Кафявата Тетрадка – 1959 г. 10 част

ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ДОКУМЕНТ: Тези документи са преписки от канализиране, направени от Уолт Роджърс, по време на групови срещи в Детройт и са били преди това издадени като Кафявата Тетрадка. Предложени са с надеждата, че може да са ви полезни. Както същностите от Конфедерацията винаги отбелязват, моля използвайте вашето благоразумие и преценка при оценката на този материал. Ако нещо ви звучи вярно, чудесно. Ако нещо не резонира с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито тези от Конфедерацията бихме искали да бъдем препятствие за когото и да е.

Кафявата тетрадка
Кафявата Тетрадка, 1959

Понеделник, Май 4, 1959

Поздрави, сине мой. Радвам се, че съм с вас. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен.

Предпазливо, всеки търси това, което е най-добро за него. Всеки търси Отеца по свой собствен начин. Най-доброто за всеки, обикновено е откривано чрез опита. Ако не сте изпитали нещо, как можете да определите дали е правилно или неправилно за вас?

Повечето хора разбират какво е правилно, като правят това, което е грешно. Това обаче не е необходимо. След като осъзнаете истинското творение, което е любов, добро и съвършенство, имате нещо, с което да мерите правилно от грешно.

Както казах преди в едно от моите послания: „Ако не е това, което мислиш, че е, тогава не си прав. Ако е това, което си мислиш, че е, тогава си прав.” Помисли за това. Погледни всичко в тази светлина. Ще бъдеш изненадан от резултатите. Любовта е толкова важна. Любовта е всичко, което съществува.

Трябва ли хората на тази планета да бъдат затънали завинаги с негативно мислене? Ние мислим, че не, докато ние, братята ви, сме в състояние да започнем да отваряме умовете да мислят.

Оставям ви сега. Адонай васу борагус. Аз съм Хатон, ваш приятел и учител.

Вторник, Май 5, 1959

Поздрави, сине мой. Аз съм с вас днес. Аз съм Латвий, вашият брат и учител, поздравявам ви в светлината на любящия Отец.

Продължавайте любовта си към всички неща. Всичко в творението на Отец е достойно за вашата любов. Да обичаш всичко, да виждаш само доброто във всичко, е всичко, което Отец иска от вас. Когато можете да направите това, благословенията на Отец ще излязат и ще ви поздравят като отдавна изгубен брат, както вашите хора имат начин да изразяват нещата.

Ние също имаме чувство за хумор. Ние се радваме на живота колкото или повече от някои от вашите хора. Когато живеете в светлината и любовта на Твореца, вие не може да не се радвате на живота. Това е начинът, който е бил предназначен за нас да живеем.

Има много, много от вашите хора, които не знаят какво е истинският живот, какъвто го е възнамерил Отецът. Веднъж щом сте придобили тази любов и разбиране за творението на Отец, вие можете да отразявате тази радост от живота, така че всички да могат да видят.

Вие сте на прав път, както казвате, така че продължавайте търсенето си. Веднъж, щом е видяна светлината на Отца, никога няма да се удовлетворите от нищо друго освен любов, добро и съвършенство. Нека пътят ви към Отец расте в любов и разбиране.

Аз съм ваш приятел, Латвий. Адонай васу, братко мой.

Понеделник, Май 18, 1959

Поздрави, сине мой. Аз съм Латвий. Поздравявам ви в любящата светлина на Твореца.

От самото начало тази любяща светлина е достъпна за всичко и за всички. Без тази светлина нямаше да ви има. Тази светлина постоянно ви заобикаля и прониква през цялото ви тяло. Тази светлина е енергията, която изпълнява чудодейната функция, която е животът. Твоето истинско същество е тази светлина на Отца. Без тази светлина няма нищо. Ето защо Отец е всички места и всичко в творението. Тази светлина е любовният дар на Отца. Светлината е любов, а любовта е светлина. Колкото повече обичате, толкова повече осъзнавате светлината. Колкото повече осъзнавате светлината, толкова по-близо сте до осъзнаването на Отца.

Да живееш в материалното е само преживяване. Да живееш в светлината на Отца е да познаваш любовта му и всичко, което ти е на разположение. Много, мнозина са намерили тази любов и живеят истината, както е създадена от Отца.

Молитвата ни към Отца, хората на Земята да се присъединят към нас в любов, показва напредък. Очакваме деня, в който можем да поздравим нашите Земни братя в любов и разбиране на Твореца. Подготвяме пътя.

