Кафявата Тетрадка – 1959 г. 8 част

ОТНОСНО СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ДОКУМЕНТ: Тези документи са преписки от канализиране, направени от Уолт Роджърс, по време на групови срещи в Детройт и са били преди това издадени като Кафявата Тетрадка. Предложени са с надеждата, че може да са ви полезни. Както същностите от Конфедерацията винаги отбелязват, моля използвайте вашето благоразумие и преценка при оценката на този материал. Ако нещо ви звучи вярно, чудесно. Ако нещо не резонира с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито тези от Конфедерацията бихме искали да бъдем препятствие за когото и да е.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Този документ е публикуван от Л/Л Рисърч (L/L Research) в още незавършена форма. Все пак е бил редактиран и всички очевидни грешки са били коригирани. Когато е в завършена форма, това предупреждение ще бъде премахнато.

Кафявата тетрадка
Кафявата Тетрадка, 1959

Понеделник, Март 23, 1959

Поздрави, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен.

Много пъти, сине мой, ще се нуждаеш от насоки в службата на Отца. Когато тези времена дойдат, седни в тиха медитация и нека Отец се появи. Той е там, сине мой. Той е във всяка фибра на съществото ти. Веднъж щом си в състояние да извадиш навън тази голяма любов и знание, ще бъдеш в състояние да отговориш на своите въпроси.

Знанията за вселената, да, дори и знанието на Отца, е заключено вътре във всеки един от нас. Зависи само от индивида, кога това ще се разкрие за него.

Вие и Отец сте едно. Това, което е познато за Отец, е познато за теб. През многото си животи, ще постигаш все повече знания, любов и разбиране, докато стигнеш до този, който е Всичко, Отецът вътре в теб.

Вие и Отец сте едно. Ти си проявление на Отеца, който е всичко. Ти си перфектен като цялото творение. Бащата е създал само съвършенство и добро.

Бащата не разпознава злото. То не съществува в творението му. Това е творение на човека. Как може Отец да приеме нещо, което не е от неговото творение?

Човек проповядва, че Отец разпознава злото и наказва. Това води Отца до човешкото мислене, а не човек до мисленето на Отца.

Оставям ви сега. Аз съм Хатон, ваш брат и учител. Адонай васу борагус.

Вторник, Март 24, 1959

Поздрави, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Отец. Аз съм Хатон.

През безброй векове човекът на Земята е живял собственото си мислене, а не това на Отца. Планетата Земя или Шан, както я наричаме, е била в размирици и разруха, защото човекът не е живял, както е било замислено.

Отец е сътворил човека, за да живее в любов, мир и хармония със своите братя и с останалото творение на Отец. Човекът се противопостави на Отец и живее по начин, който сам е избрал.

От време на време, някои хора на Земята са откривали истинския начин на живот. Тези хора обаче са били или осмивани, или унищожени, защото не са били като масите. Ето защо предприемаме тези методи, за да донесем истината на Земята сега. Ще се опитаме да покажем на масите истинският начин, а не този на техните лидери. Това отначало ще бъде бавен метод, но ще расте и расте, докато масите не узнаят истината.

Цялото човечество притежава това вътрешно желание за любов, мир и хармония. Това е искра, която само трябва да стане по-ярка, така че да засенчи злото, което човек е създал.

Ние сме тук, за да помогнем по най-добрия начин. Творецът също помага. Той винаги е с вас. Той само трябва да бъде открит.

Адонай, сине мой. Оставям ви с моята благословия. Аз съм Хатон. Адонай васу борагус.

Сряда, Март 25, 1959

Добър вечер, сине мой. Аз съм с вас, както винаги. Аз съм Латвий, ваш брат и учител. Поздравявам ви в любящата светлина на Отца.

Много пъти, сине мой, ще имате разочарование във вашата служба на хората на тази планета. Когато това се случи, осъзнайте, че индивидът не може да бъде принуден да приеме нищо. Той трябва да избере сам. Осъзнайте също така, че сте свършили своята роля в представянето на истината, както ви е преподадена и каквато сте я познали.

Хората, които приемат това, което сме казали, и започнат да практикуват това, което сме преподавали, ще продължат да обучават другите.

Този метод, както и други, използваме, за да просветим народите на Земята. Ние няма да навредим на никого. Нито ще налагаме нашите учения на никого. Умовете, които са отворени и схващащи истинския начин на живот: Това са хората, с които можем да се свържем и да помогнем.

Учения, преподавани ви от хиляди години са трудни за промяна, но има хора, които търсят по-добър начин на живот. Те не могат да разбират повече живота в това унищожение и омраза.

