Момчето с тъжните очи

Какво е смъртта? Всъщност никой не знае точно... Тя е Преход - тялото умира, а душата отива в друго, по-високо измерение. Там тя се препрограмира от Висшия Разум, човек забравя всичко, което е преживял, и вече като чист лист хартия, се ражда отново. Но понякога, макар и изключително рядко - около веднъж на 100 години, се получават аномалии...
Толя почина млад, в разцвета на силите си - само на 35 години. Един заспал шофьор на камион навлезе в насрещното платно и помете неговата кола. Бе рано сутринта, той пътуваше към работното си място - Големият Адронен Колайдер, най-големият и мощен ускорител на частици в света, който се намира в Европейския център за ядрени изследвания ЦЕРН край Женева. Въпреки сравнително младата си възраст, той вече имаше защитен докторат в областта на високите енергии, и дори бе успял да се ожени за своя колежка, с която имаха едно малко ангелче - 5 годишна дъщеричка на име Мари. За щастие беше сам в колата - по принцип пътуваха тримата, той оставяше детето в детската градина на комплекса, но сега жена му бе командировка, а сестра й предложи да гледа за известно време малката.
Анатолий бе руснак по рождение, но вече повече от 10 години не живееше в Москва. Жена му Клер, бе французойка, запознаха се в САЩ, където заедно защитиха докторати в МИТ (Мичиганският Университет за Технологии). Само два месеца след защитата се ожениха и започнаха работа в ЦЕРН. Нямаше братя и сестри, майка му почина, когато бе на 8, баща му 12 години по-късно. На 20 остана пълен сирак. След военната служба завърши с отличие Московския университет, започна работа в престижен институт към Руската Академия на Науките и няколко години по-късно спечели стипендия за докторант в САЩ. Говореше перфектно руски, английски, френски и немски.
Не е вярно, че душата е в този свят още 40 дни след смъртта... а само 9... С малки изключения, след 9 дни тя окончателно отива в друго, по-висше измерение, където времето тече различно от нашето. Ако човекът е живял сравнително малко на Земята и няма много травматични преживявания, препрограмирането е бързо, и само след няколко месеца или години, тя се преражда в ново тяло. Но... с душата на Толя се получи аномалия - той се прероди, преди тя да бъде препрограмирана...

........................................................................................................

Светослав и Мария бяха толкова щастливи - най-после Съдбата бе чула молбите им, и след поредното инвитро, Мария забременя. Бременноста й не бе тежка, но все пак, тъй като за първи път щеше да роди на 35 г., последните две седмици за всеки случай лежа за задържане. Светослав бе успешен бизнесмен, имаше софтуерна фирма, която работеше с концерни от калибъра на SAP и Microsoft, и даваше работа на над 100 програмисти. Бяха си купили огромна къща в новия затворен жилищен комплекс "Резиденшъл парк Витоша". Фирмата му бе близо до жилището - в новия Бизнес парк в "Младост 4".
И ето - дойде дългоочакваният ден, по-скоро дългоочакваната нощ, защото синът им се роди в 1:30 на 12-ти Април 2017 - на един чудесен празник, Денят на Космонавтиката, само няколко дни преди Великден. Април е един от най-хубавите месеци от годината, когато всичко е цъфтящо, цветно и весело. Майката и таткото бяха на седмото небе от щастие. Бебето бе здраво момченце с къдрава кестенява косичка и огромни зелени очи - като майка си. То проплака само за момент и след това се умълча. Усмихна се, огледа учудено родилната зала с изненадан поглед, и после направи нещо, което никой не бе чувал и виждал от новородено досега - посочи с мъничкото си пръстче към майка си и каза:
- Мама!
Акушерката припадна, докторът остана доста време с отворена уста, само майката запази самообладание и каза с усмивка:
- Да, аз съм твоята мама, миличко!

...............................................................................................

