Кафявата тетрадка – 1958 г. 4 част

Кафявата тетрадка, ченълинг, послание от извънземен разумОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ДОКУМЕНТ: Тези документи са преписки от канализиране, направени от Уолт Роджърс, по време на групови срещи в Детройт и са били преди това издадени като Кафявата Тетрадка. Предложено е с надеждата, че може да ви е полезно. Както съществата от Конфедерацията винаги отбелязват, моля използвайте вашето благоразумие и преценка при оценката на този материал. Ако нещо ви звучи вярно, чудесно. Ако нещо не резонира с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито тези от Конфедерацията бихме искали да бъдем препятствие за когото и да е.

Сряда, Декември 10, 1958

Добро утро, сине мой. Аз съм с вас тази сутрин, както винаги. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Един.

Бих искал да говоря с вас по това време за любовта. Много от вашите хора имат истинско разбиране за любовта. Други дори не знаят смисъла на думата.

Любовта се изразява по много начини, в мислите, физическата любов в контакта на двама души, в делата на други хора. Но истинският смисъл на любовта е да можете да гледате на ближния си и да виждате Твореца, независимо от това как се изразява този човек. Това е истинска любов. Това е любовта, която трябва да достигнете, за да влезете в Небесното царство, както е посочено по сходен начин във вашите свещени писания.

Това е любовта, която създаде цялото творение в любов и красота. Да, има красота в цялото творение. Повечето от вашите хора нямат възможност да го видят. Красотата е навсякъде, защото всичко е създадено от любовта на Отца. Ако нямаше любов преди началото на сътворението, нямаше да има сътворение. Отец е любов и всичко, получено от Отца, трябва да дойде чрез любов. Любовта към всичко в сътворението е пътят към царството на Отеца.

Практикувайте тази любов, виждайте всичко и всички като Творец, и наистина ще намерите вашия рай, без да напускате планетата Земя.

Сега те оставям, синко. Адонай[1] васу. Аз съм твой приятел и учител, Хатон. Адонай.

Четвъртък, Декември 11, 1958

Добро утро, сине мой. Много съм щастлив да бъда отново с вас тази сутрин. Поздравявам ви в светлината на любовта и разбирането на Безкрайния Един.

Истинските последователи на любовта и светлината са твърде малко на вашата планета, синко. Повече от вашите хора трябва да се научат на този начин на живот, за да могат да се радват на творението на Отца, както е било предвидено в началото.

Отец обича всичките си деца. Той иска само добро за тях. Ако не искат да приемат онова, което Отец предлага, той не наказва с огън и жупел на ада, както е казвано на народите ви от векове.

Отец знае, че повечето от децата му трябва да научат чрез опит какво е правилно или погрешно за тях. Народите ви казват, че опитът е най-добрият учител. Това е много вярно. Човекът е бил създаден в любов от Отца, който е целият любов, а не омраза и наказание. Затова защо Отец трябва да накаже децата си, че не спазват неговите желания?

В хода на своето съществуване, човекът ще се наказва сам много пъти, преди най-накрая да открие, че Отец чака с любов и разбиране всички, а не малцина избрани, тъй както някои от вашите хора са накарани да вярват. Любовта към Отца и любовта един към друг е всичко, което е необходимо, за да пожънем любовта на Отца. Само чрез любовта това ще премине.

Време е хората на тази планета да тръгнат в любов и светлина и да продължат по пътя към Отца.

Приятно ми беше да говоря с теб, сине мой. Ще ви оставя сега. Ще говорим отново тази вечер. Аз съм твой приятел и учител, Хатон. Адонай васу борагус.

Вторник, Декември 16, 1958

Добър вечер, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази вечер. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Един.

Както предстоеше да кажа в нашето послание тази сутрин, много неща се обсъждат на вашите срещи, които не разбирате напълно. Сега ще говоря за една от тези теми. Темата е любов.

Много от вас смятат, че любовта е да имаш брак с човек, който ти дава нещата, които искаш или имаш нужда, като ти помага по много материални начини.