Зависи от хората на Земята, кога ще се появим на всички. Ако искат борба и разрушение, това ще получат. Ако искат любов, мир и хармония достатъчно, това ще получат. Ние сме тук, за да помогнем на всички, които можем. Зависи от вас, хората от Земята. Сега е времето. Отецът очаква решението ви.

Оставям ви сега. Аз съм Латвий, ваш брат и приятел. Адонай васу.

Четвъртък, Март 26, 1959

Поздрави, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен. Аз съм Хатон.

Приветствията към нашите братя и сестри на Земята са нещо, за което чакахме дълго, дълго време. Чакахме хората на Земята да развият мисленето си, за да можем да се свържем с тях.

Това беше дълго чакане. Изглежда, че повечето от вашите хора обичат само себе си, а не един друг. Това не е начин за творенията на Отца, да живеят. Всички ние бяхме създадени от любовта на Отец, да живеем в любов един към друг.

Разбиране е необходимо от народите на Земята: разбиране за сътворението и начина на живот на Отец. След като човек стигне до това разбиране, неговият прогрес ще бъде страхотен.

Хора на Земята, вие не знаете какво пропускате като не живеете така, както сте били създадени. Има само добро в начина на Отца. Вашите хора са създали толкова силни фалшиви илюзии, че е трудно да се разпознае истината от фалша.

Когато придобиете необходимата любов и разбиране, вие ще можете да обикаляте вселената и да сте в любов и приятелство с братята и сестрите си от други светове.

Не е от голяма полза да се опитвате да завладеете вселената, когато не сте в състояние да покорите себе си и да живеете като братя. Само когато сте подготвени, ще можете да правите тези неща. Всички ние сме правили тези неща преди. Защо да не стъпите отново в светлината на Отца и да живеете така, както сте били замислени?

Отец ви е дал господство над вселената, ако го заслужите. Любов, мир, хармония, разбиране за творението на Отец, но най-вече трябва да има любов: любовта да виждаш съвършенство във всичко, както е било създадено от Отца.

Оставям ви сега с моите благословии. Аз съм Хатон, ваш приятел и учител. Адонай васу борагус.

Неделя, Март 29, 1959

Добро утро, сине мой. Поздравявам те в този свят ден от историята на Земята. Аз съм Латвий, ваш брат и учител. Поздравявам ви в любовта и светлината на нашия Най-сияен Отец, баща на всички нас.

На този Великден, както е наричан от вашите хора, мнозина отдават почит на велика същност на вашата планета. Много от тях преминават през церемонии и ритуали и не знаят истинския смисъл на този ден.

Преди две хиляди години човекът, който познавате като Исус, показа истинския начин на живот, както го е създал Отецът. Чрез този начин на живот той бе в състояние да направи много неща, които вашите хора наричат чудеса.

Това не бяха чудеса, приятели мои. Те бяха дарове от Отца, които всички биха могли да правят, когато живеят в светлината и любовта на истинското творение на Отца.

Ако хората на Земята бяха приели ученията на Исус по онова време, вашата планета нямаше да бъде в смута, в който е в момента. Омраза, подозрение, лакомия вилнеят на вашата планета, а не мирът, любовта и хармонията, проповядвани от Исус Христос.

Исус беше името на този човек. Христос (Помазаният) е състоянието на съзнанието, в което е бил, коeто му дава властта да прави такива неща, каквито е правил. Той демонстрира много от нещата, които човек може да изпълни, когато живее в това Христово (помазано) съзнание.

Той показа господство над смъртта на физическото тяло. В един от пасажите на вашите свети писания, се казва от Исус: "Аз дойдох, за да имате живот и да имате по-голямо изобилие". Малко хора на Земята осъзнават истината на тези думи. Отец ни е създал, за да имаме живот, живян в любов, а не смърт, живяна в омраза.

Пробудете се, хора от Земята. Погледнете към небесата и поздравете светлината на Отца, идваща на крилете на любовта. Любовта е единственият начин на живот: любов, създадена от Отца, която е всеобхватна любов.

Оставям ви сега с тези думи на вашите свети писания, изречени от вашия учител Исус: „Тези неща, които правя и вие ги можете, че и повече”. Помислете за тези думи, мои приятели. Осъзнайте какво ви е отредено.

Адонай. Моята любов и благословия към всички вас. Аз съм Латвий. Адонай васу.

Понеделник, Март 30, 1959

Поздрави, сине мой. Много съм щастлив, че съм с вас тази сутрин. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в любовта и светлината на Безкрайния Единствен.

