Житните кръгове са модели за генериране на свободна енергия

Италиански изобретател вярва, че житните кръгове са модели за генериране на свободна енергия

Житните кръгове, сложните модели, намиращи се в полетата на фермерите, продължават да очароват хората по целия свят. Въпреки че някои от тях са сложни измами, други остават загадка, осезаеми и реални, но необясними. Първите „прости“ житни кръгове започват да се превръщат в редовно явление, когато се появяват в южната английска провинция през лятото на 70-те години. Оттогава до днес, те изглеждат все по-сложни. Някои хора вярват, че сложните геометрични модели са съобщения, изпращани от по-висши създания, извънземни или дори пътешественици във времето. Един италиански изобретател, Умберто Баудо, смята, че част от житните кръгове са предназначени да разкрият тайните на новите технологии и свободната енергия, която би освободила човечеството от наложеното му петролно робство.

През 1991 г. бе публикувана книга, озаглавена „Житните кръгове: предвестници на световните промени” от Алик Вартоломей. Тя изследва идеята, че някои кръгове от посевите могат да бъдат съобщения от нечовешки интелект отвъд този физически свят. Може би част от формациите са имали за цел да доставят тайни за нова модерна технология. В книгата английският историк Изабел Кингстън, предполага, че част от житните кръгове могат да разкриват молекулярна структура или план за нова форма на енергия, която един ден ще бъде разгадана от учените.

Ако житните кръгове са предназначено съобщение, тогава какво е то?

През 2008 г. Умберто Баудо решава да използва житните кръгове като вдъхновение, в проект за механизъм, който според него може да осигури източник на свободна безкрайна енергия, подобна от проекти на Никола Тесла.

Баудо признава, че някои от житните кръгове са измама, но сред стотиците намерени изображения той избира формациите, които смята, че представляват автентични енергийни системи. Той доказва, че тези формации могат да действат като зъбни колела на една работеща „машина“.

„От 2008 г. осъзнах, че е абсолютно възможно да се генерира безплатна безкрайна енергия за цялата планета, вместо да плащаме големи суми пари, за да имаме в замяна малко количество енергия,” казва Баудо.

В първите експерименти на Баудо той се опитва да създаде магнитни двигатели. Прототипите са масиви от кръгове, базирани на образувания в житните кръгове. Работата му напредва от магнитни системи до системи, използващи центробежна сила и се тества с помощта на компютърни симулации. Симулациите му позволяват да разбере какво се случва, когато формите се въртят с висока скорост, генерирайки енергия както със и без променливите на гравитацията, така и с противотежестите: магнити, пружини и вериги.

Баудо смята, че извънземните са решили да общуват с нас, чрез житните кръгове по някаква причина.

"Важно е да се разбере, че житните кръгове са максималното изразяване на посланието, което някой би искал да остави, защото чрез изображения можете да общувате много повече, отколкото с думи без никакво съмнение, особено ако посланието е адресирано към някой, който не говори вашият език."

И ако се замислим за откритите през годините пещерни и скални рисунки, линиите на Наска, археологически сложните и непонятни за нас мегалити, върху част от които, изобразени виждаме сложни чертежи и рисунки на древните, следва да си зададем въпроса, защо не! Нещо повече, спомнете си, че Златната плоча на Вояджър, поставена на борда на двата космически апарата, изстреляни през 1977 г. по програма Вояджър, съдържа записи на звуци и снимки, изобразяващи разнообразието на живота и културите на Земята. Плочата е предназначена за всякаква форма на извънземен живот или за хора от бъдещето, които биха я открили. В нея няма текст! Но да се върнем на житните кръгове!

Златната плоча на Вояджър

Италианският изобретател открива, че въртящите се системи могат да се въртят около „ексцентрично ядро“, форми, които той разпознава в много варианти на житните кръгове. Въртейки се около това ядро, кръговите форми генерират инерция.

Вж. Умберто Баудо обсъжда експериментите си с английски надписи от Педро М. Дуарте по-долу:

Във втората част (по-долу) Баудо е убеден, че житните кръгове са предназначени за използване на центробежна сила и че е декодирал тяхното значение. С модификации, включително добавянето на пружина, той казва, че е създал перфектни модели, които продължават да създават инерция дори и след изключването на двигателя. Всички благодарение на центробежната сила…

„След няколко години изучаване и изследване, винаги с тези образи в съзнанието ми, най-накрая мисля, че открих ключа, за да разбера [главната] част от тези житни кръгове. Основният ключ е в основата си: центробежната сила. Просто така!"

Компютърна симулация, показваща непрекъснато увеличаваща се енергия при завъртане на модела

Кръговите зъбни колела се въртят, докато пружината бавно достигне пълно удължаване.

„Скоростта ще се увеличава, винаги по постоянен начин, докато пружината постигне своя максимум. В този момент ще се стабилизира!“, обяснява той.

Въпреки че много хора остават скептични, той вярва, че тези системи могат да работят срещу първия принцип на термодинамиката, който заявява, че общата енергия на една изолирана система е постоянна. Вместо това двигателят, който той симулира, продължава да се ускорява, докато „ексцентричната сърцевина“ на диска изглежда изкривена в овална форма.

Вижте част 2 по-долу!

В част 3, Умберто Баудо е напреднал извън компютърните симулации, за да създаде механиката на центробежните двигатели в три измерения. Виждаме екипа му да тества изрязаните от метал парчета, а в последната част на видеото на английски той обсъжда своите открития с човек, който съдейства за контакти с експерти в Америка. Оттук ни остава да се чудим какво ли се е случило след това?

Умберто Баудо работи върху създаването на 3d версии на компютърните си симулации

Какво стана с дизайните на Умберто Баудо? Ако бяха успешни, със сигурност щяхме да знаем за това, нали? Или, някой няма сметка от подобни вечни двигатели?
И все пак доставянето на източник на свободна енергия към света най-вероятно ще бъде посрещнато с невероятна съпротива в свят, в който икономиките се въртят около монетизираните методи за доставка на енергия. Намирането на източник на неограничена безплатна енергия би променило световната икономика, освобождавайки хората от необходимостта да работят безкрайно, за да плащат сметки за енергията, която ползват.

Дали крайните открития на Баду ще останат загадка, като житните кръгове? Като плановете на Никола Тесла да достави безплатна енергия на хората? Дали същества с по-висока интелигентност се опитват да наклонят везните в полза на обикновения човек, позволявайки ни най-накрая да разполагаме с такава технология за всички по света? Или сме прекалено оптимистично настроени да мислим, че това е възможно дори? Дали житните кръгове са просто измислени от хора, които искат да запазят надеждите ни живи? Може би никога няма да разберем!

Вижте част 3 по-долу!

Препоръчана от редактор

Превод и редакция: Sonic - Николай Ненков
Инфо: ancient-code.com

Видео по темата - част 1

Видео по темата - част 2

Видео по темата - част 3