Това не е истинска любов. Това е по-скоро отношение на собственичество и претендиране към личността да бъде ваша лична собственост, както казвате.

Истинската любов е тази любов, в която можете да гледате на един човек и да го видите като изцяло добър, изцяло съвършен. Това е любовта, от която Отец гледа на всички вас. Всичките му деца са съвършени, всички са добри, поради тяхното съвършено и добро творение. Бащата не е променил нито едно от тях.

Когато вашите хора могат да гледат един на друг само с малка част от тази любов, вашата планета ще започне да се връща към нормалния баланс отново. Тази мисъл за добро, само добро, ще направи чудеса за всеки, който практикува това положително мислене.

Така е направено цялото творение, изцяло добро, изцяло съвършено. Не се опитвайте да го промените с негативно мислене. В крайна сметка ще се самоунищожите.

Обичайте се един друг. Обичайте всичко в творението. Това е мисията, която хората на Земята трябва да изпълнят, преди да напуснат затвора на тази планета.

Опитайте се упорито, братя и сестри, за да се присъедините и вие към свободата на Царството на Отца.

С тези думи ви оставям: Обичайте Бащата. Обичайте се един друг. Никой друг не може да направи това за вас. Трябва да направите това за себе си.

Адонай, сине мой. Аз съм Латвий (Latwii), ваш учител и приятел. Адонай.

Сряда, Декември 17, 1958

Добро утро, сине мой. Аз съм с вас, както винаги. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Един, баща на всички нас.

Страхотни ще бъдат наградите за тези, които пътуват по пътя на любовта и светлината на Твореца. Вашите народи са имали това познание за любовта и светлината от векове наред, но по една или друга причина те са избрали да го игнорират.

Има достатъчно от ученията на човека, наречен Исус, за да знае всеки един, какво е необходимо. Вашият човек Исус каза: “Обичайте се един друг. Отец и аз сме едно. Отец е в мен и аз съм в теб. Всички тези неща, които правя, вие можете също да направите, че и повече.”

Хора на Земята, искате ли да живеете в бедност, болест, робия и невежество през всичките ви животи? Отец има много по-добър начин на живот за всички вас, ако направите усилието да го спечелите.

Вашите свети писания гласят, „Господ помага на онези, които си помагат”. Положете усилията, хора на Земята, и придобийте своето право място в царството на Отец.

Човекът е най-съвършеното творение на Отца. Трябва ли да пребивава в тъмнина за толкова дълъг период, поради омраза, незнание за плана на Отец за него и любов към материалните неща?

Щом дойдете при Отца, вашият живот ще се промени. Ще придобие ново значение. Ще познаете, че Отец има само любов към децата си, към всичките си деца, Не адски огън и жупел, както са ви учили на вашата планета от векове. Как може някой да напредва, ако смята, че е обречен преди да е започнал?

Опитайте, братя и сестри. Отворете очите си и вижте светлината и любовта на Отец, слизащи от небето, за да направят тази планета наистина рай, част от царството на Отца, изпълнена само с любов.

Инструментите на знанието са във вашите ръце. Използвайте ги и поздравете Отец, баща на всяко добро и любов.

Оставям ви сега. Аз съм ваш приятел и учител, Латвий. Адонай васу. Адонай.

Сряда, Декември 24, 1958

Добър вечер, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази вечер. Поздравявам ви в светлината на Безкрайния Един.

Този ден от вашата Коледа е почти тук. Този ден се празнува надалеч и нашироко по вашата планета. Мнозина не осъзнават истината за този ден, този ден на раждането на велик учител на вашата планета.

Този човек, когото наричате Исус, беше учител благодарение на искрени и сериозни усилия, осъзнавайки съвършенството и единството му с Отец.

Този човек Исус преподаваше братска любов един към друг и любов към Отца. Чрез разбирането си за Отец и неговото творение той успя да покаже чудеса, както ги наричате. Това не са чудеса, а нормални, естествени неща, които човек може да направи, когато осъзнава родството си с Отец и изразява тази любов към Отца.

Това беше истинската причина за ученията на Исус: да покаже на човека какво би могло да бъде, ако живее в братска любов, мир и хармония с ближния си.

