Януари 2018 – месечна подредба

Моята месечна подредба за първи месец от новата 2018 година успя да доплува до вас, приятели. С малко закъснение, но улових момента, за да се върна към традиционните ни занимания.

Януари месец заяви себе си много силно с пълнолунието в Рак. А в последен ден от месеца предстои поредното затъмнение по оста Лъв/Водолей. Годината започва вълнуващо.

Изтеглената подредба за месеца е като драматичен южняшки сериал. Има от всичко по много – емоция, драма, идеи за решения. Пожелавам шарени мигове през януари месец, приятели.

Изтеглените карти са:

Осмица жезли
Петица мечове
Шестица чаши
Колесницата
Аз съм заявявала многократно свой интерес към тази особена връзка между картите таро и астрологията. Понякога ситуацията е безкрайно буквална. Осмица жезли е под влиянието на Меркурий в Стрелец. В текущ период Меркурий транзитира през Стрелец и след 10 януари ще направи ингрес в Козирог. Дори картите заявяват колко важни са тези последни дни, в които Меркурий е в Стрелец.

В началото на месеца е много вероятно да се впускаме много бързо, ненадейно в разговори, общуване, пътувания. Да разменяме съобщения. Ще сме устремени да наваксваме всичко, което сме позарязали около празничните дни. Дори да ни се струва, че няма да се справим с поетите ангажименти, ще имаме късмет да се вместваме в уговорките, графиците. Бих посъветвала към малко повече внимание при общуване с околните. Меркурий в Стрелец няма „цедка“ на устата. И Осмица жезли също е много бърза, дейна карта. Идеите бързо могат да се реализират. Но и припряността може да стане причина за неочаквани неприятни последици.

С Петица мечове след тази толкова активна карта, явно ще се налага да защитаваме своите идеи. И наши предходни действия могат да са причина за повече напрежение с околните. Възможно е да има моменти, в които се чувстваме унижени. И да се въвличаме в скандали с околните, за да защитим себе си. Втората седмица от януари не е най-подходяща за преговори. Ще сме склонни да налагаме силом своите виждания. Това положение би могло да се развие в добра посока, но само ако успеем да обогатим себе си с нова гледна точка.

След битките е време за малко почивка. И завръщане към онези места, които усещаме като свои. И няма как да се разминем без малко носталгия, малко спомени за отминали времена, в които сме се намирали в ситуации много по-лесни и безгрижни. Но тук и сега трябва да се научим да търсим баланс между миналото и бъдещето. И да излизаме от този замечтан свят на спомени, в който ни е уютно. Дарявайте любов, приятели. Безусловна. По детски чиста. Може Вселената да ни среща с хора от нашето минало. И това да е причината за ретроспекцията свързана със спомените.

В последните дни на месеца ще ни се иска отново да се върнем към реалността. И към своята посока към триумфа. Ще сме прочистили пътя пред себе си от тази емоционалност, драматичност, спомените от миналото. Амбициите ни ще се завърнат. Желанието ни да продължим напред – също. Ще имаме смелостта и решителността да оставим зад себе си всичко от миналото. И да поемем по един нов път. Колесницата ни приканва да хванем здраво юздите на живота си. И да сме решителни, когато следваме своята посока. Да имаме стратегия, която да ни изведе до триумфален успех в начинанията.

Последната карта е Двойка чаши. Всички изпитания и трудности водят до онзи момент на взаимен компромис. И необходимостта да създадем връзка с друг човек. Подкрепата от близките може да е ключова през месеца. Или ние самите да сме склонни да търсим радост в отношенията с околните.

Сякаш в край на месеца ще се събудим истински и окончателно за новата година, новите възможности. И след определени и кратки мигове на объркване, меланхолия, ще открием път напред. Към нови хоризонти.

Бъдете уверени в своята посока, приятели.

За повече информация или лична консултация, може да се свържете с мен с помощ на контактната форма. Или да ме откриете в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да ви преведа на достъпен език вълшебните шепоти на звезди, планетки и картите таро.

Автор: Emma

За контакти:

emma-tarot.com

facebook/KartiteNaEmma

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии