Кафявата тетрадка – 1958 г. – 2 част

ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ДОКУМЕНТ: Тези документи са преписки от канализиране, направени от Уолт Роджърс, по време на групови срещи в Детройт и са били преди това издадени като Кафявата Тетрадка. Предложено е с надеждата, че може да ви е полезно. Както съществата от Конфедерацията винаги отбелязват, моля използвайте вашето благоразумие и преценка при оценката на този материал. Ако нещо ви звучи вярно, чудесно. Ако нещо не резонира с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито тези от Конфедерацията бихме искали да бъдем препятствие за когото и да е.

Кафявата тетрадка
Кафявата Тетрадка, 1958

Понеделник, Октомври 6, 1958

Поздрави, в светлината.

Нова зора на разбиране идва към вашата планета. Човекът трябва да бъде подготвен за това ново разбиране, тъй като то използва нови концепции и идеи. Хората на Земята много дълго буксуват под фалшивите си илюзии. Дошло е време да продължим напред в нова и по-голяма слава.

Хората на Земята, научете желанията на вашия Създател. Живейте по начина, по който сте били предназначени да живеете: мир, хармония, съвършенство. Когато направите това, красотата на цялото творение ще бъде разкрита. Бъдете търпеливи и разберете нещата, които се случват.

Оставям ви сега. Адонай[1] васу, сине мой.

Сряда, Октомври 8, 1958

Поздрави в светлината, сине мой. Аз съм много щастлив да бъда с вас тази вечер.

Все повече и повече хора на вашата планета осъзнават всеки ден, че във Вселената има нещо по-добро, отколкото някога са знаели. Това просветление идва чрез нови концепции и идеи, поставени на вашата планета. Тези концепции и идеи, се поставят от хора като вас, които работят в служба на хората на вашата планета.

Много странни и чудесни неща ще се случат, за да започнат да мислят хората ви. Чрез тяхното мислене е единственият начин хората да се подготвят за тези първи проблясъци на разбиране.

Някои неща ще изчезнат, когато се появи тази нова епоха. Алчността, парите, болестта, похотта и омразата ще изчезнат. Много неща, които познаваме, няма да бъдат приемливи в тази нова епоха. Тези неща ще бъдат заменени от любов: любов, най-голямата сила в сътворението.

Многото ни вселени бяха създадени от любовта на Създателя. Любовта е единствената управляваща сила в тези огромни вселени. Когато тази любов се загуби, ставаме небалансирани. Ако не можем да се балансираме, работата се поема от Създателя по мъдър и справедлив начин.

Все още има време хората на Земята да се балансират. “ О, хората на Земята, използвайте оставащото време, за да можете наистина да се върнете в Божието царство.”

Адонай васу, сине мой. Адонай.

Четвъртък, Октомври 9, 1958

Поздрави, сине мой.

Много неща научихте. Би трябвало да използвате това. Не поставяйте светлината под кош. Много хора могат да използват това, което сте научили. Вървете напред с това ново учение. Мнозина няма да повярват, но ще бъдете възнаградени от онези, които ще го направят. Не парично възнаграждение, а удовлетворение, че сте помогнали на някого. Обърнете внимание на думите ми, сине мой, за тези нови познания.

Адонай васу.

Петък, Октомври 10, 1958

Поздрави, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази вечер.

(Дълга пауза.)

Поздрави, сине мой. Съжалявам за забавянето, но тези неща се случват. Ние правим най-доброто, но затруднения се случват. Благодарим ви за търпението.

Тази вечер бих искал да говоря малко за човека, когото наричате Исус. За този човек са написани много истории, но много малко са верни. Този човек е бил прославян като единствения истински син на Бог. Това не е вярно. Цялото човечество е син на Бога, не само един.

(Контактът беше прекъснат, не можа да продължи.)

 

Събота, Октомври 11, 1958

Поздрави, сине мой. Много съжалявам за съобщението снощи. Имахме много трудности. Както и да е, това се случва понякога. Ако искате да продължите съобщението, ще го направим.

(Канал: Казах, че искам.)

Благодаря ти, сине мой. Ще продължим.

Исус, човекът, е роден от смирени родители на онова време. Като дете най-голямото му желание беше да стане еврейски равин. Когато достигна възраст, той стана точно това.

Чрез изучаването на светите дела той откри истинското си творение. Когато стигна до това разбиране, той напусна еврейската църква и започна да преподава самостоятелно. Именно с това ново разбиране успя да изпълни многото си чудеса.

(Контактът бе прекратен поради прекъсвания.)

Събота, Октомври 11, 1958

Добър вечер, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази вечер. Изглежда, че имахме много трудности да ви предадем това послание. Въпреки това, ние ще се опитаме отново. Ще продължим с историята на човека, когото наричате Исус.

Този човек направи много добри неща по негово време. Той също остави прекрасни учения за хората на тази планета. Те обаче бяха променени и някои забравени, така че останаха само няколко от първоначалните учения.

