предоставен от марсохода, относно посочените на изображенията обекти, но оттам не са го удостоили с никакъв отговор. 

mars curiosity nasa ufo anomaly structure (3)

Наскоро, друг блогър също сподели свои анализи на снимки на Плутон, направени от мисията "Нови Хоризонти". 
Авторът изложи своя версия относно откритите аномалии, на снимки на Плутон:
“На снимките можем да видим определени огромни правоъгълни строителни конструкции на повърхността на Плутон. Те минават по диагонал към пикселите със значително по-малък размер, така че може да се твърди, че линиите не са свързани с пикселизацията. Те не могат и да са артефакти, тъй като това не е JPEG файл, а TIFF изображение.

Някои от тези възможни извънземни градски структури са около една миля в диаметър. Те трябва да са много големи, защото е възможно да се видят от такова разстояние, където се е намирала историческата мисия на НАСА “New Horizons”, която прелетя покрай Плутон.

Някои от тези диагонални структури могат да бъдат приписани на хроматичната аберация и че това са композитни изображения, съставени от две снимки. Но по-големите структури имат сянка, така че аз не виждам как те биха могли да бъдат обяснени по друг начин освен като някакъв вид съоръжения. ”

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.