Адонай, сине мой. Аз съм Латвий, ваш брат и учител. Адонай васу.

Сряда, Май 20, 1959

Поздрави, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази сутрин. Аз съм Латвий, ваш приятел и брат. Поздравявам ви в любовта на Безкрайния Отец.

Независимо от това, което вие или другите може да мислите, всички ние сме братя и сестри на единствения Отец. Ето как беше създанието в началото. Така е творението сега. Само в ума на човека това се е променило. Отец не е променил своето творение, но човекът има свое собствено мислене.

Човекът се раздели на нации. Това не беше дело на Отеца. Човекът е бил създаден от любовта на Отец, да живее в любов, мир и хармония един с друг, да се наслаждава на живота, както Отец е възнамерил да бъде.

Ако животът на човека е нещастен, както казвате, не обвинявайте Отец. Това не е дело на Отец. Ако нещата не вървят, както мислите, че би трябвало, не обвинявайте Отец. Не обвинявайте Отеца за бедност, болести, страдание. Поставете вината, където принадлежи, на самия човек и неговото грешно мислене и живот.

Бог, Отец, Най-сияйният, не създава нищо лошо или зло. Той не създава нищо друго освен добро за своите деца, неговото най-съвършено творение. Всички неща от творението на Отец са съвършени и добри. Когато човек осъзнае това и промени мисленето си така, че да съвпадне с пътя на Отца, тогава и едва тогава човекът ще разбере, че всичко е добро.

Вашият рай е тук сега. Вие сте били създадени в рая и винаги сте били в рая. Само от вас зависи да осъзнаете това. Живейте в светлината на Отца и осъзнайте всичко, което е ваше второстепенно творение.

Оставям ви сега с моята любов и благословии. Аз съм Латвий. Адонай васу, братко мой.

Понеделник, Май 25, 1959

Поздрави, сине мой. Щастлив съм да бъда с вас тази сутрин. Аз съм Латвий, ваш брат и учител. Поздравявам ви в любовта на Безкрайния Единствен.

Много пъти ще говорим в бъдеще, сине мой. Има толкова много неща, които да се разкажат и предадат на вашите хора. Това не може да бъде направено всичко наведнъж.

Хората на тази планета са толкова обусловени, че ще им отнеме известно време, за да променят мисленето си, а да променим мисленето им е нужно, ако хората на Земята искат да познаят истината за творението на Отец. Безброй пъти сме донесли тези истини на тази планета, само за да ги променим от мисленето на хората, за да ги приспособят към себе си, както казвате.

Истините и творението на Отец не могат да бъдат променени. Това е постоянно и последователно през цялото време. Безполезно е за когото и да е, да опитва.

Има обаче промени в творението, само във вашето мислене. Ето защо мисленето или мислите на вашите хора са толкова важни. Малцина осъзнават силата, която притежават в мислите си.

Отец сътвори своето творение чрез мисъл. Човекът създава чрез мисъл също, но не винаги за доброто на себе си или на ближния си.

Мислите и мисленето на хората на тази планета ще трябва да се променят. Тогава и само тогава ще осъзнаят, че са в Небесното царство, едно от бащините обиталища.

Да живееш в любов, братко мой, е единственият начин. Да живееш по друг начин не е пътят на Отца.

Оставям те, в любовта на Отца. Аз съм Латвий, ваш приятел и учител. Адонай васу.

Сряда, Юни 3, 1959

Поздрави, сине мой. Радвам се, че съм с вас. Аз съм Латвий, ваш приятел и учител. Поздравявам ви в любовта на Този, Който е Всичко, Създателят на всички нас.

Създателят на всички нас: Ето защо сме тук. За това сме тук. Ние сме пратеници на Твореца, опитващи се да приобщим планетата Земя, както се изразяват вашите хора.

Хората на Земята са живели толкова дълго по техния начин, много е трудно да се проникне в съзнанието им. Вашите хора трябва да имат нещо да ги разтърси, за да се измъкнат от тази коловоз, в която живеят. Както казвате, техният [сапунен] мехур е на път да се спука.

Ние сме в състояние да знаем какво се случва навсякъде на вашата планета и това, което чухте миналата вечер, е само началото на промяната, идваща на тази планета.