Много хора познаваха човека Исус и неговите учения, а мнозина го последваха, за да се опитат да станат като него. Управниците от онези дни, виждайки, че хората следват Исус, решиха, че ако това продължи, ще загубят контрола си над хората. Това те не искаха да се случи, така че стигнаха до извода, че той трябва да бъде унищожен.

Това, както знаете, го направиха. Ученията му бяха унищожени или променени, за да направят за хората много малко добро. По този начин владетелите си запазиха властта над тази планета до днешния ден. Те знаеха, че след като човек осъзнае истинското си родство с Твореца, той не може да бъде управляван от никой, освен от Създателя.

Вярвам, че това съобщение ще отговори на много въпроси за вас, сине мой. Мнозина няма да повярват на това, което четат, но ако се замислят за промяна, ще видят истината. Човекът, както е създаден, е свободен, господар на цялата Вселена, за да бъде управляван от никой освен господаря на всички нас, нашия Създател.

Това е много важно послание. Надявам се, че ще накара хората на планетата ви да започнат да мислят.

Аз ще ви оставя сега, сине мой. Адонай васу.

Събота, Октомври 18, 1958

Добро утро, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази сутрин.

Нещата, за които ще говорим тази сутрин, са много сериозни. Човекът в сегашното си състояние на вашата планета трябва да се промени, за да оцелее. Много неща ще се случат на тази планета. Следователно човекът ще трябва да се промени с планетата.

Тази слънчева система се движи към област от пространството, където вибрациите са много по-високи. Това ще доведе до промени в характеристиките на вашата планета. Това също ще доведе до промени в народите ви.

Вибрациите на планетата ще станат по-високи. Затова човекът ще трябва да вдигне вибрациите си, за да съществува на вашата планета. Тези вибрации могат да бъдат повдигнати единствено чрез мисленето на хората: Мислейки по-добри мисли за всичко в творението, по-духовно мислене, мисли, които ще издигнат хората от Земята от тъмнината и калта, в които са живели толкова дълго.

Принципът на свободната воля все още съществува. Човекът може да се промени и да живее на тази планета в истинско бащино царство или да не се промени и унищожи себе си и да се прероди отново в материален свят на трета плътност, където ще продължи да се опитва да научи уроците си. Човекът трябва да се промени, за да може да види разкриването на царството на Бащата.

Това беше доста дълго послание, така че Ще ви оставя сега. Адонай, сине мой.

Неделя, Октомври 19, 1958

Добро утро, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази сутрин. Щастлив съм, че се възползвахте от тази възможност да се свържете с мен. Харесва ми да говоря с моите ученици по всяко време.

Това е вашият съботен ден. Чудя се колко от вашите хора наистина получават истината днес. Истината не е нещо, което да предизвика противоречия, но ще издържи на всякакви тестове и опустошения на времето.

Много хора вярват, че преподават истината, но откъде знаят? Някои преподават това, което им е казано, без да обмислят нещата за себе си. Други, които обмислят сами за себе си, често им се подиграват и ги потискат, докато не се откажат от търсенето на истината. Когато това се случи, Творецът е загубил друг син за момента.

Човек винаги трябва да се стреми да постигне целта си, а за да постигнем нашата цел, синко, никога не трябва да се отказваме да търсим нашата цел: да достигнем до Бащата. Тази цел е проста, но трудна, а много потъват по пътя, защото те откриват, че е по-лесно да се откажат от търсенето, отколкото да вървят по простия, но труден път.

Много пъти, сине мой, ще говорим за тези неща, защото не трябва да се отказвате от това, което сте започнали да търсите, пътят към Отца. Много е лесно да се откажеш и да се разколебаеш в търсенето си, но оставай на пътя да търсиш истината и да помагаш на другите и целта ти ще бъде постигната.

Други хора във вашата група се опитват. Помогнете си един на друг с вашите проблеми. Работете в мир и хармония и постигането на това чудно разкриване ще бъде ваше.

Сега те оставям, синко. Адонай васу.

Понеделник, Октомври 20, 1958

Добро утро, сине мой. Щастлив съм да поговоря с вас тази сутрин. Пропуснах възможността да говоря с вас снощи. Тези неща обаче се случват.

Човекът, както го познавате, не е истинското творение. Истинското творение е духът или душата на човека. Това не може да се види от вашите хора. Това, което виждате, е само тяло, чрез което душата или духът придобива опит.

Ще дойде време, когато всички тези преживявания ще ви бъдат известни. Също така ще можете да видите истинското творение. Вие сте наясно само с нещата, забележими за петте ви сетива по това време. Вие ще бъдете наясно с всичко в скоро време. Медитирайте и се опитайте да достигнете до вътрешния си аз. Чрез това ще осъзнаете всичко.

Оставям ви сега. Адонай, сине мой.

Понеделник, Октомври 20, 1958

Поздрави, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас отново.

