Масивни подземни тунели на 12000 години, се простират от Шотландия до Турция

Възможно ли е, древните култури да са били свързани помежду си преди хиляди години? Според откритите подземни тунели, които се простират от Северна Шотландия към Средиземноморието, отговорът е да. Докато причината зад тези сложни тунели остава загадка, много експерти смятат, че тази огромна стара мрежа, на 12 000 години,  е изградена като защита срещу хищници или други опасни създания, съществували преди 12 000 години. Някои експерти смятат, че тези мистериозни тунели са били използвани като днешните съвременни магистрали, като позволявали преминаването на хора през големи разстояния и ги свързвали с отдалечени места в цяла Европа.
В книгата „Тайните на Подземната Врата на Древния Свят“ германския археолог д-р Хайнрих Куш посочва доказателства за огромни подземни тунели, установени в десетки неолитни селища по целия европейски континент, които често се споменават като древни магистрали.

article-2022322-0D47A59700000578-168_634x882
Image Credit: Heinrich Kusch

Според д-р Куш, фактът, че много от тях съществуват и днес, след 12 000 години показва, че тунелите трябва да са били комплексни и огромни по размер и по значение за тогавашните цивилизации.

"В цяла Европа има хиляди от тях, казва д-р Куш," в Германия сме открили стотици метри от подземни тунели. В Австрия сме намерили още толкова. Тунели могат да бъдат намерени навсякъде в Европа и има хиляди от тях. ", заяви германския археолог.
Докато някои от тунелите са сравнително малки, то други от тях с в размери над един метър по ширина, има и други тунели, които са били открити и в подземни камери и складови площи.
Фактът, че са били намерени тези тунели сочи към невероятна древна изобретателност, която е всичко друго, но не и това, което историческите книги ни показват днес. Древното човечеството имало знания и инструменти за изграждане на сложни структури преди повече от десет хиляди години. Доказателство за това са пирамидите в Босна и техните невероятни подземни тунели, които продължават километри.

ancientundergroundtunnelseu
Д-р Куш казва, че "В цяла Европа има хиляди от тези тунели - на север от Шотландия до Средиземно море. Те са осеяни с кътчета, като в някои има места за сядане, или камери за съхранение и стаи. Не всички сочат нагоре, но взети заедно, представляват масивна подземна мрежа. "
Кападокия в Турция е друг невероятен пример. Подземният град Деринкую е едно доказателство, което сочи към съвършенството и отдавна изгубените строителни методи на нашите предци. Подземният град е може би един от най-големите постижения в подземното строителство, заедно с огромна мрежа от тунели. Геоложката особеност на камъка от Деринкую е нещо, което е много важно: той е много мек, следователно древните строители на Деринкую е трябвало да бъдат много внимателни, когато изграждали тези подземни камери, имащи достатъчно силни подпори , които да издържат горните етажи; ако това не е било постигнато, градът е щял да се срути, и до този момент археолозите не са открили доказателства за някакви "вътрешни пещери" при Деринкую.

underground-city-in-turkey-derinkuyu
Други древни паметници като Гьобекли тепе са по-голямата част от пъзела за решаващо доказателство, сочещо към невероятни умения и знания на хора, които са обитавали нашата планета преди повече от десет хиляди години.
Според д-р Куш, параклисите в повечето случаи се изграждали на входа на подземните тунели, защото Църквата се е страхувала от езическо наследство, което би могло да притежават тунелите, следователно църквата е искала да се увери, че тунелите се държат в тайна.
В някои от тунелите са били открити текстове, определящи ги, като врати към подземния свят.

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии