Кодираното послание на Шигирският Идол – статуя на 11 хил. години (видео)

idolВ края на XIX век - през 1887 г. - на източния склон на Среден Урал, на около десет километра от Екатеринбург, в торфено блато, работници наети от победител в състезание за добив на злато, започнали премахването на необичайни за торфено блато предмети, изработени от кост, дърво, камък, глина, рог. По този начин е открит случайно Идолът (руски: Шигирский идол). Смята се, че 10,000 годишната статуя, е два пъти по- стара от пирамидите в Египет. На скоро статуята е изпратена в Германия за допълнителни научни изследвания. Статуята е висока 2.8м. и е покрита със символи от  епохата на Мезолита. Учените смятат, че това е едно от най-важните открития в съвременната ни история. Статуята със седем лица има потенциала да пренапише учебниците по история и начина ни на мислене, казват изследователите, тъй като кодираните послания върху нея съдържат информация за създаването на света и за произхода на човека! Peacefulwarriors.net припомня, че "Шигирският идол", до момента се намираше в Националния Исторически Музей в Екатеринбург, но липсата на средства е попречило на изследователите  по-правилно да датират възрастта на това историческо съкровище. По тази причина, статуята е изпратена за допълнителни проучвания в Германия. Идолът представлява уникален, жив и много сложен пример от ранната история на човека. Тази изключително рядка находка е без съмнение, едно от най-важните открития в Европа от години.

Шигирский идолСпоред експерти, тази капсула на времето съдържа кодирано съобщение, което говори за сътворението на света.
Статуята е покрита с криптирана (кодирана) информаци , която изследователите не са успели да декодират до момента. Това ще отнеме време и е необходимо търпение, за да се разгадае, какво тази статуя има да разкаже на човечеството, за неговото сътворение.

Светлана Савченко е началник на отдела , който изучава идола в Историческия Музей в Екатеринбург. Тя заключава, че правата линия, която се вижда по повърхността на идола "Shigr" (Шигир), всъщност представлява земята или хоризонта, границата между Рая и Земята, водата и небето, или границата между световете. Uwe Hoysner от Берлинският археологически институт казва: " Идолът е издълбан от дървесината на лиственица, която, както виждаме от годишните пръстени, беше на възраст от поне 159 години.
"Няма такава древна скулптура в цяла Европа! Да изучаваме този идол днес, е сбъдната мечта", казва професор Томас Тербергер, от Министерството на културното наследство на Долна Саксония. "Пробите, които сме избрали, съдържат важна информация за изотопите, които съответстват на времето, когатото дърво е растяло."

Автор: Orion

Видео по темата (на руски)

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.