Делата и мислите на този човек, Исус, бяха чисти и семпли. Това е, което е необходимо: прост живот, чисти дела и мисли за Отца и за ближния.

Голяма част от народите ви мислят само за подаръци, ярко оцветена хартия и панделка на този ден, а не за истинското значение, което е да се опитвате да живеете и да разбирате ученията на този човек Исус.

Ние нямаме предвид никакво неуважение към този човек, когато го наричаме човекът Исус. Той не е единственият Божи син, както са вярвали вашите народи. Цялото човечество са синове и дъщери на Отца, а не само един. Ние уважаваме и обичаме този човек Исус, защото той, от мнозината, успя да осъзнае и демонстрира истинската си връзка с Отца, Както всички народи на тази планета са способни да направят, ако те научат истината и се отърват от омразата и страха, които сега притежават: омраза един към друг и страх от наказание от Отца, както учат повечето от вашите религии.

Няма нищо трудно. Живейте нормалния, естествен начин на любов, както бяхте създадени от Отца. Отецът и любовта са всичко, което е създадено. Защо трябва да има нещо друго?

Оставям ви сега. Адонай васу. Аз съм Латвий. Адонай.

Четвъртък, Декември 25, 1958

Добър следобед, сине мой. Много съм щастлив да бъда с вас днес. Поздравявам ви в любовта и светлината на Отца.

Както вече казах, истинската причина за този ден е неразбрана от мнозина. За мнозина този ден са подаръци, партита и като цяло, добро време. Други мислят за братска любов и мир на Земята, добра воля за хората.

Но колко хора поддържат братската любов и мира на Земята по-дълги от коледните празници? Прекалено малко хора правят това. Ако всичките ви народи могат да запазят това братско любовно чувство в сърцата си през цялата година, помислете какво чудесно място би била тази планета.

Това е истинската причина за ученията на човека, наречен Исус: Да покаже на хората на Земята какъв е истинският човек, когато живее живота, който Отец е възнамерил.

Вярата и любовта на Отца са донесени чрез човека, чрез неговите мисли и дела на любов, разбиране и начин на живот, Не само от казана дума, както се изразяват повечето хора.

Голяма част от религиозните ви лидери знаят за този начин на живот на Отца, но те не смеят да го преподават от страх да не загубят властта си върху масите от хора, които са управлявали от толкова години.

Веднъж щом човек узнае истината, той няма нужда от религиозни организации. Това църквите го знаят. Ето защо истината е била пазена в тайна от народите на Земята от толкова много векове.

Човекът, наречен Исус, е роден като обикновен човек, както останалите хора, но осъзна родството си с Отец и беше способен да върши нещата, които Отец предопредели за всичките си деца.

Вашият учител Исус каза, „Тези неща, които правя, можете да ги правите и вие, че и повече”. Хора от Земята, вярвате ли, че вашият брат Исус ви е излъгал? Не, мисля, че не. Просто не са ви били преподавани истинската любов и разбиране за Отца.

Вашият брат Исус каза обичайте се един друг; Обичай Отца. Направете това, наши братя и сестри от Земята, за да можем да сключим ръце през безкрайното пространство и да живеем заедно, както някога преди много време.

В този ден нека любовта и благословенията на Отец да блестят през мъглата на невежеството на вашата планета от скърби и да разкрият светлината на Отца на мнозина.

Сега те оставям, синко. Аз съм вашият учител и приятел, Хатон. Адонай васу. Моите благословии са с вас.

 [1] В Кафявата Тетрадка думата “Адонай” беше спелувана фонетично като „Одина”. Заместихме този правопис в целия текст с „Адонай”, За да бъде съвместим с останалата част от материала на този сайт от същия източник. Бележката е на администраторите на сайта www.llresearch.org, където е публикувана Кафявата Тетрадка.

Адонай – еврейско име на Създателя или Бог. Adonai само по себе си не е истинско име, а по-скоро титла или нарицателно. Бележка на преводача

←Кафявата Тетрадка 3 част〈〈   〉〉Кафявата Тетрадка 5 част→

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7