Кафявата Тетрадка – 1959 г. 5 част

ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ДОКУМЕНТ: Тези документи са преписки от канализиране, направени от Уолт Роджърс, по време на групови срещи в Детройт и са били преди това издадени като Кафявата Тетрадка. Предложено е с надеждата, че може да ви е полезно. Както съществата от Конфедерацията винаги отбелязват, моля използвайте вашето благоразумие и преценка при оценката на този материал. Ако нещо ви звучи вярно, чудесно. Ако нещо не резонира с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито тези от Конфедерацията бихме искали да бъдем препятствие за когото и да е.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Този документ е публикуван от L/L Research в още незавършена форма. Все пак е бил редактиран и всички очевидни грешки са били коригирани. Когато е във завършена форма, това предупреждение ще бъде премахнато.

Кафявата тетрадка
Кафявата Тетрадка, 1959

Неделя, Януари 18, 1959

Добър вечер, сине мой. Много съм щастлив да бъда с вас тази вечер. Аз съм Латвий. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния, в Отеца вътре в нас.

Отеца вътре в нас: Това е, към което трябва да се стремим. Чрез намирането на Отеца в себе си, ще узнаете всичко.

Отец сътвори човека по свой образ на съвършенство и съвършенство той е останал от началото на сътворението. Щом хората на Земята могат да видят ближния си с очите на Твореца, те ще видят, че всичко е съвършено. Това е денят, който Отец чака: Да види децата си, всичките си деца, които живеят в любов, мир и хармония, както бяха създадени.

Ти си в царството на едно от бащините обиталища сега. Събудете се, мои деца, и осъзнайте, че сте в Божието царство, както казвате, сега, точно в този момент. Живей в любов, любовта, която е твое творение.

Помнете тези думи: Винаги съм с вас. Никога няма да бъдете по-близо до Отца. Всичко, което трябва да направите, е да осъзнаете това. Вие и Отец сте едно. Вие сте перфектна част от едно съвършено творение, създадено от единствения съвършен баща, който е цялата любов, цялата мъдрост на Вселената.

Оставям ви сега. Адонай васу. Аз съм Латвий, ваш приятел и учител. Адонай.

Понеделник, Януари 19, 1959

Добро утро, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Аз съм Латвий. Поздравявам ви в любовта и светлината на Отца, баща на всички нас.

Знам, синко, много пъти сте чували това: Медитирайте, влезте в себе си и потърсете Отец. Всички усилия, вложени в тази посока, ще ви се изплатят във вашето развитие. Намери Отца. Знай, че винаги е с теб. Отразявай живота в неговото създаване на любов, мир и хармония. Опитайте, синко. Да опитвате е всичко, което можете да направите. Резултатите се постигат само от тези, които полагат усилия.

Този живот на любов, мир и хармония е естествен начин на живот. Много от вашите хора вярват, че техният начин на живот е начинът, който трябва да бъде на вашата планета. Това е причината за толкова много объркване и омраза. Не би ли било толкова лесно да живееш живота, който твоят Баща има за всичките си деца, не само за някои избрани, а за всичките си деца?

Вашият човек Исус, от мнозината, осъзна този начин на живот. Той демонстрира какво може да се направи, като живее живота на Отца и знаейки, че Отец винаги е бил с Него. Хора на Земята, вие също можете да правите тези неща, само ако живеехте истината.

Вие сте създателят на всичко, което отчитате. Не би ли било по-добре да създавате любов, мир и хармония? Това е пътят към Отца. Всичко друго е пътят на човека.

Оставям ви сега. Адонай васу. Аз съм Латвий. Адонай.

Вторник, Януари 20, 1959

Поздрави, сине мой. Винаги съм с вас. Поздравявам ви в светлината на Безкрайния Единствен, баща на всички нас.

Като преживявате ежедневието си, виждате ли всеки, когото срещате чрез очите на Твореца, като го виждате в любов и съвършенство, както е бил създаден от Отца?

Може да виждате тези хора по ваш начин, но това не променя факта, че те са създадени в любов и съвършенство и са идеална част от едно съвършено творение, създадено от любящ Отец.

Злото не съществува. То не е било създадено в началото от Отца. То е създадено в съзнанието на човека и може да бъде освободено от човека само чрез промяна в мисленето му. Злото на човешкия ум е вилняло дълго време на тази планета.

Това няма да бъде възможно в близко бъдеще. Злото няма да може да оцелее в новата епоха, идваща на тази планета.