Чудеше се какво можеш да направиш, за да помогнеш на другарката си. Това е лесно, сине мой. Медитирайте заедно. Това ще помогне повече от всичко друго. Тя се чувства изоставена, тъй като ти медитираш сам. Медитирайте заедно вечер и ѝ давай шанс да почива. Тя ще се превърне в инструмент с времето. Тази, която познавате като Кари, се бори много усилено срещу това, но аз не съм загрижен. Нейното време също ще дойде. Мнозина са бавни в развитието си. Просто се иска време.

Ще ви оставя сега. Адонай, сине мой.

Неделя, Октомври 26, 1958

Добър следобед, сине мой. Щастлив съм, че сте се възползвали от тази възможност да се свържете с мен. Ще говорим за любов този следобед, сине мой.

Любов, тази велика сила, която управлява вселените. Любов, която управлява всеки човек. Любов, това е правилото на Твореца. Следвайте тази любов и ще овладеете всички ситуации.

Тази любов, която създаде всички вселени, създаде и теб също. Цялата любов идва от Твореца. Творецът създаде всичко с тази любов, така че вие сте едно с цялото творение. Вие сте един с Отца. Това АЗ СЪМ, което е в тебе е същото АЗ СЪМ, което е в мен. Това важи за всички неща в творението. Всички са едно с Отец. Ако можеш да овладееш тази мисъл, сине мой, наистина ще знаеш твоето място в творението.

Всяко объркване е родено от човека. Отецът никога не е объркан. Вселените бяха създадени в равновесие. Човекът е [стана] небалансиран с мисленето си. Върнете мислите до съвършенство и балансът ще се върне към съвършенството, съвършенството, в което е създаден. Продължете медитацията си и помогнете на себе си.

Имаме много неща, за които да говорим. Сега те оставям, синко. Адонай васу.

Неделя, Октомври 26, 1958

Добър вечер, приятели мои. Щастлив съм от възможността да говоря с вас тази вечер. Много неща обсъждахте тази вечер, някои от тях доста необмислени. Това обаче не е важно. Важното е, че се срещате в любов и разбиране. Това, приятели мои, е много важно. Именно чрез тази любов и разбиране ще растете.

Има много пътеки към Отца. Някои отиват бързо. Други се нуждаят от време. Докато държите тази любов и разбиране най-отгоре в мислите си, пътят ви ще бъде по-бърз.

Говорихте за стартиране на група, приятелю. Това е добре. Не може да има твърде много работа в служба на Отца. Тези групи са необходими. Ще помогнем, когато дойде времето. Започнете възможно най-скоро в служба на хората на тази планета. Никога не може да бъде твърде скоро.

Аз ще ви оставя сега, сине мой. Адонай васу.

Петък, Октомври 31, 1958

Добро утро, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Съжалявам за забавянето. Всичко е наред сега.

Много неща бяха казани за вашата група снощи. Ако продължите в светлина, любов и хармония, много ще ви бъде разкрито.

Това просветление ще се осъществи в близко бъдеще и ще ви помогне в службата. Много ще дойдат при вас, търсейки информация. Вашата задача е да предлагате тази информация.

Продължете вашите контакти както в момента. Ще ви уведомя кога ще има промяна. Много чудни неща очакват този, който ходи по пътя към Отца.

Ще ви оставям, сине мой. Пак ще говорим. Адонай васу.

Петък, Октомври 31, 1958

Добро утро, сине мой. Много съм щастлив да бъда отново с вас тази сутрин.

Много пъти съм ви говорил за различни неща. Бих искал да поговорим малко за живота ни в този момент.

Ние живеем много различно от това, което вие правите. Ние живеем като семейство, голямо семейство на Бащата. Ние нямаме брак, като вас. Обичаме всички и всичко в творението. Ние не се ограничаваме да обичаме един и да притежаваме малка семейна група, както вие правите. Ние обичаме всички деца, всички хора, еднакво добре. Това е както трябва да бъде.

Творението е създадено в любов. Живейте в любов, както е било предвидено, не със собственическото отношение, което имате на вашата планета. Човекът носи отговорност за това ограничение на вашата планета, а не Творецът. Творецът създаде всичко в любов и хармония. Човекът е променил това да е по друг начин. Обичайте се един друг. Това е заповедта, оставена от вашия учител Исус. Това е начинът: любов, любов, любов.

Сега те оставям, синко. Адонай васу.

[1] В Кафявата Тетрадка думата “Адонай” беше спелувана фонетично като „Одина”. Заместихме този правопис в целия текст с „Адонай”, За да бъде съвместим с останалата част от материала на този сайт от същия източник. Бележката е на администраторите на сайта www.llresearch.org, където е публикувана Кафявата Тетрадка.

Адонай – еврейско име на Създателя или Бог. Adonai само по себе си не е истинско име, а по-скоро титла или нарицателно. Бележка на преводача.

I ЧАСТ <<< >>> III ЧАСТ

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7