Светослав плати щедро на доктора и акушерката в елитната частна клиника и тайната за първата дума на новороденото си остана тайна, поне за известно време. Кръстиха го с царственото име Симеон. Бебето изобщо не плачеше, спеше двойно по-малко, отколкото по принцип спят бебетата, и се хранеше с удоволствие от гърдите на майка си. Започна да учи български веднага, но в началото разговаряше на руски и английски с изненаданите си родители. Поиска да му донесат лаптоп и на 6 месеца вече можеше да пише на него. Наложи се да сменят детегледачката, която в първите 6 месеца не знаеше почти нищо, но веднъж, когато по невнимание го опари и той ѝ се скара на руски, се прекръсти и напусна. На 6 месеца той проходи. На 1 годинка започна да учи с частен учител, а на 6 г. (!) получи диплома за средно образование. Всички се възхищаваха от детето вундеркинд, което освен това умееше да свири на китара и да пее, и знаеше 5 езика. Но очите му бяха тъжни...
През цялото време бе наблюдавал през Интернет живота на Клер и Мари. Близо три години тя публикуваше само тъжни статуси във Фейсбук, но след това започна да флиртува и заяви че вече е обвързана. Мари стана красива тинейджърка, започна да се снима още малка като детски манекен, и сама се увлече по фотографията.
Със своите огромни знания, Симеон нямаше проблеми и бе приет на 6,5 години да следва физика в Софийския университет. Всяка лекция, на която присъстваше, се превръщаше в шоу, защото често коригираше лектора и му задаваше въпроси, на които дори и професор нямаше отговор. Почти всички колежки студентки искаха да го целуват и му носеха най-различни лакомства. На 9 г. завърши със златен медал висшето си образование и започна да прави дисертация...

...............................................................................................

На 12 г. я защити с отличие и стана най-младият доктор на науките в света. За него вече бе издаден книга - "Момчето от бъдещето", и бе влязъл с няколко рекорда в Гинес. Предлагаха му работа в престижни фирми и институти, но той предпочете да започне работа в ЦЕРН. За да бъдат заедно със сина си, който явно ги превъзхождаше по знания, но по възраст все още бе дете, Мария и Светослав заминаха също за Женева. Те вече бяха свикнали синът им да се държи с тях по-скоро като с приятели, отколкото като с родители. Затова изобщо не се изненадаха, че той познава града идеално, все едно е живял там с години...
Симеон продължи разработката на една красива теория, започната от него като Толя - Светия Граал на физиците - Теорията на Великото Обединение, която да обедини четирите взаимодействия - слабо ядрено, силно ядрено, електромагнитно и гравитационно, в едно. Тя предсказваше, че при много високи енергии (над 10 на 14 степен GeV), електромагнитното, слабото ядрено и силното ядрено взаимодействия се сливат в единно обединено поле. Оказа, че младият му ум работи в пъти по-бързо и по-добре от умът на 35 годишен мъж. И само след 3 години - на 15, успя да я завърши! Необходимо беше само експерименталното й потвърждение.
Получената от него нова пределна стойност на електричния момент на електрона ограничаваше проявата на нарушаването на СР-инвариантността, която той искаше да изучи с помощта на Големия Адронен Колайдер.
Разбирането на причините за СР-инвариантността, която се съдържа в знаменитата матрица на Кабибо-Кобаяши-Маскава (СКМ матрица), можеше да доведе до разгадаването на антиматерията и антигравитацията.
Според малкият Симеон в рамките на теорията на суперсиметрията, която бе нещо като основа на неговата теория, най-простите обяснения на резултатите от работата му показваха, че суперсиметричните частици партньори от Стандартния модел имат маса над 10 тераелектронволта, а не под 1 TeV, както се смяташе по-рано.
Експериментът на екипа под негово ръководство, в който влизаше и вдовицата на Толя, бе успешен, и най-важното практическо приложение от неговата теория бе Антигравитацията - човекът най-после успя да победи гравитационната сила, която въпреки, че е най-слаба от 4-те, задържа успешно гигантски тела, като планетите в Слънчевата система! През 2032 г. човечеството изостави магистрали и ж.п. линии и започна новата ера на придвижване по въздуха.

........................................................................................................

Всъщност това, което се случи в по-високото измерение, където се препрограмират душите, не бе аномалия. Просто Висшият Разум реши да не трие съзнанието на новия Айнщайн и да подари на човечеството Антигравитацията...

Топ Фейсбук обсег

МК©2017, София

Автор: Марио Кроненберг
Facebook: facebook.com/Kronenberg111
http://kronenberg.wikifoundry.com/