Тези, които не могат да приемат доброто и обичат злото, трябва да отидат в друга учебна стая. Тази учебна стая ще бъде за по-висши ученици от живота в идната нова епоха.

Пригответе се, хора на Земята. Променете мисленето си на любов, мир и хармония, така че да живеете с братята и сестрите си, както е било планирано. Не е твърде късно, хора на Земята. Отец е с вас винаги. Просто осъзнайте това и живейте в любов: Любов към Отца и любов един към друг.

Оставям ви сега. Аз съм ваш приятел и учител, Хатон. Адонай васу борагус.

Сряда, Януари 28, 1959

Поздрави, сине мой. Много щастлив съм да ви поздравя в любовта и светлината на Безкрайния Отец, баща на всички нас. Аз съм Латвий.

В нашите поздрави към теб и групата, ние се обръщаме към вас със сине мой или дъще. Като правим това, ние се опитваме да изразим мисълта, че се опитваме да вземем ръката ви, да ви водим и насочваме, както баща ръководи и насочва децата си.

Нашата любов към вас, хора на Земята, е по-голяма от любовта на баща към децата си. А, да, дори по-голяма от любовта на една майка, както я наричате.

Нашата любов към вас, хората на Земята, е причината, поради която сме тук. Искаме да ви помогнем да намерите Отец и неговите благословии, както ние самите направихме. Споделянето с другите е едно от големите удоволствия на живота. Никога няма да познаете голямо щастие, докато не можете да споделите любовта на Отца с някой друг.

Много неща ще излязат наяве, преди тази планета да се върне в любовта и светлината откъде идва. Опитваме се да намалим това бреме. Колкото повече познавате Бащата, толкова по-малко ще бъде вашето бреме. Елате при Отца, хора на Земята, като малко дете и възвърнете мястото си с братята и сестрите си в любов и светлина.

Оставям ви сега. Адонай васу. Аз съм Латвий. Адонай.

Петък, Януари 30, 1959

Поздрави, братко мой, защото вие, хората на Земята сте наши братя. Поздравявам ви в любовта и светлината на разбиращия Създател. Аз съм Хатон.

Ние, хората от други места в царството на Отец, наистина сме ваши братя. Ние сме ваши братя заради общата преданост към онзи, който е бащата на всички нас.

Ние, които бяхме създадени в любов и съвършенство в началото, растяхме поотделно, заради стремежа на всеки индивид за самостоятелно изразяване. Такова е правото на всички деца на Отца. Подобно на всички деца, накрая те обръщат своите крачки към дома.

Сега, мои братя и сестри от Земята, е време да обърнете крачките си към Отца, баща на любовта и съвършенството, който ще ви поздрави с отворени ръце и сърце.

Да се съберем заедно, както бяхме в началото, е дълга, дълга задача, поради хората, които се забъркаха в нивото на живота, което те изразяваха по онова време. Някои толкова се заплетоха, че поискаха да останат. В крайна сметка всички ще намерят пътя си у дома към Отца.

Ти, братко, имаш възможност да учиш и да растеш духовно сега. Възползвай се от тази възможност. Това ще съкрати стъпките ти до дома. Много са с теб.

О, хора на Земята, започнете да се изкачвате до светлината, която е баща на всички нас.

Оставям ви сега с моите благословии. Адонай васу борагус. Аз съм Хатон. Адонай в любов и светлина.

Вторник, Февруари 3, 1959

Поздрави, сине мой. Аз съм с вас, както винаги. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен, баща на всички нас.

Много пъти в близко бъдеще ще се обръщате към нас, за да отговаряме на въпроси, които възникват в групови събирания. Ще бъдем най-щастливи да служим на вашите хора. Смятаме, че това е привилегия да донесем информация за истината на вашите народи.

Трябва да обмислите това и в контактите си с хората си. Много от вашите контакти ще се родят така, че те също да могат да служат в плана на Отца, дори докато вие се развивате.

Това, сине мой, не е игра. Това е разкриването на истината на хората на Земята и на него не трябва да се гледа прекалено леко. Както казахме, а то е и във вашите свети писания, „мнозина са повикани, но малко отговарят”. Това е, о, толкова вярно с хората на Земята. Те все още живеят в тъмнина, когато могат да живеят в светлината на Отца.

Истините на Отеца бяха променени според мисленето на човека. Човекът не е променил мисленето си спрямо истината на Отеца, както трябва да бъде.

Време е, О хора на Земята, да се промените. Не сте ли се изморили от сблъсъци, омраза, войни, бедност, болест и множество други неща, които не са от Отца?