Поставянето на пари, власт, богатство над ближния ви, е фалшив начин на живот, както хората скоро ще се научат. Парите са много важни на вашата планета. Те ще купят справедливост, както я наричат хората ви, и множество материални неща. Няма да купи важните неща от живота: любов и разбиране на себе си и на ближния, на начина на живот на Отца.

Пътят на Отца е свобода, а не бреме. Бреме е това, което вашите хора имат в своята икономическа система, каквато е тя днес. Малцината имат много. Мнозинството имат малко. Това ли е пътят на Отца?

Не, мисля, че не. Любов, разбиране, свобода от страха, желанието: Това е пътят на Отца. Няма нужда от бедност, болести, несправедливост. Това са начините на хората.

Събудете се, братя и сестри, и осъзнайте това. Осъзнайте чудовището, което сте създали, в пари и богатство. Осъзнайте своета единство с Отец и вселената е ваша. Имате любовта и разбирането на Отца. От вас зависи.

Оставям ви сега. Адонай васу. Аз съм ваш приятел и учител, Латвий. Адонай.

Понеделник, Юни 8, 1959

Добро утро, сине мой. Много се радвам, че съм с вас днес. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен.

Положението на вашата планета днес е тъжно, сине мой. Хората на Земята влагат вярата си в материални неща, а не в Отца, Творецът на всички нас.

Слабо осъзнават хората ви вредите, които причиняват на себе си в любовта им към пари, богатство и власт. Тези неща са творения на човека. Те не са били създадени от Отца, така че те не са нито необходими, нито желани в творението на Отец.

Отец сътвори човека, за да владее над цялото творение, а не да владее над своя брат чрез богатство, пари и власт. Тези неща не могат да съществуват там, където съществува истинска любов.

Много, много от вашите хора ще бъдат много, много нещастни в идната промяна, защото те са стигнали до там да зависят от любовта към материалното, а не от любовта на Отца. Материалното не е постоянно. Любовта на Отца е. Тя ще продължи през вечността. Заложете вярата си на Отца, деца мои, защото той е всичко, което съществува.

Човекът е създал свое собствено падение на вашата планета. Това не са делата на Отца. Отец има добро само за своите деца, а хората на Земята ще осъзнаят това в много кратък период от време. Тяхната помощ ще дойде от Отца, а не от материалното. Отецът е безкраен, така и неговата любов е безкрайна.

Търсете вие, хора от Земята, любовта на Отца. Много са тук, за да ви помагат. Само от вас зависи това, което предпочитате: любов и разбиране от Отца, или беди и нещастия от човека.

Сега те оставям, братко, с тези думи. Подгответе се за предстоящите времена. Голяма любов и разбирателство ще бъдат необходими за вашите хора. Вашата помощ ще бъде необходима.

Адонай. Аз съм Хатон, ваш брат и учител. Адонай васу борагус.

Вторник, Юни 9, 1959

Поздрави, сине мой. Аз съм Латвий. Поздравявам ви в любовта на живата светлина.

Ситуацията на вашата планета се влошава всеки ден. Вашата парична система става все по-слаба през деня. Много неща се случват, за които не сте наясно, за да се спаси вече обречената икономическа система. Моралните и духовни ценности на вашите хора се влошават в много, много области.

Вашите хора мислят най-вече за себе си, не за ближния си и за службите, които биха могли да вършат за него. Много от вашите хора правят множество врагове и унищожават много, само за да извлекат повече пари, богатство и власт, но те знаят, че когато напуснат този физически живот, те не ги вземат с тях. Не би ли било много по-добре да живеете в любов с ближния си и когато напуснете този физически живот, да вземете любовта и мислите на ближния си с вас?

Любов и мисъл е всичко, което съществува: мисли от любов. О хората на Земята, ако можехте само да разберете колко много, много важни са мислите от любов. Силата на любовта е огромна. Тя може да завладее всичко. Всичко, което Отец изисква от вас да правите е да имате мисли от любов и да живеете в любов с ближния си. Всичко останало е по ваш собствен избор.

Живейте пътя на Отца и жънете многобройните благословии, които са ваши чрез сътворението на Отец. Помогнете на вашите хора да разберат това, братко мой. Любовта е толкова необходима на вашата планета.

Оставям ви сега. Адонай васу. Аз съм Латвий, ваш приятел и брат в служба на Отца. Адонай.

←Кафявата Тетрадка 9 част⟨⟨

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7