Кюриосити засне петроглифи на Марс…

Според нова серия от изображения от Кюриосити, ровъра заснема и петроглифи на Марс.

32AACCE000000578-3515339-image-a-10_1459331172036
Credit Image: NASA

Марс е едно от предпочитаните места в нашата Слънчева система, където изследователите очакват да намерят следи от живот. Неотдавна, марсоходите на НАСА откриха, че на червената планета е имало вода на повърхността, установиха също аномален пик на метан в атмосферата му, както и че Марс е разполагал с огромни реки и езера, покриващи голяма част от площта му в далечното минало, когато планетата е имала атмосфера подобна на тази на Земята.
Според д-р Бранденбург, по-горе споменатите фактори, са напълно възможни, както и вероятността марсианската цивилизация да е била заличена от лицето на Марс в далечното минало.

Д-р Джон Бранденбург има докторска степен по “Квантова и космическа теоретична физика”, ("Теоретична Физика на Плазмата", от Theoretical Plasma Physics - бел.ред.), от Университета на Калифорния и в момента работи като "плазмен физик" в "Орбитални технологии" в Madison Wisconsin.

изглед от Кюриосити
Credit Image: NASA

Според д-р Бранденбург, има достатъчно доказателства, за да се докаже, че най-малко два големи ядрени взрива са угаснали върху повърхността на червената планета, в далечното минало. Теорията му, се основава на следи от уран и торий, които са били регистрирани по повърхността на Марс. Тази марсианска цивилизация вероятно е била унищожена от друга враждебна извънземна раса от друго място във Вселената. Д-р Бранденбург предупреждава, че нашата цивилизация ще се изправи пред едно и също убеждение. Той е твърдо уверен, че древните марсианци, известни като "Cydonians" и "Utopians", са били убити в гигантски ядрен удар, и че доказателства за геноцида, все още могат да се видят на повърхността на Марс.
Интересното е, че в последните месеци, няколко странни открития бяха направени на Марс. От мистериозни куполи, до аномални геоложки особености, които са отхвърлени като природни явления, а идеята, че съществува разумен живот на Марс никога не е била толкова силна, колкото е днес.

Едно скорошно откритие, направено от НЛО ентусиаста Скот Уоринг пзагатва за повече доказателства, които подкрепят идеята, че Марс е била обитавана в далечното минало. Според Уоринг, марсохода показва аномални характеристики върху една марсианска скала, които зловещо напомнят скалните рисунки или петроглифите открити на Земята.
Г-н Уоринг пише в своя блог, НЛО Daily: "Една от рисунките изобразява Бягащият човек. Друга показва змия. Намерих много сходства в тези издълбани рисунки и древните пещерни такива, тук, на Земята."

Петроглифи
Image Credit: Emilie Chaix/Photononstop/Cobris

И наистина, "скалните гравюри", открити от Уоринг зловещо приличат на 2000-годишните скални рисунки, открити в Националния парк на Зимбабве "Matobo", а извитите змии, които се появяват, съществуват и върху скала издълбана от древните хора Пуебло, намираща се в Newspaper Rock State Historic Park, Ohio.
Уоринг пише, че тези открития не трябва да бъдат толкова лесно отхвърлени, и са доказателство, че в далечното минало, е съществувала интелигентна форма на живот, на червената планета.
"Това е снимка от правителствен източник и това е безпристрастен обект ... марсохода..., който ги е заснел. Той няма какво да крие, нито да спечели..."
"Ето защо, отхвърляне на такова доказателство е, все едно да обърнеш гръб на разсъжденията!" пише той.
Има и учени, които отхвърлят напълно теорията на Уоринг, но има и такива, които я приемат. И мисля, че е нормално. Ако преди пет години, бихме имали възможността да кажем на някого в научната общност, че има течаща вода на Марс, може би щяха да ни се изсмеят или да извикат с учудващ и шокиращ глас, водещ ни до извода, че ни мислят за луди. Но днес, тези луди идеи са се превърнали в реалност като се намират и доказателства не само за наличие на вода, но на метан и други елементи, които подсказват за форми на живот на Марс.
Парейдолия или не, откритията, направени от "НЛО ловците" по целия свят със сигурност предизвикаха интересен дебат по темата дали е имало или не, интелигентен живот на Марс в далечното минало, както изследователите, като д-р Джон Бранденбург, предполагат.

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
ancient-code.com