Отец сътвори само добро и съвършенство. Вие, хората на Земята, сте част от това добро и съвършенство. До кога, колко дълго това добро и съвършенство ще бъдат скрити заради човешкото мислене по друг начин? Скоро надяваме се, хората на Земята ще видят светлината на Отец, която някога е царувала на тази планета.

Адонай васу. Оставям ви в светлината на Отца. Аз съм Хатон. Адонай.

Сряда, Февруари 11, 1959

Добро утро, сине мой. Много съм щастлив да ви поздравя в светлината и любовта на Безкрайния Отец. Аз съм Латвий.

Принципите са много важни за вашите народи в някои случаи, като бизнес и правителство. Направени са големи усилия по отношение на тези принципи. Ако човек на вашата планета би положил толкова много усилия в търсенето и изучаването на принципите на живота, нямаше да има нужда от нашите посещения понастоящем. Вашите хора биха знаели какво да правят, за да живеят живота, предназначен за тях от Отца.

Някои от вашите хора са казали, че смятат, че животът, който живеем, ще стане скучен след известно време. Пожелавам ви, всички вие, да знаете, че животът, живян както е предвидено от Отец, е толкова пълен, че можете да се чудите от необятността на творението на Отец. Ние, братята ви, в никакъв случай не сме близо до познаването на цялото творение на Отец. За всичко, което е научено, изглежда, че винаги има какво повече да се научи.

Животите ни са много пълни понастоящем, опитвайки да помогнем на нашите братя и сестри на Земята. Това ще отнеме време, но ние служим на вашите хора заради Отца. Нашите мотиви са да помогнем на планетата Шан (Земята, бел. прев.) да изпълни своето място в царството на много бащини обиталища.

Изпитах удоволствие от на нашия малък разговор, но сега трябва да ви оставя. С любов и светлина, аз съм ваш учител и приятел, Латвий. Адонай васу.

Понеделник, Февруари 16, 1959

Поздрави, сине мой. Аз съм с вас, както винаги. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в светлината на разбиращия Творец, Този, Който е Всичко.

Проблемите на хората на Земята са много и разнообразни. Болест, парични въпроси, лични проблеми, като всички произтичат от липсата на разбиране на волята на Отца. Ако вашите народи можеха да живеят в любов, всички тези проблеми биха изчезнали.

Отец има много, много прекрасни неща в своето творение, за своите деца, ако само те биха ги търсили и познавали истините на Отца.

В светите ви писания се казва, че човек ще има власт над всичко в творението на Отец, освен над друго същество. Хората на Земята имат малко или никакво господство над всичко, а някои се опитват да доминират над всички други същества. Това би трябвало да ви покаже, хора на Земята, че трябва да има нещо нередно.

Елате при мен като малко дете и знайте, че сте Бог, всички съвършени и добри. Знайте това и вие ще имате власт над всичко.

Оставям ви с моята благословия. Аз съм Хатон. Адонай васу борагус.

Понеделник, Февруари 23, 1959

Поздрави, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен. Аз съм Хатон.

Поколение след поколение, вашите хора са живели без да знаят истината за творението на Отца. Малцина са достатъчно заинтересовани да мислят или да търсят тези истини. Те са били доволни да бъдат водени от хора, които не са имали техния най-добър интерес на сърце, да кажем. Идва времето, когато човекът на тази планета трябва да се издигне от тази тъмнина и да търси Отец.

Вашите свети писания говорят, че знаейки истината, вие ще се освободите. Познай Отца, който е цялата истина и нещата, които не са от Отца ще изчезнат, неща като алчност, омраза, болест, войни, бедност. Тези неща не са на или от Отца.

Дали Отец умишлено ще даде тези неща на децата си? Не мисля. Как може един баща, който е създал цялото творение от любов, да направи такова нещо? Никога! Тези неща, за които говоря, са сътворението на човека, предизвикано от погрешно мислене в продължение на несметни векове.

Ние сме тук, в любов, за да се опитаме да покажем на нашите Земни братя обратно към пътищата на Отца чрез любов. Само чрез любовта всяко нещо си струва. Любовта е универсалният език на Отца.

Отворете сърцата и умовете си, хора от Земята, и позволете на любовта, позволете Отецът отново да влезе. Всичко останало е незначително. Любовта е пътят от и към Отца.

Оставям ви сега с моите благословии. Аз съм Хатон. Адонай васу борагус.

←Кафявата Тетрадка 4 част〈〈   〉〉Кафявата Тетрадка 6 част→

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7