Тъжно е, но истина, сине мой, че животът, живян от хората на Земята, не е животът, създаден от Отца. Човекът се е разделил на народи, а не е заедно, както е предвидено от Отца. С течение на времето човек ще осъзнае, че е създател на своите условия. Не би ли било по-добре всички да създават добро и любов вместо да мразят?

Много от вашите народи принадлежат към религиозни организации и се преструват, че живеят живота, както се преподава във вашите свети писания. Ако това беше вярно, приятели мои, щяхте да знаете, че сте в Небесното царство сега, не по-късно, а сега. Всички нива на живот, независимо къде се намирате, вие сте в Небесното царство. Защо? Понеже Отец не е направил нито едно място по-добро от друго. Ако изразявате любовта, независимо къде сте, ще знаете, че сте в Небесното царство.

Не гледайте към бъдещето, хора на Земята, за Царството на Небето. То е около вас през цялото време, създадено в любов и красота от Отца. Когато започнете да осъзнавате това, животът ви ще придобие ново разбиране.

Осъзнайте това, мои деца, че сте перфектна част от едно съвършено творение, създадено в любов и разбиране от бащата на всички нас. Търсете тази любов. Правейки така, ще станете цялостни. Живей само любов. Знай само любов. Създавай само любов. Това е в твоята власт.

Оставям ви сега. Аз съм ваш приятел и учител, Хатон. Адонай васу борагус.

Четвъртък, Април 2, 1959

Добро утро, сине мой. Винаги съм с вас. Аз съм Латвий, ваш брат и учител. Поздравявам ви в любящата светлина на Този, Който е Всичко.

Простъпките на човешките грехове са много важни за (самия) човек, на вашата планета. Масите биха се изненадали, ако знаеха, че греховете им са били против самите тях, а не против Отца. Отецът не знае грехове. Всичко е съвършенство и любов с Отца през цялото време.

Хората ви ще намерят това трудно за разбиране. Отец не признава зло или грехове, защото те не са били създадени в началото. Те не съществуват в творението на Отец.

Човешките творения са друго нещо, както казвате. Човекът създава грехове и зло, както ги наричате, а не Отец. Отец сътвори всички неща в любов и съвършенство и ги постави в любов, мир и хармония едно с друго.

Когато човек стане небалансиран, той е отстранен от творението на Отец и е в творение от свой собствен избор. Когато човек може да си възвърне баланса, той се връща към творението на Отец.

Творението на Отец е навсякъде около вас. Зависи само от хората да разпознаят своя дисбаланс и да се върнат в творението на Отец. Няма наказание, дадено от Отца. Човекът прави това сам в своите творения.

Разпознайте вашето съвършенство и се върнете при Отца, където ще получите благословиите, които идват от любовта, мира и хармонията на Отец. Чуйте думите ми, че всичко е любов и красота. Трябва само да знаете това.

Адонай. Оставям ви сега. Аз съм Латвий, ваш приятел и учител. Адонай васу.

Петък, Април 3, 1959

Поздрави, сине мой. Винаги съм с вас. Аз съм Хатон. Поздравявам ви в светлината и любовта на Безкрайния.

Мисълта, братко, е много важна. Чрез мисълта ние създаваме. Отец създаде всичко в началото чрез мисълта. Творението е мисли от Отца. Мисълта е всичко, което е, в творението на Отец. Ти си мисъл от Отеца. Истинското теб е← мисъл от Отеца. В началото ти беше дадена силата на мисълта. Вашите мисли са творението, както го виждате около вас. Както мислите, такова е вашето творение.

Както казах в посланието ми снощи, ако е това, което мислите, че е, това е правилно. Ако не е това, което мислите, че е, това е погрешно. Това може да е малко трудно за разбиране, но ако мислите за всичко като за добро и съвършенство, то е така и вие сте прав. Ако не мислите за добро и съвършенство, тогава това, което мислите, не е това, което е.

Цялото творение е добро и съвършено, както е създадено в началото на сътворението на Отеца. Това може да се използва като мерна единица, както казвате, за да се отделя правилното от грешното в ежедневието ви. Това ще изисква малко мислене, но вашите заключения ще си струват усилията. Помислете за това, сине мой. Това е основна стъпка към творението на Отец.

Съжалявам, че не можах да предам посланието си както беше планирано снощи, но от време на време имаме трудности.

Сега ще ви оставя с любов и благословия. Аз съм Хатон, ваш приятел и учител. Адонай васу борагус.

←Кафявата Тетрадка 7 част⟨⟨   ⟩⟩Кафявата Тетрадка 9 част→

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7