Линиите Наска сочат към определени древни монументи (видео)

Линиите на Наска формират около 30 700 рисунки, геометрични фигури и 13 хиляди линии. Първото споменаване на фигурите е от XVI век. За техният произход и предназначение все още се спори. Сякаш линиите на Наска не са достатъчно загадъчни, но преди шест години, руския сайт masterkosta.com публикува клип в своята youtube страница, в който чрез компютърна графика съединяват линиите на Наска над цялата планета. Освен, че сочат към определени загадъчни древни монументи, те се сливат на едно СПЕЦИФИЧНО място и няма да повярвате къде се срещат всички линии...


Линиите Наска, намиращи се край Перу, са завладели въображението на историци, изследователи и туристи от десетилетия.
Линиите, наблюдавани само от въздуха, бяха забелязани през 1927 г., когато авиолиниите започнаха да летят над Перу и пътниците съобщаваха, че виждат странни линии, фигури и странни форми на земята.
Досега изследователите са успели да каталогизират 800 прави линии, 300 геометрични фигури и 70 дизайна на животните и растенията, наричани още биоморфи. Никой не може да каже със сигурност какъв е техният смисъл, защо са били създадени, кой ги е създал и защо са видими само от въздуха.

Графика 1

Едно от най-загадъчните места на Земята ... линиите на Наска.
Смята се, че са били създадени от древната култура Наска. Най-големите фигури открити на Наска, се простират на зашеметяващите 200 метра. Културата на Наска процъфтява в сухите райони на Перу между 1 и 8 век от Н.Е.
Древната култура Наска, принадлежи към една древна праисторическа цивилизация, успешна в инженерните си техники, чрез които успяват да изведат подземните води на повърхността за напояване.
Най-дългият глиф в Наска е дълъг около 9 мили.

Графика 2

Легендите на Наска разказват, че Виракоча, богът създател на инките, е поръчал линиите на Наска преди хиляди години.
Истината е, че не знаем защо са създадени. Има много теории, които се опитват да обяснят линиите на Наска.
Археологът Йохан Райнхард теоризира през 1985 г., че линиите на Наска са били масови фигури, използвани в религиозни практики, където древните почитали божествата, свързани с водата и културите.
Някои тестове, проведени от учени от университета в Дрезден, показват, че електрическата проводимост е по-висока 8000 пъти по линиите на Наска, отколкото до тях.

С дълбочина между 10 и 30 сантиметра, най-известните линии на Наска образуват Колибри, Кондор, Астронавтът и Паякът.
И докато многобройни въпроси и загадки витаят около линиите на Наска, вероятно има хора, които се чудят какво ще се случи, ако продължим всички линии на Наска по земното кълбо.
Един потребител на YouTube направи точно това и резултатите според мнозина са зашеметяващи.
Защо? Защото, ако продължите и съедините линиите на Наска - използвайки Google Земя - по цялото земно кълбо, те се сливат в близост до една конкретна точка: Ангкор Ват, храмов комплекс, разположен в Камбоджа, и един от най-големите религиозни паметници на планетата, заемащ зашеметяваща площ от 162,6 хектара.

Сега, докато някои може да сметнат това изключително интересно откритие, че Наска се насочва от другата страна на Земята с Ангкор Ват, истината е, че камбодският храм е точно диаметрално противоположен на Наска.
Макар със сигурност да е интересно, че Наска и Ангкор Ват са "свързани" най-малко чрез антиподна точка, дали това е просто съвпадение, просто защото всички посоки, водещи от една точка, винаги се сливат в противоположната точка от другата страна на сфера...
Три клипа по темата, вижте по-долу!

Превод и редакция: Orion
Инфо: ancient-code.com

Видео по темата 1:

Видео по темата 2:

Видео по темата 3: