НАСА открила скрити портали в магнитното поле на Земята

Порталът се счита за пряк път - врата в неизвестното. Но порталите, както ги познаваме, присъстват само в научно-фантастичните филми… нали? Е, според учените се оказва, че порталите действително съществуват, и не само това, НАСА финансира изследователи от Университета на Айова, за да разберат какво става.

„Ние ги наричаме Х-точки или електронни дифузионни региони“, обяснява физикът по плазма Джак Скудър от Университета на Айова. "Те са места, където магнитното поле на Земята се свързва с магнитното поле на Слънцето, създавайки непрекъснат път, водещ от нашата планета към слънчевата атмосфера на 93 милиона мили разстояние."

Това е червеева дупка, достойна за най-добрите филми на фантастиката, но този път порталите са истински. А с новите „указатели” знаем как да ги намерим.

През последните няколко десетилетия науката - или по-добре казано мейнстрийм науката - се е опитала да се приспособи към многобройните псевдонаучни твърдения, функции и характеристики, които преди това са били считани за неприемливи. Пробивите и безбройните открития промениха науката, каквато я познаваме, както никога преди.

Докато много изследователи отхвърлят новите възможности и новите концепции, други изследователи по света приемат факта, че за да може науката (като цяло) да напредне и да направи още по-големи пробиви, трябва да се освободим от строгите остарели догми, въведени преди десетилетия.

Реалността е доказана като много сложна концепция, която има способността да променя нашето възприятие за живота, нашата планета, слънчевата система, познатата физика и възможността за извънземния живот.

Въпреки че много от тези теми са били част от безбройните теории на конспирациите, хората на Земята през последното десетилетие са отишли далеч в търсенето, за да разберат тайните на Вселената.

Оказва се, че има "скрити портали" в магнитното поле на нашата планета.

Научно казано, червеевите дупки са "хипотетични" врати в пространство-времето, които основно действат като някакъв пряк път през Вселената. Тази концепция е включена в редица научно-фантастични филми и е приета като възможен начин за пътуване на напреднали извънземни същества. Науката има тенденция да бъде разделена в мненията по този въпрос. Докато мнозина вярват, че най-вероятно червеевите дупки, портали и преки пътища в космоса са напълно възможни, други твърдо отхвърлят тази идея, като казват, че всичко това е част от научната фантастика.

Интересно е, че научната фантастика изпревари и някак „предвеща“ много от новите технологии, които днес приемаме за даденост и вече са факт. Нещата, които бяха разгледани като научна фантастика преди половин век, са днешната реалност.

Говорейки за портали, "Това се нарича събитие за пренос на поток или "FTE" (Събитие за пренос на поток (FTE) се случва, когато в магнитосферата на Земята се отвори магнитен портал, през който се изливат частици с висока енергия от Слънцето. - бел.ред), казва космофизикът Дейвид Сибек от Космическия център на Годард. "Преди десет години бях сигурен, че те не съществуват, но сега доказателствата са неоспорими."

Пример за това как научната фантастика се превърна във възможност за революционното откритие, което НАСА направи в магнитното поле на Земята, тъй като те са открили там скрити портали.

В действителност, има някои области в магнитното поле на Земята, които са свързани с магнитното поле на нашето Слънце, което означава, че това дава възможност за "непрекъснат" път, който води от Земята до Слънцето, разположен на около 93 милиона мили.

За да направи откритието, НАСА използва своя космически кораб THEMIS, който изследва явлението.

Според НАСА странните портали се отварят и затварят няколко пъти на ден.

Странно е, че ловците на НЛО твърдят от години, че нашето слънце е част от гигантска Звездна врата, използвана от „боговете“ или от високо напредналите извънземни цивилизации, за да пътуват бързо през Вселената.

Според проучванията порталите, открити от НАСА, са разположени предимно на десетки хиляди километри от Земята, като някои от тях са малки, докато други гигантски, огромни и „устойчиви“.

Според учените, тези портали прехвърлят огромни количества магнитно заредени частици, които произхождат от слънцето.

Топ Фейсбук обсег

Текст: Sonic - Николай Ненков
Инфо: nasa.gov

Видео по темата: