Книгите за спиритуално развитие за всеки, който има нужда от промяна в живота си

Защо да четем книги за спиритуално развитие?

Всеки от нас е попадал в ситуации, в които се чувства на кръстопът и не знае накъде да поеме. Животът ни изправя пред различни трудности, някои от които не са толкова лесни за разрешаване. За да се справяме с изпитанията на съдбата, е от изключителна важност да „сложим ред“ в душата си, да действаме осъзнато и без излишно напрежение. Именно тук ни помагат книгите за спиритуално развитие.

Напоследък все повече и повече хората по цял свят са стресирани и неуравновесени. Динамичното ежедневие и постоянните тревоги понякога сякаш „износват“ душата ни. А за душата си трябва да се грижим така, както и за тялото. Ето защо четенето на мъдра литература, която ни изпълва със смирение и спокойствие, може да бъде от огромна важност за оцеляването ни – и физическото, и емоционалното.

“Как да постигнем ян-шън-шу, или изкуството за щастлив, здрав и дълъг живот”

Това без съмнение е една от най-приятните за четене книги за спиритуално развитие, която ни учи как да балансираме енергиите си, да подобрим външния си вид и да съхраним здравето си. Всички тези неща са особено важни, защото, както вече отбелязахме, физическото здраве е пряко свързано с вътрешното състояние на човека. Няма как да сме красиви, ако не се чувстваме добре в кожата си, нали?

В тази книга авторът Дик Дерик предлага повече от 250 техники и съвети за самоусъвършенстване от Индия, Тибет, Китай и Япония. Той изумява с необятните мащаби, в които разглежда темата - от небесните тела, които влияят на биочасовника ни, до клетките на организма ни. Прочетете тази книга, ако искате да се докоснете до мъдростта и великите тайни на мистичния изток, защото тя ще ви разкрие тайните за здравия, дълъг и щастлив живот.

“Бъди тук сега”

В тази книга авторът Рам Дас споделя своята истина и виждането си за свободния избор и самоопределението. “Бъди тук сега” е написана преди повече от половин век и е продадена в милиони екземпляри по цял свят. Тя вече е абсолютна класика! В нея ще намерите над 150 страници метафизични илюстрации, вдъхновяващи цитати и йогийски практики, благодарение на които ще обогатите вашия емоционален, физически и духовен живот.

“Богинята в теб. Практики за женственост, здраве и сила”

Писателката Сиера Бендър вярва, че във всяка жена живее богиня. Но, за жалост, не всяка успява да събуди и разкрие това си качество. И тук идва на помощ книгата, която ни казва, че жената, която е събудила богинята в себе си, е тази, която е здрава духовно, ментално, емоционално и физически.

Авторката на книгата си поставя за цел да помогне на дамите да преоткрият своята сила чрез конкретни начини за възстановяване на баланса там, където е нарушен. Практиките включват традиционни йога пози, фитнес упражнения, дихателни упражнения, медитация и визуализация, музикотерапия, здравословно хранене, енергийно лечение, ароматерапия, работа с емоциите, принципи от модерната и холистичната медицина и други.

Колекция „Вълшебна колекция“

В тази колекция ще намерите изданията „Вълшебна книжка“, „Вълшебна книжка: Йога карти“ и „Вълшебни песнички: Mини книжка + CD“. Всички те ще ви помогнат да влезе в мир със себе си и да се научите да цените живота такъв, какъвто е!

“Трите въпроса. Как да открием и овладеем вътрешната си сила?”

В тази прекрасна книга придобилият световна популярност духовен учител Дон Мигел Руис ще ви въведе още по-дълбоко в сърцевината на толтекската мъдрост, за да откриете скритата във вас сила и да разгърнете в пълнота потенциала си.

Авторът съветва на всеки етап от своя живот да си задаваме три фундаментални въпроса, които ще ни помогнат да не се отклоняваме от пътя, основан върху принципите на древната духовна култура на толтеките: Кой съм аз, Кое е реално и Какво е любовта. Намерете тези отговори!

“Тайната”

Няма как да не сте чували поне веднъж в живота си за тази книга или пък за екранизацията по нея, което не е никак случайно. Тук ще научите как да използвате Тайната, в който и да е аспект на вашия живот – пари, здраве, взаимоотношения, щастие, е във всяко ваше взаимодействие с този свят. Ще започнете да разбирате скритата, неизползвана сила, която е в самите вас – както и че това откровение може да донесе радост във всички изяви на вашето съществуване.

“Героят”

Тази книга е едно от продълженията на световния бестселър „Тайната“. Дванайсет от най-успелите хора на света днес споделят привидно невъзможния път, който са изминали и разкриват, че човек се ражда с всичко необходимо, за да изживее най-голямата си мечта.

“Да изживееш своя икигай”

Икигай е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване, радостта да си винаги зает... Икигай е пресечната точка между това, което обичаш; това, от което се нуждае светът; това, за което ти плащат, и това, в което си добър. С други думи, там, където се срещат твоята страст, професия, мисия и призвание.

За да се докоснете до вдъхновението и мъдростта на Япония, тази книга ще ви отведе на три места, а по време на пътуването ще спрете на 35 гари, на всяка от които ще разучите практически инструменти и техники, с които да изживеете приключението, наречено икигай.

“Емоционална интелигентност 2.0”

Тази книга е практично ръководство за бързо повишаване на емоционалната интелигентност. След като направите теста към книгата и разберете какъв е вашият коефициент на емоционална интелигентност, може да проследите проблемните за вас области и да изберете определени стратегии и техники, с които да повишите резултатите си. Понякога с малка промяна може да постигнете драстично подобрение във всички области на живота. Приятно четене!

Инфо: Ozone.bg

В статията са посочени линкове към книги, предлагани от сайта Ozone.bg
Мултивселена е отворена партньорска платформа и ако не е посочено друго, не получава плащания за публикуването на материали съдържащи линкове към платени услуги и продукти.