Намерената гробница на Исус не е измама! (видео)

Съд в Израел постанови, че " Изгубения Гроб на Христос ", показан в едноименния документален филм на режисьора Джеймс Камерън, през 2007 г., не е опит за манипулация.
grobnicanaisuse1434Твърдението на холивудския режисьор Джеймс Камерън, че в Ерусалим е открита гробницата, в която са погребани Исус Христос и неговото семейство, може да бъде доказано, че е вярно. Документалният филм, озаглавен "Изгубената Гробница на Исус" казва, че Исус Христос е бил женен за Мария Магдалина и че двамата са имали потомци. Като доказателство, е показана гробница, открита през 1980 г. в Източен Ерусалим, в която са били намерени малки ковчези с останки от кости, на които са изписани имена: "Исус, син на Йосиф", "Мария", "Юда, син на Исус", както и имената на много други личности, споменати в Новия Завет. Ако се окаже вярно, това откритие може да промени из основи някои от основните християнски вярвания, като например тази, че Възкресението се е случило в действителност. Д-р Крейг Еванс, експерт по Новия Завет в Богословски факултет "Acadia" обаче предупреди, че решението на Съда не означава непременно, че изнесените във филма твърдения са верни. "Изключително малък брой от археолози и учени - всъщност почти никой - не е съгласен с това тълкуване", казва Евънс. "Надписите са оригинални, но това не обяснява произхода им, което означава, че дебата трябва да продължи", заключи той.
Преди време, библиографът Джеймс Табор и режисьорът Симка Якобовиц бяха открили надпис върху съд, недалеч от смятаната за семейна гробница на Исус Христос в Ерусалим. Върху керамичния фрагмент, датиран от 1 в. от н.е., е било написано на гръцки: "Юда, син на Христос". Това, също е още едно доказателство, че Спасителят е имал жена и дете. Находката е направена с помощта на видеокамера, тъй като по изискване на религиозните власти в Израел, изследването на гробовете е забранено.

Видео по темата (на английски)

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.