Неизвестна раса с удължени черепи, открита в древен некропол

Това е "забранена археология" в най-добрия смисъл на понятието! Изследователите са останали в недоумение от неизвестна раса с продълговата форма на черепите, които открили в 5000-годишен древен некропол.

Според докладите, загадъчните удължени черепи, които принадлежат на неизвестна раса са били намерени от научните работници в античен некропол, открит в Малта. Смята се, че древното място датира най-малко на 5000 години. Сред най-загадъчните открития е един конкретен продълговат череп, при който липсва средната черепна ямка - свръзката, която минава по протежение на горната част на черепа.

Хипогеумът - Малта
Хипогеумът - Малта

Докато се потапяме в сложната история на човечеството, предстои да открием колко малко знаем за древните предци и цивилизацията ни. Всъщност, изглежда, че всяко едно откритие ни отвежда по-назад във времето, коригирайки недовършените парчета на пъзела, който изследователите днес наричат "мейнстрийм история".
Един древен обект, който обещава да пренапише известната история на човечеството е Хипогеумът Хал Сафлиени, подземен археологически обект, който според изследователи датира на около 3300 - 3000 пр.н.е. По време на разкопки, изследователите открили хиляди останки с издължени черепи на непознат вид, който се различава силно от останките на нашите предци в еволюционното ни дърво.

Енигматичният Хипогеум на Хал Сафлиени не е известен само заради хилядите издължени черепи, открити там, той има и други характеристики, които привличат изследователи от целия свят, които са дошли да изучават уникалните акустични свойства вътре в гигантските 5000-годишни подземни камери на Малта.
Йезуитският монах Емануил се заема пръв с проучванията. Открива множество останки от човешки кости и животни, които явно са използвани за жертвоприношения. Откритите 34 помещения са с формата на конуси и сфери и в тях ясно личат следи от охра, която най-вероятно е служела за провежданите религиозни ритуали.

Хипогеумът в Малта
Хипогеумът в Малта

По-късно с изследователската дейност над Хипогеума Хал Сафлиени се заема малтийският учен Теми Земит, според когото храма е служел за дом на оракул, който да предсказва бъдещето на хората и че до него са се допитвали хора от цялото Средиземноморие.

Според Мария Гимбутас, виден историк, храмът е служел като дом за преклонение пред майката, тъй като формата на помещенията доста приличат на детеродните органи на жените. Това съвпада и с царящият по това време матриархат в Стара Европа. Освен това тук е намерена и статуя на Венера, датираща от палеолита. За какъвто и храм да е служел комплекса, е сигурно, че е изпълнявал и функцията на гробница, заради множеството погребални камери и коридори, и откритите около 7000 човешки останки.

hypogeum-malta1
Хипогеума Хал Сафлиени

Основна туристическа атракция в храма е залата на Оракула. В нея и на най-ниския шепот на мъжки глас отговаря гръмогласно ехо, докато не се чува абсолютно нищо ако някоя жена извика.

Това се обяснява, че в тази зала има малка ниша и когато човек с дълбок глас говори в нея, се получава силно ехо, което се чува из целия комплекс. Акустиката е невероятен пример за напредничавото мислене на хората, отдали живота си за прокопаването на подземната гробница.

local_21_0_temp-1373953857-51e4df41-620x348
Хипогеума Хал Сафлиени

Освен че Хипогеума Хал Сафлиени ни дава ценна информация за обичаите и религиозните традиции на народите от Средиземноморието, той се оказва и най-старата подземна гробница в света, което го превръща в изключително интересно място за любителите на културния туризъм.

Тайнствените издължени черепи са били изложени в Археологическия музей в Ла Валета, обаче, след 1985 г., откритите издължени черепи при повечето разкопки в Малта изчезват безследно и все още не са намерени.
Въпреки че много хора остават скептични за съществуването на издължените черепи, и всеки път, когато подобни останки биват намерени, хората са склонни да ги категоризират като измама. Поради огромните различия с всички познати до момента черепи, продълговатите черепи открити в Малта са всичко друго, но не и обикновени. В действителност, тяхното съществуване и аномални характеристики са добре документирани в текстовете и изображенията на д-р Антон Мифсуд, както и на колегата му д-р Чарлз Савона Вентура, които подробно описват многобройните странни характеристики на издължените черепи, с които те се различават от всички известни човешки раси, познати на планетата.

Вечна ТОП публикация
Топ Фейсбук обсег

Видео по темата (на английски)

В статията са използвани изображения от ancientscienceartifacts.org
и от Интернет с илюстративна цел. Източник: ancient-code.com
Ползвана е информация от: pochivka.com